پیام خراسان
مدیر عامل بیمارستان فوق تخصصی رضوی:
10 درصد بیماران در کشورهای توسعه نیافته دچار عفونت‌ ناشی از مراقبت‌های سلامت می‌شوند
دوشنبه 27 فروردين 1397 - 22:07:21
خراسان آنلاین - مدیر عامل بیمارستان فوق تخصصی رضوی گفت: در کشورهای توسعه نیافته حدود 10 درصد بیماران دچار عفونت‌های‌ ناشی از مراقبت‌های سلامت می‌شوند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، رضا سعیدی امروز در کنفرانس علمی عفونت‌های بیمارستانی و آموزش بهداشت دست که در آمفی تئاتر بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد، با بیان اینکه «کارهای کوچکی وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توان جلوی اتفاقات بسیار بدی را در بیمارستان‌ها بگیریم»، اظهار کرد: به طور میانگین در کشور‌های توسعه یافته 7 درصد بیماران و در کشورهای توسعه نیافته حدود 10 درصد بیماران دچار عفونت‌های ناشی از مراقبت‌های سلامت می‌شوند.
وی با بیان اینکه «مراقبت‌های سلامت، مراقبت‌هایی است که در بیمارستان و یا درطول درمان اتفاق می‌افتد»، ادامه داد: گاهی مشاهده می‌شود که پس از انجام جراحی، پیوند و... مریض به بخش منتقل می‌شود و به خاطر یک سهل انگاری و غفلت کوچک، بیمار عفونت بیمارستانی می‌گیرد و از بین می‌رود.
مدیر عامل بیمارستان فوق تخصصی رضوی افزود: به طور میانگین 10 درصد مرگ و میر ناشی از این عفونت‌ها را داریم که آمار بالایی است، در بررسی که در اروپا انجام شده، بیش از 4 میلیون بیمار درگیر عفونت‌های یبیمارستانی ناشی از مراقبت‌های سلامت هستند.
سعیدی با اشاره به اینکه « در اروپا حدود 16 میلیون روز اضافه بستری با وجود این عفونت‌ها ایجاد می‌شود»، گفت: حدود 37 هزار مرگ به صورت مستقیم و یا به صورت غیر مستقیم مربوط به این عفونت‌هاست.
وی ادامه داد: در آمریکا دیده شده یک و نیم میلیون بیمار درسال دچار عفونت‌های ناشی از مراقبت‌های سلامت می‌شوند که معادل 4.5 درصد است و 90 هزار مرگ را این عفونت‌ها کلید می‌زنند.
مدیرعامل بیمارستان فوق تخصصی رضوی بیان کرد: در مطالعه‌ای دیگر در کشورهای توسعه نیافته این آمار 19 تا 18 درصد اعلام شده است. مجموع عفونت‌های بیمارستانی بین 5.7 درصد تا 19.1 درصد اتفاق می‌افتد و در بخش‌هایی که ریسک بالایی دارند مانند بخش نوزادان، این عفونت‌ها باز هم بیشتر است. تنها پرستار عامل این عفونت نیست بلکه کاهش سد ایمنی و ضعیف بودن سیستم ایمنی نوزاد است که ریسک عفونت را به شدت بالا می‌رود و مرگ و میر بیشتر می‌شود.
سعیدی عنوان کرد: در مطالعه ای که WHO و یونیسف در سال 2015 منتشر کردند، گفته شده که 38 درصد از مراکز بهداشتی منبع آب مناسبی نداشتند و همچنین صابون، آب مناسب و هندرآب‌هایی که پایه‌ی الکل داشته باشند در یک سوم از مراکز بهداشتی وجود نداشته است. این مسئله نشان می‌دهد که خود مراکز بهداشتی هم در برخی مواقع فاقد امکانات بهداشتی هستند.
وی افزود: در مجموع اگر ما به عفونت‌های ناشی از مراقبت سلامت دقت نکنیم روزهای بستری افزایش پیدا می‌کند، طول بستری بین 5 تا 29 روز در کشورهای توسعه یافته به طول مدت درمان اضافه می‌کند، ناتوانی‌های جسمی بالا می‌رود، میکروب‌های مقاوم بیشتری تولید می‌شود، هزینه‌های بیشتری را برای سلامت پرداخت خواهیم کرد و در مجموع مرگ و میر افزایش پیدا می‌کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/52623/10-درصد-بیماران-در-کشورهای-توسعه-نیافته-دچار-عفونت‌-ناشی-از-مراقبت‌های-سلامت-می‌شوند
بستن   چاپ