پیام خراسان
فرهیختگان دلایل عدم توسعه متوازن شرق و غرب کشور را نگارش کنند
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397 - 8:15:38 AM
استانداری
خراسان آنلاین - استاندار خراسان جنوبی، که صبح امروز در دهمین کنگره انجمن زئوپلتیک ایران و دومین همایش ملی جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران سخن می گفت با بیان این مطلب، افزود: انتظار می رود فرهیختگان و صاحبان اندیشه و قلم دلایل ، تبعات و چگونگی حذف و راهکارهای چرایی عدم توسعه متوازن شرق و غرب کشور را به خوبی نگارش کنند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری ، استاندار خراسان حنوبی، به محورهای تخصصی این کنگره اشاره کرد و ادامه داد: مباحثی که در این کنگره مطرح خواهد شد قطعاً جدای از موضوعاتی است که به صورت معمول و مرسوم در کارگروه ها و کمیسیون های تخصصی در سطوح استانی و ملی طرح می گردد.
دکتر مروج الشریعه، با اشاره به اینکه نتایج این کنگره می تواند نقش اساسی برای تصمیم گیران و سیاست گذاران در بخش های مختلف ایفا نماید ،افزود: صاحبان مقالات در این کنگره می توانند در طول سال در کارگره های تخصصی استان شرکت کرده و به طرح مباحث مرتبط بپردازند.
مقام عالی دولت در استان، به شوراها و کارگروه های مختلف توسعه ای در سطح ملی و استانی اشاره کرد و ادامه داد: شورای توسعه امنیت شرق و غرب کشور به ریاست وزیر کشور، کارگروه منطقه 5 کشور ، کارگروه مطالعات توسعه کریدور شرق و جلساتی از این دست همگی برای ارائه راهکارهای عملی برای رسیدن به توسعه در منطقه استراتژیک شرق کشور ، تشکیل شده است.
مروج الشریعه، با بیان اینکه این کارگروه ها آنگونه که مورد انتظار است نتوانسته اند به اهداف خود در حوزه توسعه متوازن دست پیدا کنند، افزود: ارائه راهبردهای توسعه ای بر مبنای منابع و ظرفیت های منطقه ای از جمله امور مهمی است که می تواند در این کنگره مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: اگر قرار است در الگوهای توسعه تقلید و تکراری صورت گیرد همه جوانب مد نظر قرار گیرد چرا که توسعه منطقه ای بدون در نظر گرفتن فرهنگ ، توانمندی های بومی، تقسیمات کشوری و نیز ضرورت های منطقه ای در این زمینه نمی تواند به هدف برسد.
استاندار خراسان جنوبی، ژئوپلتیک منطقه ای و تقسیمات کشوری را از مباحث قابل بحث در این کنگره دانست و تصریح کرد: امروزه تقسیمات کشوری بدون در نظر گرفتن ضرورت پرداختن به آن هزینه های زیادی را به بدنه نظام و دولت تحمیل کرده و نتوانسته آنگونه که مورد انتظار است زمینه های توسعه را فراهم نماید.
مروج الشریعه، خاطر نشان ساخت: اعتباراتی که صرف هزینه های ناشی از تقسیمات کشوری شده و می شود می توانست در بخش زیرساختی از جمله ایجاد اشتغال مورد استفاده قرار گیرد، این در حالیست که در حال حاضر بخش اعظمی از اعتبارات کشور در حوزه اعتبارات جاری هزینه می شود بجای اینکه در حوزه های عمرانی و زیرساختی مورد استفاده قرار گیرد.
وی توجه به داشته های منطقه ای را از ملزومات توسعه دانست و تصریح کرد: امروز منطقه شرق کشور شامل استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی دارای ظرفیت ها و توانمندی های فرهنگی ، اقتصادی و زیرساختی فراوانی است که می تواند در توسعه متوازن مورد توجه قرار گیرد.
مقام عالی دولت در استان، ادامه داد: در این سه استان 10 میلیون نفر جمعیت ساکن هستند ،این در حالیست که 2 میلیون هکتار اراضی زیرکشت با 11 میلیون تن محصولات زراعی و باغی ، 7680 واحد صنعتی و معدنی در کنار 8 میلیون راس دام سبک و سنگین تنها بخشی از ظرفیت های این منطقه است.
مروج الشریعه، با بیان اینکه این کنگره می تواند در زمینه نگهداشت و استفاده بهینه از سرمایه های زیرساختی و کارکردی راهبردهای اساسی ارائه نماید، افزود: این کنگره می تواند در ارائه برنامه های بلندمدت توسعه در افق های 30 تا 50 ساله نیز برنامه ارائه نماید.
استاندار خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه تاکنون هرگز راجع به این داشته ها و تبدیل آنها به احسن اقدامی جدی صورت نگرفته است ، افزود: باتوجه به افت منابع آب زیرزمینی ، تامین آب شرب ، کشاورزی و صنعتی استان از مهمترین اولویت های این استان و منطقه است که این کنگره می توانددر ارائه الگوهای عملی استفاده بهینه از منابع آبی در اختیار و راهکارهای تامین آب ، مسئولین را کمک کند.
مروج الشریعه، با بیان اینکه در حال حاضر 485 روستا بوسیله تانکر آبرسانی می شوند، افزود: برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی امروز استان را با چالشی اساسی در این زمینه روبرو ساخته که برون رفت از آن نیازمند برنامه ای علمی و عملی است.
مقام عالی دولت در استان ، تثبیت جمعیت در نقاط شهری و روستایی را از دیگر راهبردهای مهم توسعه منطقه ای دانست و تصریح کرد: در سفر مقام معظم رهبری در سال 78 به شهرستان نهبندان ایشان دستورات و تاکیدات بسیار مهمی در توسعه این منطقه فرمودند و تا کنون اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته است.
مروج الشریعه ، بابیان اینکه تاکنون بالغ بر 55 میلیارد تومان در این شهرستان اعتبارهزینه شده است، افزود: با توجه به عمق مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد هنوز کارهای انجام نشده ای وجود دارد که باید به انجام برسد.
وی با بیان اینکه تثبیت جمعیت در این منطقه از اولویت های کاری است که باید دنبال شود، گفت: جلوگیری از مهاجرت خصوصاً در شهرهای مرزی می تواند به امنیت پایدار در این منطقه کمک کرده و از هزینه هایی که برای ایجاد امنیت هزینه می شود تا حد قابل توجهی بکاهد.
وی توسعه متوازن منطقه شرق کشور را مورد تاکید ویژه قرار داد و افزود: از فرهیختگان و صاحبان اندیشه انتظار می رود که دلایل ، تبعات و چگونگی حذف و چرایی عدم توسعه متوازن در منطقه شرق و غرب کشور را به خوبی نگارش کرده و آن را تبیین نمایند.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/53329/فرهیختگان-دلایل-عدم-توسعه-متوازن-شرق-و-غرب-کشور-را-نگارش-کنند
بستن   چاپ