پیام خراسان
/گزارش/ سهم تولیدکننده و مسئولان از شعار حمایت از کالاهای ایرانی!
چهارشنبه 29 فروردين 1397 - 13:01:59
خراسان آنلاین - یکی از مواردی که همیشه تولیدکنندگان نسبت به آن گلایه داشتند عدم حمایت مردم از کالاهای ایرانی بوده بطوریکه همیشه نسبت به این موضوع معترض بودند که مردم تمایل خیلی زیادی به خرید کالای خارجی تا کالای ایرانی دارند و مقدار زیادی از محصولات آن ها در انبارها دپو می شود.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، حال که شعار امسال برای حمایت از کالاهای تولید داخل با عنوان حمایت از کالای ایرانی اعلام شده، در این میان تولیدکنندگان و مسئولان نیز باید خودی نشان دهند تا در مقابل عمل کنندگان به شعار سال نادم نشوند.
عرضه کالاهای بی کیفیت در داخل کشور کم لطفی به ایرانی است
حسین کرباسی یکی از تولیدکنندگان فعال خراسان شمالی در حوزه تولید آبنبات و نبات در گفت و گو با ایسنا گفت: برای اینکه بتوانیم در حوزه صنایع غذایی در کشور حرف اول را بزنیم باید کیفیت را در دستور کار خود قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه چندی پیش بابد بخشی از محصولات تولیدی خود را به اروپا صادر می کردم، افزود: برای ارسال محصول هفت خوان رستم را رد کرده و باید فاکتورهای مختلفی را برای افزایش کیفیت در تولید کالا رعایت می کردم تا موفق شوم محصول را صادر کنم.
وی ادامه داد: بعد گذشت مدتی دقیقا همان محصولی که به اروپا صادر شد در داخل کشور عرضه کردم و موفق شدم آن کالا را 35 درصد بیشتر از قیمتی که به اروپا صادر کرده بودم در داخل به فروش برسانم و این نشان دهنده آن است که مردم ایران به دنبال خرید کالاهای باکیفیت هستند.
کرباسی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان نباید در افزایش کیفیت کالاها کوتاهی کنند، اظهار کرد: اما متاسفانه برخی از تولیدکنندگان نمی توانند هزینه ها را مدیریت کنند و از کیفیت کالاها مایه می گذارند.
وی تاکید کرد: اگر قرار بر این است تا کالای ایرانی را ایرانی مصرف کند باید در هزینه های تولید مدیریت شود و کیفیت کالاها افزایش یابد و در حقیقت عرضه کالاهای بی کیفیت در داخل کشور کم لطفی به ایرانی است.
به گفته وی به عنوان مثال اگر قرار است به مصرف کننده آبنیات هل دار فروخته شود تولیدکننده از خود هل در تولید آبنیات استفاده کند نه از اسانس آن که این امر مورد پسند مشتری نیست.
این تولیدکننده در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر اگر امسال سال حمایت از کالای ایرانی است باید مسئولان نیز از تولیدکنندگان حمایت کنند چراکه به عنوان مثال افزایش 20 درصد هزینه بیمه کارگری ضربه بزرگی به تولید ایرانی بود.
وی ادامه داد: زمان خرید مواد اولیه تولید آبنیات همچون شکر ارزش افزوده مشمول آن نمی شود اما به هنگام فروش خود آبنبات باید ارزش افزوده در آن محاسبه شود که این امر بر روی قیمت ها تاثیرگذار خواهد بود در نتیجه مردم نیز تمایل کمتری به علت قیمت بالای کالا برای خرید خواهند داشت که آن نیز ضربه بزرگی برای تولید خواهد بود.
برخی از کالاهای دارای نشان استاندارد هنوز فاقد کیفیت هستند
جاجرمی مدیر عامل واحد تولیدی گلیچن فوم اسفراین نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا گفت: در ابتدا مواد اولیه مورد نیاز خود را از کشورهای چین و کره تهیه می کردم اما چند سالی است که برای حمایت از کالاهای ایرانی مواد اولیه مورد نیاز را از داخل کشور تامین می کنم.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا کیفیت برخی از مواد پایین بود اما هم اکنون به میزان قابل قبول رسیده است، افزود: هنوز برخی از مواد اولیه و تجهیزات در داخل کشور تولید می شوند که نشان استاندارد را گرفته اند اما از کیفیت و استانداردهای لازم برخودار نیستند.
وی خاطرنشان کرد: چرا باید خرید یکی از مواد اولیه و یا تجهیزات بی کیفیت سبب شود تا یکی از دستگاه هایی که ارزش آن حدود 400-500 میلیون تومان است را از کار بیندازد که هم تولید در واحد تولیدی مختل شود و هم واحد تولیدی دچار خسارت شود.
جاجرمی تاکید کرد: باید ادارات استاندارد بر روی کیفیت کالاهای تولید شده در داخل کشور نطارت کافی را داشته باشند تا در حق مصرف کنندگان اجحاف نشود.
باید تعهد ذاتی در برخی از تولیدکنندگان برای تولید کالای باکیفیت به وجود آید
حسین پور معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: ادارات کل استاندارد یک دستگاه جدا از وزارت صنعت، معدن و تجارت است و این وزارت خانه نمی تواند آن را ملزم کند تا سازوکاری را انجام دهد که واحدهای صنعتی را ملزم به رعایت استانداردها کند.
وی با تاکید بر اینکه تولید محصول با کیفیت یک مسئولیت اجتماعی است که برعهده تولیدکنندگان است، افزود: باید تعهد ذاتی در برخی از تولیدکنندگان ایجاد شود تا به سوی تولید کالای با کیفیت پیش روند و البته بخشی از کار نیز از طریق فرهنگ سازی باید انجام شود.
وی ادامه داد: واحدهای تولیدی وجود دارند که با وارد شدن کارشناسان ادارات استاندارد در واحد تولیدی، استانداردها را رعایت می کنند اما با خارج شدن آن از واحدهای تولیدی دوباره روند تولید کالای بی کیفیت ادامه می یابد.
حسین پور با اشاره به اینکه تولید کالای با کیفیت بستگی به موارد مختلفی همچون مباحث مدیریتی، خط تولید و مواد اولیه دارد، اظهار کرد: ممکن است یک کالای بی کیفیت با تغییر دیدگاه مدیریتی، یا عوض شدن مواد اولیه تغییر یابد و تبدیل به تولید یک کالای با کیفیت شود.
وی تصریح کرد: در همین راستا در چند سال گذشته برای استانداردسازی و تولید کالای باکیفیت، حمایت های بلاعوض به تولیدکنندگان پرداخت می شد اما در سال جاری با توجه به مشکلات بودجه ای ردیف اعتباری خاصی برای این موضوع وجود ندارد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/52888/-گزارش--سهم-تولیدکننده-و-مسئولان-از-شعار-حمایت-از-کالاهای-ایرانی!
بستن   چاپ