پیام خراسان
همراه با هفته سلامت/1
ایجاد «حلقه‌های مفقوده» برای کنترل ایدز در میان زنان روسپی
يکشنبه 2 ارديبهشت 1397 - 15:27:22
خراسان آنلاین - کارشناس اچ. آی. وی مرکز بهداشت شماره 3 مشهد از ایجاد «حلقه‌های مفقوده» برای کنترل ایدز در میان زنان روسپی خبر داد.
مریم میرآخورلو در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص وضعیت بیماری ایدز در مشهد اظهار کرد: بیشترین مبتلایان به بیماری ایدز در رده سنی 20-40 سال قرار دارند و آقایان بیشتر از خانم‌ها به این بیماری مبتلا می‌شوند.از آنجا که راه انتقال به بیماری ایدز از تزریق سرنگ آلوده به سمت رابطه جنسی نامشروع می‌رود، درنتیجه در حال حاضر درصد خانم‌های مبتلا به ایدز نیز در حال افزایش است. بیشتر افرادی که به مرکز بیماری‌های عفونی مراجعه می‌کنند افرادی هستند که از طریق استفاده از سرنگ آلوده دچارایدز شده‌اند. 
ایجاد «حلقه‌های مفقوده» برای کنترل ایدز در میان زنان روسپی
میرآخورلو خاطرنشان کرد: در زمینه زنان روسپی و نظارت بر سلامت آن‌ها از بیماری ایدز، حلقه‌هایی به نام حلقه‌های مفقوده ایجاد کردیم. در این برنامه افراد تن‌فروش شناسایی می‌شوند و هر تن‌فروش بایستی سه تن‌فروش دیگر را به ما معرفی کند که بر همین اساس کارت‌های هدیه‌ای را به آن‌ها می‌دهیم تا بتوانیم به آن‌ها آموزش‌های لازم را ارائه دهیم. 
کارشناس اچ. آی. وی مرکز بهداشت شماره 3 مشهد افزود: همچنین در دی.آی. سی برنامه‌ای به نام شبکه همتایان داریم که در آنجا زنان تن‌فروش را معرفی می‌کنند و یکسری خدمات در مراکز بهداشتی- درمانی به آن‌ها ارائه می‌دهند. درواقع ما این افراد را به مراکز درمانی معرفی می‌کنیم. حتی مراکزبهداشتی، درمانی مطلع نیستند که این زنان تن‌فروش هستند، بنابراین خدمات به صورت رایگان به آن‌ها داده می‌شود.
شبکه همتایان در خدمات‌رسانی به روسپیان موفق نبوده است
وی با بیان اینکه «این شبکه همتایان از ابتدای سال 1396 شروع به فعالیت کرده است»، ادامه داد: شبکه همتایان در مراکز بهداشت شماره 3 و 1 مشهد در رابطه با حلقه‌های مفقوده، حدود یک سال در حال فعالیت است. ما نتوانسته‌ایم در این زمینه موفق باشیم. در برخی از موارد زنان تن‌فروش داوطلبانه از ما مشاوره می‌گیرند، اما کسی را معرفی نمی‌کنند و اطلاعاتی را در اختیار نمی‌گذارند. 
میرآخورلو بیان کرد: مهم این است که این افراد به ما مراجعه کرده و پرونده تشکیل دهند و به صورت مداوم تحت کنترل باشند که در این راستا نتوانستیم موفق باشیم. هماهنگی‌های بسیاری برای جذب افراد تن‌فروش درحال انجام است و ارتباطات زیادی در این مورد با صداو‌سیما، آموزش‌وپرورش و بهزیستی انجام شده است، پیوسته کارگروه‌هایی در این زمینه فعالیت می‌کنند.
وی اظهار کرد: ارتباط با زنان تن‌فروش سخت است؛ چراکه سازمان‌های کشوری گوناگون نمی‌توانند آن‌ها را به ما معرفی کنند. به لحاظ وجود جامعه اسلامی در این زمینه مشکل‌هایی ایجاد می‌شود و سازمان‌های گوناگون این افراد را به‌طور آشکار معرفی نمی‌کنند تا بتوانیم آموزش‌های لازم را به آن‌ها دهیم. 
