پیام خراسان
ولادت نور؛
بیمه شدن تاریخ اسلام به وسیله فداکاری امام حسین(ع) در وقایع کربلا
جمعه 31 فروردين 1397 - 09:14:13
خراسان آنلاین - یک کارشناس مذهبی گفت: تاریخ اسلام به وسیله وقایع کربلا بیمه و امام حسین(ع) چراغ ولایت شد و امیدوارم که امت اسلام بتواند از عاشورا و کربلا درس‌های ماندگار و ‌همیشگی برای زندگی خود فراهم ‌کند.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی تبار در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، به مناسبت سوم ماه شعبان و ولادت حضرت امام حسین(ع)، اظهار کرد: ما معتقد هستیم براساس آموزه‌های قرآنی و‌ عقلی ائمه (ع) همگی نور واحد هستند، بدین منظور که به لحاظ شخصیت و فضائل انسانی همه مانند یکدیگر ‌از کمال انسانی برخوردار بوده و نه در اخلاقیات و نه در تکلیف و وظیفه‌ای که احساس می‌کردند؛ در واقع میان‌شان تفاوتی وجود نداشته است.
وی افزود: لکن براساس شرایط فرهنگی، سیاسی و‌ اجتماعی صفاتی که از ائمه ظهور و بروز می‌کرد متفاوت بود و گرنه این طور نیست که ما بگوییم امام حسین(ع) شجاعت، ایثارگری و آزادگی بیشتری از امام حسن(ع) داشتند و یا اینکه امام حسن (ع) سخاوت‌ و یا صلح طلبی بیشتری نسبت به امام حسین(ع) دارند؛ نه، ائمه همگی نور واحد هستند و تکلیف واحدی را دنبال کردند و از فضائل یکسان و البته کاملی هم برخوردار بودند.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: امام حسین(ع) به دلیل آن شرایط فرهنگی، سیاسی و اجتماعی که در دوران امامت به ویژه در حادثه کربلا رخ داد می‌توان گفت بارزترین صفت سید الشهدا(ع) شجاعت، آزادگی و عزت بود که حاضر شدند سر بدهند اما در برابر دشمن تسلیم نشوند، حاضر شدند جوانان‌شان شهید و یا اسیر شوند اما با دشمن سازش نداشته باشند و همان شعار جاودانه «هیهات من ذله» که شعار حماسی سید الشهدا (ع) است در کربلا ظهور و بروز کرد.
وی اضافه کرد: این آزادگی، حُریت، شجاعت، عدالت طلبی و ظلم ستیزی در تمامی ائمه نمایان بود اما در امام حسین (ع) به دلیل مسائلی که مطرح شد ظهور بیشتری داشت و حتما برای امام حسین (ع) صفت جود و سخاوت هم در حد اعلی وجود داشته است و ‌بالاترین نمونه سخاوت و بخشندگی این است که انسان از جان خود بگذرد و از هستی خود و‌ عزیزان در راه دین مایه گذارد و این بالاترین نمونه ایثارگری و سخاوت پیشگی، جود و کرم است که در زندگی این امام بزرگوار نمایان بود.
شریعتی تبار با بیان اینکه امام حسین (ع) به افراد نیازمند رسیدگی و نیاز محتاجی را برطرف می‌کردند، خاطرنشان کرد: حتی نقل شد در صحنه کربلا علاوه بر جراحت‌هایی که بر بدن امام حسین (ع) بود یک جراحت کهنه‌ای بر پشت امام مشاهده شد و از امام سجاد(ع) دلیل آن را جویا شدند و ایشان فرمودند این جراحت‌ها از حمل همان کیسه‌هایی بود که بر پشت می‌گذاشتند و به خانه فقرا می‌بردند.
وی اظهار کرد: قطعا امام حسین(ع) در جود، سخاوت، عبادت و بندگی خدا در حُسن خلق و مردم‌داری مانند همه ائمه در اوج و صلابت بودند ولکن این سخاوت، شجاعت و عدالتی که از امام حسین (ع) در کربلا ظهور کرد به خاطر آن شرایط، زمینه ظهورش برای سایر ائمه وجود نداشت.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: نکته دیگر در رابطه با دوره امامت امام حسین (ع) باید متذکر شد که ایشان در دوران امامت خود که 10 سال به طول انجامید، بخش عمده‌ای از آن مصادف با حکومت معاویه بود و این امام بزرگوار در آن دوره ضمن سخنرانی‌های حماسی و نامه‌های تند و تیزی که به معاویه می‌نوشتند او را به دلیل بدعت‌ها، ظلم و ستم‌ها و خون‌ریزی‌های ناجوانمردانه‌ای که داشت ملامت و در سخنرانی‌های عمومی و خصوصی مردم را به امر معروف و نهی از منکر دعوت می‌کردند.
وی گفت: در این دوره امام حسین(ع) وارد فاز مسلحانه نشدند و در واقع همان صلحی را که امام حسن(ع) با معاویه داشتند در دوره امامت امام حسین(ع) نیز در جریان بود و جنگی واقع نشد، در حالی که به معاویه نامه می‌نوشتند در صحبت‌ها و سخنرانی‌های عمومی و خصوصی اعتقادات تندی داشتند او را محکوم می‌کردند اما جنگی واقع نشد و این نشان می‌دهد که سیاست امام حسین(ع) در این مقطع زمانی در واقع ادامه همان سیاست امام حسن (ع) بوده است.
شریعتی تبار اظهار کرد: قیام کربلا در آن چهار الی پنج ماه آخر امامت امام حسین(ع) رخ داد که مصادف با خلافت و حکومت یزید شد. قیام کربلا موجب گردید که اسلام از شر حکومت فاسد یزیدی مصومیت پیدا کند. 
وی تصریح کرد: امام حسین(ع) فرمودند که «شما باید من را الگو قرار دهید» و این موضوع برای تمامی مردم به ویژه جوانان صدق پیدا می‌کند چراکه امام حسین(ع) روحیه جوانی داشتند و با این روحیه عزت‌مندانه و جوانمردی توانستند کارهای بسیار ماندگاری را انجام دهند بنابراین باید ایشان را الگو خود در زندگی قرار دهیم.
این کارشناس مذهبی افزود: امام حسین(ع) سر داد که پیروان در برابر نامردان سر فرود نیاورند و این واقعا برای همه به ویژه جوانان مهم است که با آزادگی و عزت زندگی ‌کنند و جوانمردی و فتوت امام حسین(ع) را الگو زندگی خود قرار دهند و ایشان این صفات را در زندگی و به‌ویژه در صحنه کربلا به نمایش گذاشتند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/53111/بیمه-شدن-تاریخ-اسلام-به-وسیله-فداکاری-امام-حسین(ع)-در-وقایع-کربلا
بستن   چاپ