پیام خراسان
طراحی فضای آرمانی شهری ایده‌آل با واقعیت مجازی
سه شنبه 28 فروردين 1397 - 13:00:33
خراسان آنلاین - محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی معتقدند تراکم پوشش گیاهی می‌تواند احساس امنیت فرد را تحت تاثیر قرار دهد و فضای شهری مناسب فرصتی برای فرار از جنگل‌های بتنی فراهم می کند. به همین دلیل محققان با استفاده از واقعیت مجازی این نظریه خود را مورد آزمایش قرار دادند تا تاثیر فضای شهری را بر احساس افراد بررسی کنند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اینهبیتت، محققان با استفاده از VR انواع مختلف فضاهای سبز شهری ایجاد کردند و تصویر 360 درجه‌ای با وضوح بالا از یک پارک شهر و مرکز شهر در رالی را با یک ربات گرفته و با استفاده از پوشش گیاهی محیط‌های چندگانه را طراحی کردند.
بازدیدکنندگان مجازی با این روش به مرکز شهر انتقال داده شده و با پوشش گیاهی محاصره شدند. پیام تبریزیان دانشجوی دکتری معماری این دانشگاه اظهار کرد: در یک محیط شهری تحت پوشش گیاهان احساسات بروز می‌کنند و به عنوان سپری در برابر محیط شهری هستند و در واقع نوعی پناهگاه بوده که افراد قادرند برای مدتی نشسته و استراحت کنند. افراد در محیط های شهری بسیار سبز با پوشش گیاهی احساس ناراحتی نداشتند.
تبریزیان گفت: افراد در پارک محله که از لحاظ تراکم و تنظیم گیاهان متفاوت بودند احساسی متفاوت داشتند و دوست نداشتند اطراف آنان با گیاهان پر شده باشد و چون نمی‌توانستند اتفاقات و افراد را مشاهده کنند احساس ناامنی داشتند.
واقعیت مجازی به طراحان فضای سبز در ارائه طرح‌های بهتر و یا بهبود فضاهای سبز شهری کمک می‌کند.
وی در ادامه افزود: این فناوری به ما اجازه می‌دهد تا با آزمایشی صحیح متغیرهای ذهنی را بر اساس غریزه بدون کاشت گیاه و یا درختی کنترل کنیم.
نتایج این تحقیق در نشریه Environmental Psychology منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/52717/طراحی-فضای-آرمانی-شهری-ایده‌آل-با-واقعیت-مجازی
بستن   چاپ