پیام خراسان
يادداشت/ هنگ فرهنگي!
شنبه 14 اسفند 1395 - 11:41:33 AM
ايرنا
خراسان انلاين- ديدن اين فيلم ها براي همه کساني که دغدغه فرهنگ اين مرز و بوم را دارند و نگران آينده فرهنگي کشور هستند قطعاً نگران کننده و تأمل برانگيز خواهد بود!
از آن جا که اهل تحليل و تفکر انتقادي هستم، بعد ازمراجعه به منزل، پيام هاي پيدا و پنهان برخي از فيلم ها را يادداشت کردم که در قالب کليد واژه ها و موضوعاتي محضرتان تقديم مي نمايم تا شما نيز عمق فاجعه فرهنگي را که در حال وقوع است بهتر درک کنيد. البته نام فيلم ها را بيان نمي کنم ولي کساني که اين فيلم ها را در جشنواره ديده اند يا در اکران عمومي مي بينند، قطعاً به نام آنها پي خواهند برد. برخي از پيام هايي که در خلال اين فيلم ها دريافت مي شود به قرار ذيل است:
1- بيکاري در شهرها و روستاها و لزوم مهاجرت به تهران براي يافتن کار، سوء استفاده از کارگران ساده شهرستاني در تهران، هرزگي مردان متمول و سوء استفاده هاي جنسي آنها از زنان جوان و سپس تهمت زدن و رها کردن آنها، موجه نشان دادن دزدي براي رفع فقر، سوء استفاده جنسي از فقر زنان بيوه، عشق هاي مثلثي و جنگ و درگيري براي تصاحب زنان تا سرحد مرگ .
2-آلوده شدن زنان خانواده هاي زندانيان به فساد يا در معرض تهمت قرار گرفتن ايشان و بي کسي و سرخوردگي بچه هاي آنان، عدم اعتماد جامعه به ايشان و در انزوا قرار دادن آنها حتي از سوي نزديکان، سوء استفاده دوستان و آشنايان از خانواده زندانيان، خشن جلوه دادن تعصب و غيرت مردان، روابط آزاد و بي بند و بار، تحقير شخصيت زن .
3- طلاق و جدايي عامل رهايي، سوء استفاده مردان هوس باز از زنان مطلقه، عشق هاي صوري و فريب و نيرنگ از سوي مردان، ساده بودن زنان و فريب خوردن آنان، بي اعتمادي نسبت به مردان، خشونت عليه زنان.
4- ترويج ازدواج نامتعارف همراه با خوداظهاري برخلاف شيوه سنتي و مرسوم اسلامي ، روابط بسيار آزاد زن و مرد و دوستي قبل از ازدواج براي شناخت، تحقير شخصيت زن و برجسته سازي نيازهاي جنسي زنان، حذف سنت خواستگاري سنتي و برعکس افتادن زنان به دنبال مردان، ترويج روابط آزاد با دوستان قديمي و همکلاسي هاي سابق ولو متاهل، ارضاي زودرس و ناصحيح نيازهاي جنسي به هر وسيله به بهانه عدم سرکوبي تمايلات جنسي، لوث کردن مشاوره قبل از ازدواج و ترويج دوستي هاي حضوري و علني، راحت نشان دادن طلاق و حتي تشويق به زندگي کوتاه با افراد مختلف، ترويج ازدواج پسران با زنان بزرگتر از خود، سوء استفاده ابزاري مردان از زنان، مفرح و جذاب نشان دادن مزاحمت هاي خياباني و عدم ناراحتي زنان مورد مزاحمت واقع شده، استفاده از دروغ و نيرنگ براي رسيدن به مطامع خود و از همه بدتر پشيماني زن نقش اول فيلم از، از دست دادن رابطه با جوان مزاحم و دويدن و گشتن دنبال او در پايان فيلم!! (مزاحمت دوستي يا مازوخيسم جنسي.)
