پیام خراسان
معاون وزیر بهداشت:
پرستاران جایگاه ویژه در کنترل عفونتهای بیمارستانی دارند
سه شنبه 28 فروردين 1397 - 13:55:27
خراسان آنلاین - مشهد- معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرستاران 65 درصد از نیروهای درمانی ایران را تشکیل می دهند و جایگاه ویژه در کنترل عفونتهای بیمارستانی دارند.
دکتر مریم حضرتی روز سه شنبه در دومین کنگره بین المللی استراتژی های پیشگیری از عفونتهای مرتبط با مراقبت از بیمار در مشهد افزود: 50 درصد از فعالیتهای درمانی بر دوش پرستاران است از این رو سازمانهای جهانی نیز بر نقش ویژه پرستاران در کنترل عفونتها تاکید دارند.
وی با بیان اینکه پرستاران مدت بسیاری را با بیماران می گذرانند و می توانند ابزارهای مختلف برای پیشگیری از عفونت به کارگیرند اظهار کرد: از جمله اقداماتی که برای کنترل عفونتهای بیمارستانی در ایران انجام شده، ایجاد جایگاه پرستاران کنترل عفونت بیمارستانی در نظام درمانی کشور در سال 2002 میلادی است که در سال 2017 نیز این جایگاه و نقش آنان بازتعریف شد.
وی اجرای برنامه های کنترل عفونت و نظارت بر اجرای آنها را از مشکلات این حوزه دانست و گفت: آموزش به بیماران در زمینه کنترل عفونتهای بیمارستانی بسیار مهم است بطوریکه براساس تحقیقات، کنترل عفونت بیمارستانی در مواردی که بیماران در باره پارامترهای پیشگیری از عفونتها آموزش دیده اند بسیار موفق بوده و نتایج بهتری داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در حاشیه این همایش به خبرنگار ایرنا گفت: این کنگره بین المللی به مدت سه روز و با حضور بیش از هزار و 600 شرکت کننده در مشهد برگزار شده که از این تعداد 850 پزشک و پرستار در قالب طرح بازآموزی شرکت داشته و 11 استاد خارجی نیز میهمان این کنگره هستند.
دکتر محمد رضا دارابی افزود: هدف از برگزاری این کنگره ارایه جدیدترین راهکارها برای پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی و مراقبت و کنترل عفونت بیمارستانی در مراکز درمانی و بهداشتی است.
وی اظهار کرد: عفونتهای بیمارستانی در مقایسه با سایر عفونتها در دیگر محیط ها به مراتب سخت تر و به درمان مقاوم تر هستند.
وی بر لزوم خودمراقبتی برای جلوگیری از بیماری های عفونی تاکید کرد و گفت: علاوه بر دانشگاه علوم پزشکی سایر موسسات مانند بهزیستی، شهرداری و رسانه های جمعی نیز باید در زمینه کنترل و پیشگیری از عفونتها فعالیت کنند.
دارابی افزود: در بیمارستان ها عواملی از جمله پزشک و پرستار، وسایل مصرفی و درمانی و همچنین نحوه شستن دست توسط کادر درمانی از عوامل انتقال عفونت هستند که باید کنترل لازم در این زمینه صورت گیرد.
وی اظهار کرد: برای کنترل عفونتها دفتر کمیته کنترل عفونت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با عضویت ریاست دانشگاه تشکیل شده که دست کم یک بار در ماه از تجهیزات بیمارستانی نمونه برداری و عفونتها در بیمارستان بررسی می شود.
وی با بیان اینکه هنوز رتبه بندی در کنترل عفونتهای بیمارستانی انجام نشده است گفت: با توجه به کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان و افزایش امید به زندگی و بهبود دیگر شاخصهای سلامتی در بخشهای تابعه این دانشگاه، عفونتها به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر شاخصهای مزبور در این دانشگاه کاهش یافته است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیش از 9 هزار دانشجو و 21 هزار کارمند در حوزه بهداشت و درمان به عنوان قطب علوم پزشکی در شمال شرق کشور فعالیت داشته و هم اکنون چهار میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت 6.5میلیونی خراسان رضوی زیر پوشش این دانشگاه هستند.
3221 / 6053

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/52726/پرستاران-جایگاه-ویژه-در-کنترل-عفونتهای-بیمارستانی-دارند
بستن   چاپ