پیام خراسان
/ولادت سید الساجدین(ع)/
یک کارشناس مذهبی: امام سجاد(ع) آیین خود را در قالب ادعیه بیان می‌کرد
يکشنبه 2 ارديبهشت 1397 - 12:23:34
خراسان آنلاین - یک کارشناس مذهبی با بیان اینکه امام زین‌العابدین (ع) آیین‌شان را در قالب ادعیه بیان می‌کردند و زیاد با جامعه در ارتباط نبودند، عنوان کرد: امام سجاد (ع) با دیگر ائمه از جهت خفقانی که بعد از شهادت سیدالشهدا(ع) از ناحیه بنی‌امیه(ع) و شیعیان به حضرت تحمیل شد، متمایز بودند و این تفاوت باعث شد تا در میان ائمه دیگر شرایط خاصی داشته باشند.
حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، به مناسبت پنجم ماه شعبان و ولادت امام سجاد(ع)، ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: امام سجاد(ع) بعد از شهادت امام حسین(ع) با شرایط متفاوتی زندگی و امامت خود را سپری کردند. مانند پدران بزرگوارشان از اخلاق و فضایل اخلاقی حسنه برخوردار بودند و در میان اهل مدینه و دیگران، ایشان را به بزرگواری می‌شناختند.
وی در ادامه افزود: یکی از اصحاب‌شان هم شعری را به صورت قصیده در وصف حضرت برشمردند که بخشی از این قصیده راجع به خلق و خوی ایشان بود که امام سجاد(ع) هیچ‌وقت جواب رد به سینه کسی نزدند و این امر یکی از خصوصیت‌ها و کراماتی بود که از حضرت یاد شده بود.
این کارشناس مذهبی در خصوص چگونگی گذران دوران امامت امام سجاد(ع) تصریح کرد: به واسطه شرایطی که بعد از شهادت سیدالشهدا(ع) به وجود آمد حضرت سکوت اختیار کردند چراکه به دلیل کسالت و بیماری در واقعه کربلا، ایشان را به شهادت نرساندند و امام سجاد(ع) با این مشکل مواجه بودند که تحت نظر بیشتری قرار می‌گرفتند و ممکن بود اظهارنظر ایشان با عکس‌العمل شدید بنی‌امیه روبرو شود.
وی با بیان اینکه امام سجاد (ع) آیین‌شان را در قالب ادعیه و دعاها بیان می‌کردند و زیاد با جامعه در ارتباط نبودند، عنوان کرد: امام سجاد (ع) با دیگر ائمه از جهت خفقانی که بعد از شهادت سیدالشهدا(ع) از ناحیه بنی‌امیه(ع) و شیعیان به حضرت تحمیل شد، متمایز بودند و این تفاوت باعث شد تا در میان ائمه دیگر شرایط خاصی داشته باشند.
طباطبایی در خصوص مهم‌ترین کتاب امام سجاد (ع)، خاطرنشان کرد: تنها چیزی که به عنوان کتاب از امام سجاد(ع) به جا مانده «صحیفیه سجادیه» است که از بهترین کتاب‌ها و دعاها به شمار می‌رود و برای هر مشکل، گرفتاری و مسئله‌ای دعای مخصوص حضرت خوانده می‌شد و ایشان آن را به بعضی از نزدیکان خود تعلیم کردند.
وی در خصوص اینکه کدام ویژگی امام سجاد(ع) را می‌توان در زندگی خود الگو قرار داد، اظهار کرد: تمام ویژگی‌های اخلاقی حضرت قابل الگوبرداری است اما آن چیزی که بیشتر در زمان حضرت نمود پیدا کرد این بود که از فتنه و گرفتاری شیعیان جلوگیری کنند و با آن جو حاکم بنی‌امیه خیلی اصرار به مخالفت نداشتند.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: اما خصوصیتی که در جوانان وجود دارد این است که همیشه می‌خواهند حرف خود را خیلی صریح عنوان کنند در حالی که در بعضی زمان‌ها این صریح بودن به نفع آن‌ها تمام نمی‌شود و این خصوصیت اخلاقی حضرت شاید برای جوان‌ها قابل توجه بیشتری باشد.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: حضرت سجاد با وجود اینکه می‌دانستند مشکلی وجود دارد و آن پسندیده نیست هرگز سعی نمی‌کردند با مشکل ایجاد کردن برای خود و دیگر شیعیان آن را حل کنند بلکه به صورت غیر مستقیم در قالب دعا تعالیمی که خطاب به شخص خاصی نیست آنچه را که می‌خواستند در قالب آن بیان می‌کردند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/53378/یک-کارشناس-مذهبی--امام-سجاد(ع)-آیین-خود-را-در-قالب-ادعیه-بیان-می‌کرد
بستن   چاپ