5- وضعيت بد خانواده زندانيان و سوء استفاده جنسي افراد صاحب نفوذ از ايشان، خودفروشي براي رفع فقر، ناکارآمدي قوانين و مقررات قضايي و زنداني کردن افراد به خاطر جرم ثابت نشده و بعد عفو مشروط، تسويه حساب شخصي به علت ناکارآمدي قوانين و محدوديت هاي قانوني، توجيه رباخواري و دروغ به خاطر منفعت اقتصادي و جلوگيري از ورشکستگي، استفاده از جاذبه هاي جنسي زنانه براي تاديب گردن کلفت ها و افراد ذي نفوذ، سوء استفاده جنسي از زنان بي سرپرست با استفاده از رانت و رابطه و نفوذ، تقبيح کار و تلاش زياد و پاپوش درست کردن و تهديد افراد کارا و با تعهد، کار اقتصادي درست و کارآفريني بدون تقلب مساوي با زيان و ورشکستگي و خسارت مالي به خاطر سياست هاي غلط اقتصادي، جدايي از خانواده و داشتن خانه مجردي قبل از ازدواج، گرفتن حق شخصي با بهره گيري از زور و قدرت، ارتباط با منابع قدرت و زورگويي تا مرز تصاحب ناموس ديگران.
6- مردانگي مساوي است با خشونت و پرخاشگري، رحم و عاطفه و محبت در زندگي مشترک جايي ندارد، ارائه تصوير بد و خشن از معلمان، عشق و دوست داشتن، مسخره و مضحک است، نظامي بودن با عاطفه و احساس بيگانه است و فرد نظامي بايد همه چيز را فداي شغلش کند وگرنه بايد اخراج شود، استفاده از فريب و نيرنگ براي رسيدن به مقاصد شخصي و شغلي حتي فريب همسر، روابط آزاد زن با مرد خارجي عليرغم همسر داشتن ( آموزش تنيس به مرد بيگانه.)
7- شرکت در جشن طلاق و ترويج آن ، طلاق پنهاني و توافقي بدون اطلاع خانواده و زندگي در همان خانه با زن و مادر زن بعد از 8 ماه ، رفتن زن به خارج از کشور به تنهايي و بدون رضايت شوهر، با هم بودن و رفت و آمد زن و شوهر عليرغم جدا شدن از هم، سرمايه گذاري در خريد جنس قاچاق به خاطر سود بيشتر، روابط آزاد دختر و پسر در کار به صورت دانشجويي، سوءاستفاده دلالان متمول از نياز افراد، دروغگويي راه حل فرار از مشکلات، سوء استفاده از صندوق قرض الحسنه و اعتماد ديگران براي سرمايه گذاري در قاچاق کالا، نااميدي و عدم توکل به خدا و استيصال و درماندگي در مشکلات.
8- روابط بي بند و بار زن و شوهر با ديگران با وجود تاهل، نشان دادن قاري قرآن، فرزند شهيد، برادر زاده فرمانده بسيج و دانشجوي متعهد و نخبه به عنوان عامل فعال در فتنه 88 و داراي دوست دختر و روابط آزاد که در فيلم توسط بسيجيان کشته شده (تضاد در پرداخت شخصيت)، نشان دادن تزلزل و ترديد فرمانده بسيج در مقابله با فتنه گران، دستگيري پسر فرمانده بسيج به عنوان فتنه گر فعال و زنداني در اوين و اختلاف عقيده شديد و تعارض و درگيري او با پدر، ارتباط دختر دانشجو با دو دوست همخانه در يک زمان و رفت و آمد به خانه آنها، خشن و بي منطق نشان دادن بسيجيان و مظلوم نشان دادن فتنه گران!!
9- تخريب شخصيت معلم و ناظم در فيلم (رياکار - پرخاشگر- دروغگو - ترياکي - تهمت زن و فريبکار)، ارائه تصوير بد از خانواده رزمنده و اسير (اهل گوش دادن به موسيقي هاي غير مجاز - پدر و داماد کبوتر باز - پسر منافق و اعلاميه پخش کن - داماد تعصبي و بي منطق و پرخاشگر - داماد ديگر ريا کار و دروغگو و... - دختر بي قيد - مادر داراي هوو و خواهرهاي ترسو)، نشان دادن روابط بد اعضاي خانواده رزمنده با يکديگر به ويژه دو باجناق و درگيري با هم ، ترويج مصرف ترياک به عنوان داروي معجزه گر و احيا کننده.
10- ورود خون هاي آلوده از خارج و تزريق به مردم عامل ايدز گرفتن آنها (سياسي) ، نشان دادن مشکلات افراد و خانواده هاي مبتلا به ايدز و برخورد ديگران با اين افراد و چگونگي کمک مراکز بهزيستي به آنها براي ادامه حيات و بازپروري (مثبت) ، خشونت عليه زنان و ارائه تصوير بد از مردان، روابط آزاد زن و مرد، فحش و ناسزا و پرخاشگري، ثروتمند بودن عامل غفلت و خودفراموشي ، اُمّل نشان دادن افراد مذهبي در انتخاب همسر، سوء استفاده از زنان مبتلا به ايدز از سوي شوهر يا نزديکان آنها، استفاده دولت و سياستمداران حتي از بيماران مبتلا به ايدز در جهت منافع سياسي خود!
