پیام خراسان
گشايش بيمارستان هاي جديد خراسان شمالي؛ تحقق آرزويي ديرينه
سه شنبه 15 فروردين 1396 - 9:27:06 PM
ايرنا
خراسان انلاين- بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي امام حسن(ع) بجنورد با 320 تخت و بيمارستان تخصصي آيت الله هاشمي شيروان با 220 تخت، بزرگ ترين طرح هاي حوزه سلامت اين استان به شمار مي آيند که طي 3 سال اخير نزديک 2 هزار ميليارد ريال براي آن ها هزينه شده است.
اين در شرايطي است که دولت يازدهم با تنگناهاي مالي و محدوديت منابع و هزاران طرح ناتمام روبرو بوده اما تلاش داشته با اجراي طرح تحول سلامت و تکميل طرح هاي ناتمام، خدمات شايسته اي به آحاد شهروندان در جاي جاي ايران اسلامي ارائه کند.
اين دو طرح بيمارستاني بزرگ و در ابعاد ملي در خراسان شمالي که به گفته مقام عالي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، بهره برداري از آن ها طي سنوات گذشته به يکي از آرزوهاي دست اندرکاران اين حوزه تبديل شده بود، البته فقط بخشي از طرح هاي گسترده اين وزارتخانه براي ارتقاي خدمات رساني به مردم خونگرم، فرهنگ دوست و دوستدار ملک و ميهن اين استان محسوب مي شود.
از ياد نبرده ايم همين اواخر سال گذشته بود که با پنجمين حضور وزير بهداشت در سه ساله گذشته در اين استان، طرح توسعه بيمارستان بنت الهدي در بجنورد، نخستين مرکز تشخيص و درمان سرطان استان، 4 مرکز جامع سلامت روستايي و مرکز جراحي محدود جوادالائمه(ع) در مرکز استان به بهره برداري رسيد؛ طرح هايي که در مجموع براي آن ها 265 ميليارد ريال هزينه شده بود.
پيش از آن نيز، دولت تدبير و اميد با تکميل و بهره برداري از بيمارستان پورسيناي آشخانه، آغاز روند ارتقاي بيمارستان 32 تختخوابي جاجرم و گرمه به 64 تختخوابي، ارتقاي سطح خدمات رساني در بيمارستان هاي شهداي فاروج و تلاش براي ارائه خدمات مطلوب تر به مراجعان مراکز بهداشتي و درماني اسفراين و رازوجرگلان، هديه اي در خور شأن اين مردم ولايتمدار و قدردان خدمات نظام اسلامي فراهم کرده بود.
وزير بهداشت که با 5 بار سفر کاري به استان خراسان شمالي طي 3 سال نشان داده است که براي ارتقاي خدمات اين مجموعه به ساکنان خطه موسوم به باب الرضا(ع) و گنجينه فرهنگ ها و معرفت ها اهتمام خاصي دارد، در سفر اخير خود نيز با اشاره به ساخت بيش از 88 هزار مترمربع فضاي فيزيکي بهداشتي، درماني و آموزشي در استان طي قريب به 3.5 سال گذشته که بيش از 75 درصد تمام آن چيزي است که در 60 سال گذشته در اين خطه ساخته شده بود، از آن به عنوان رويدادي افتخارآميز ياد کرد.
دکتر سيد حسن قاضي زاده هاشمي که همان روز، از تبديل شدن کشور به کارگاه بزرگ عمراني حوزه سلامت خبر داد، گفت: تمام مديران باسابقه کشور اذعان دارند که خدمات دولت دکتر روحاني نه فقط در اين حوزه بلکه در تمام بخش ها بي سابقه بوده است. هرچند به گفته وي، بعضي ها نمي خواهند خدمات گسترده دولت يازدهم و شخص دکتر روحاني را ببينند، اما با اين حال، مردم بصير و فهيم ما خدمات دولت را به درستي تشخيص مي دهند و دستاوردهاي فراوان و موفقيت هاي به دست آمده در دولت محبوب تدبير و اميد را نيز از آن خود مي دانند.
به هر حال، اگرچه هنگام روي کار آمدن دولت تدبير و اميد، خراسان شمالي با 3 هزار طرح کوچک و بزرگ عمراني ناتمام مواجه بود، اما تلاش شد با اولويت بندي مناسب و تأمين منابع لازم از محل اعتبارات ملي، استاني و سفرهاي مقام معظم رهبري و رئيس جمهوري، مهم ترين و تأثيرگذارترين طرح ها براي خمت رساني به عموم اقشار جامعه در دستورکار قرار گيرد. دو بيمارستان جديد بجنورد و شيروان نيز در زمره اين طرح ها به شمار مي آيد.
بيمارستان 320 تختخوابي تخصصي و فوق تخصصي امام حسن(ع) بجنورد که سال 88 کلنگ آن بر زمين زده شد، با وجود درآمدهاي سرشار دولت وقت که ناشي از افزايش بهاي نفت به بالاي 140 دلار بود، تا سال 92 فقط 19 درصد پيشرفت فيزيکي داشت اما طي 3 سال اخير و با وجود هزاران ميليارد تومان بدهي برجامانده از دولت قبل به پيمانکاران و افت شديد درآمدهاي نفتي، با تخصيص به موقع منابع لازم، 105 ميليارد تومان براي آن هزينه شده است.
براي بيمارستان تخصصي 220 تختخوابي آيت الله هاشمي شهرستان شيروان نيز در اين 3 سال بيش از 80 ميليارد تومان هزينه شده است تا بدين ترتيب، وعده رئيس جمهوري در سفر خردادماه 94 به خراسان شمالي محقق شود و اين دو طرح ملي که با مدرن ترين مصالح روز و تجهيزات تخصصي درماني احداث شده است، بيماران اين استان را از اعزام گاه و بيگاه به مراکز درماني مشهد و ديگر استان ها بي نياز سازد.
اين بيمارستان ها هم چنين فضا و امکانات موردنياز براي امور آموزشي و تربيت پزشکان و پرستاران آينده را فراهم کرده است و از اين منظر هم به ارتقاي شاخص هاي توسعه اي و رفاه اجتماعي در اين استان واقع در شمال خاوري ايران اسلامي کمک شايان توجهي خواهد کرد.
به تصريح دکتر گلمکاني رئيس دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي، بسياري از طرح هاي حوزه بهداشت و درمان استان که تا پيش از روي کار آمدن اين دولت، ساخت و تکميل آن ها سال ها مسکوت و عقيم مانده بود، در اين 3 سال و نيم سپري شده از دولت يازدهم سرانجام به بهره برداري رسيد.
اينک نيز بهره برداري از بزرگ ترين طرح هاي حوزه درمان استان را مي توان طليعه اي از خدمات شايسته دولت و تدبير و ثمره اعتماد و همراهي مردم با دولتمردان سختکوش دانست؛ به تعبير دکتر سيد حسن قاضي زاده هاشمي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، اکنون حوزه سلامت راه خود را يافته است؛ راهي که بر وفق اسناد بالادستي و تعهدات بين‌المللي کشورمان است و بايد با همت و عزمي ملي ادامه يابد

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5337/گشايش-بيمارستان-هاي-جديد-خراسان-شمالي؛-تحقق-آرزويي-ديرينه
بستن   چاپ