پیام خراسان
فخریان:
حیات صادرات در گرو ارز است
يکشنبه 2 ارديبهشت 1397 - 09:37:56
خراسان آنلاین - رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی گفت: باتوجه به اینکه رانندگان بین الملل روزانه حدود 250 هزار دلار نیاز دارند، در نتیجه نوسانات ارز تاثیرات تاثیرگذاری بر روی صنعت حمل‌ونقل بین الملل خواهد داشت.
احمد زمانیان در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، با اشاره به اینکه نوسانات ارز باعث افزایش 20 تا 30 درصدی کرایه‌های حمل و نقل شده است، بیان کرد: یکی از شاخه‌های مهمی که نیاز به ارز داشته حمل و نقل بین المللی بوده، از این جهت اگر ارز حمل و نقل بین المللی تامین شود رونق خوبی در بخش صادرات خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه حمل و نقل بین المللی در گرو ارز است، عنوان کرد: باتوجه به اینکه تمامی هزینه‌های رانندگان مبتنی بر ارز بوده، از این جهت باید روزانه درحدود 250 هزار دلار ارز برای مخارج بین الملل خود همراه داشته باشند که متاسفانه با تغییرات نرخ ارز و اتفاقات پیش‌آمده باید از بازار آزاد با نرخ حدودی 5200 تومان تهیه شود. از این جهت با ضوابطی که دولت برای ارز تعیین کرده تاکنون ابلاغیه‌ای مبنی بر ارز 4200 تومان به ما ارسال نشده است. لذا با توجه به اینکه حیات صادرات به ارز وابسته بوده باید نیاز ارزی خود را از بازار آزاد تهیه کنیم.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی بیشترین خروجی ترانزیت خراسان رضوی دوغارون، لطف‌آباد، باجگیران و سرخس است، عنوان کرد: علاوه بر این مرزها استان خراسان رضوی نیز در مرزهای دیگری چون ماهی‌رود در استان خراسان جنوبی، میلک سیستان‌وبلوچستان، عراق، آذربایجان، ارمنستان فعال بوده، از این جهت آماری مبتنی بر اینکه خراسان رضوی رتبه دار در عرصه ترانزیت بوده فقط مختص مرزهای خروجی این استان است.
زمانیان با بیان اینکه مرز باجگیران فعالیت کمی داشته، عنوان کرد: به دلیل داشتن محدودیت وزنی که از طرف کشور ترکمنستان تصویب شده به این صورت که کامیون‌هایی از مرز باجگیران وارد ترکمنستان می‌شود با محدودیت وزنی بیش از 20 تن روبه‌رو بوده که این اقدام باعث خروج کمتر کامیون‌ها از این مرز شده است.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی در خصوص عبور و مرور مرز باجگیران افزود: روزانه در مرز باجگیران حدود 8 ماشین به سمت ترکمنستان عبور داشته که از این تعداد کامیون‌هایی که بار سبکی دارند از این مرز خروج می‌کنند.
وی با شاره به اینکه مرز لطف‌آباد، مرز فعالی است، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه لطف‌آباد به شهر عشق‌آباد نزدیک بوده، کالاهایی که به سمت عشق‌آباد رفته بیشتر از این مرز خارج می‌شود، همچنین مرز سرخس برای شهرهایی مانند ماری، چهارجو، ازبکستان و تاجیکستان خروجی بیشتری دارد.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی با اشاره به اینکه بیشتر کالاهای خروجی از استان شامل کالاهای مصرفی کشورهای همسایه و آسیای میانه است، افزود: این کالاها شامل مواد خوراکی، لوازم یدکی، گوشت، میوه بوده که مهم‌ترین آن‌ها کالاهای صنعتی و مواد غذایی محسوب می‌شود.
وی در خصوص کاهش صادرات سیمان افزود: با توجه به اینکه سیمان کالای حساسی بوده، اکثر کشورهای همسایه استان خراسان در زمینه تولید سیمان خود کفا شده‌اند، همچنین نوسانات ارزی و توقف‌های مرزی باعث افزایش کرایه‌های حمل نقل شده است که با افزایش کرایه شاهد افزایش قیمت سیمان ارسالی در مقصد بوده که برای مصرف کننده خارجی توجیه اقتصادی ندارد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/53344/حیات-صادرات-در-گرو-ارز-است
بستن   چاپ