تعجب نکنيد! اين ها پيام هاي فيلم هاي توليد شده در شبکه هاي ماهواره اي معاند يا هاليوودي نيست بلکه تنها گوشه اي از پيام هاي برخي از فيلم هايي است که در جشنواره امسال فيلم فجر مجوز پخش دريافت کرده اند!!
آيا به راستي واقعيت جامعه ما سراسر تيرگي و فساد و هرزگي و تاريکي و پلشتي و نيرنگ و دروغ است؟!! و آيا نشان دادن اين تيرگي ها و تاريکي ها جايي براي اميد و اخلاق باقي مي‌گذارد؟!البته ناگفته نماند که برخي فيلم ها نکات مثبتي نيز داشتند که متأسفانه در انبوه اين تيرگي ها و تاريکي ها محو گشته اند و به نظر نمي آيند!
احساس بنده به عنوان يک کارشناس کوچک مسائل فرهنگي و رسانه اي، اين است که حال فرهنگ اين مملکت با توجه به اين آثار و توليدات سينمايي و فرهنگي رو به وخامت است و اکران عمومي اين فيلم ها، اثرات بدي در جامعه و به ويژه در نسل جوان که مخاطب اصلي سينماهاي ما هستند ايجاد مي کند و آنها را بسيار نااميد و منزوي خواهد کرد و به آينده جامعه اسلامي ، بدبين مي کند و اين همان چيزي است که دشمنان ما با سرمايه گذاري هاي کلان در توليدات فرهنگي خود عليه نظام اسلامي، به دنبال آن هستند و متاسفانه توليدات داخلي اين چنيني، کار آنها را ساده و وظيفه ما را در فرهنگ سازي و ترويج دين، اخلاق و اميد دشوار مي نمايد.
به اعتقاد و اعتراف برخي کارشناسان مسائل فرهنگي ، ديدن اين فيلم ها اثرات به مراتب مخربتري از شبکه هاي ماهواره‌اي بر روح و ذهن جوانانمان دارند و به نوعي تهاجم به فرهنگ خودي (فرهنگ اسلامي) و «خود زني فرهنگي» محسوب مي شوند و به «ولنگاري فرهنگي» دامن خواهند زد!مقام معظم رهبري يکي از عوامل اصلي ولنگاري فرهنگي را «نابساماني در مديريت و توليد کالاي فرهنگي مناسب» معرفي مي فرمايند و اين همان چيزي است که متأسفانه در برخي توليدات فرهنگي کنوني در عرصه هاي مختلف، شاهد آن هستيم !
يک کالاي فرهنگي اصيل، بايد از ريشه‌هاي ملي، اعتقادي و باورهاي عميق يک ملت نشأت بگيرد تا بتواند پاسخ‌گوي نيازهاي فرهنگي آن ملت باشد، وگرنه چونان اسب تروايي خواهد بود که به ‌خلاف نبردهاي نظامي، نه ‌يکباره، بلکه خاموش و خزنده، ملتي را مسخ و نابود خواهد کرد و اين خطر بزرگي است که امروزه فرهنگ اين مرز و بوم را تهديد مي کند!
ناديده گرفتن اهداف و ارزش هاي انقلاب اسلامي و هويت اصيل ملت ايران، تحقير اخلاق و ارزش هاي اسلامي و سياسي کردن فرهنگ و لاابالي گري در توليدات فکري و فرهنگي، زمينه سست شدن عزم راسخ ملي و توسعه بيماري سرطاني «ترديد» را در ميان مردم به وجود خواهد آورد. در چنين حالتي ضربه پذيري فرهنگ عمومي، که در ميان غبار ترديد حالتي مضاعف به خود گرفته است، راه را براي «نفوذ فرهنگ بيگانه» و از خود بيگانگي فرهنگي هموار خواهد کرد، لذا دفاع از ارزش ها و هويت اسلامي و حفظ و ترويج آن، بايد يکي از مهمترين اهداف هر فعاليت فرهنگي در نظام جمهوري اسلامي باشد و در مديريت و توليد کالاهاي فرهنگي، نصب العين قرار گيرد!

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5236/يادداشت--هنگ-فرهنگي!
بستن   چاپ