کارشناس اچ. آی. وی مرکز بهداشت شماره 3 مشهد تصریح کرد: گاهی اوقات خانم‌های تن‌فروش که تحت درمان قرار نمی‌گیرند آنقدر دچار بیماری‌های مقاربتی و عفونت‌های دهانه‌ی رحم می‌شوند که امکان ابتلا به سرطان برای آن‌ها افزایش می‌یابد. حتی گاهی اوقات به دلیل عفونت‌های زیاد دهانه رحم نمی‌توان از آن‌ها حتی آزمایش پاپ‌اسمیر گرفت؛ چراکه این افراد به هیچ عنوان زیرنظر خدمات بهداشتی نیستند. درواقع این زنان علاوه بر بیماری ایدز به بیماری‌های دیگری چون سفلیس، سرطان و... مبتلا می‌شوند.
وی بیان کرد: بیشترین مشکل افراد مبتلا به اچ. آی. وی، اعتیاد آن‌هاست. کسانی اکثرا به مراکز مراجعه می‌کنند، مشکل اعتیاد دارند و برخی از آن‌ها به دلیل اعتیاد مشکل عدم‌تمکین به درمان دارند. قابل توجه است که اگر بیمار اچ. آی. وی تمکین به درمان دهد و مرتب تحت کنترل و درمان باشد حتی در زمینه انتقال بیماری به دلیل کاهش بار ویروس ایدز در وی، میزان انتقال نیز کاهش می‌یابد. نکته دیگر اینجاست که اکثر معتادان به مراکز درمان مراجعه نمی‌کنند. 
اچ. آی. وی قابل درمان است
میرآخورلو تشریح کرد: بایستی برچسب زدن به بیماران ایدزی را تغییر دهیم و این کار را تنها می‌توان از طریق صدا و سیما، مجلات و روزنامه‌ها و... انجام داد. مهمترین مشکل برچسبی است که به این بیماران می‌زنند و ترسی است که در جامعه نسبت به این بیماری وجود دارد.اگر همه سازمان‌ها همکاری‌های لازم را با ما داشته باشند، میزان برچسب زنی‌ها در مورد این بیماری کاهش می‌یابد. آخرین خبر خوب در مورد اچ. آی. وی این است که قابل درمان است. همچنین در آخرین مدل آن، تعداد داروها را کم می‌کنند و داروها به صورت ترکیبی ارائه می‌شوند. 
وی با بیان اینکه «اگر افراد مبتلا به ویروس اچ. آی. وی دارو مصرف نکنند، ایدز می‌گیرند»، ادامه داد: مرحله اول بیماری، اچ. آی. وی است و مرحله پس از آن ایدز است. افرادی که دارو مصرف نمی‌کنند، میزان ویروس در بدن آن‌ها بالا می‌رود و وارد مرحله دوم یعنی ایدز می‌شوند درنتیجه روی طول عمر افراد تأثیر منفی می‌گذارد. بیماری ایدز، علائم خاصی ندارد و زمانی که حمله می‌کند به‌ویژه هنگامی که وارد مرحله ایدز می‌شود ممکن است فرد هر بیماری دیگری را نیز بگیرد، چراکه سیستم ایمنی بدن بسیار پایین می‌آید.
مصرف کنندگان مواد مخدر، بیشترین مبتلایان به ایدز
میرآخورلو با بیان اینکه « مربی‌هایی در زمینه آموزش‌ پیشگیری از بیماری ایدز در همه مدارس به دانش‌آموزان آموزش می‌دهند»، تصریح کرد: براساس رویکردهای نوین آموزش در مدارس صورت می‌گیرد. بیماری اچ. آی. وی کشنده‌ نیست بلکه قابل درمان است و فرد اگر دارو مصرف کند می‌تواند طول عمری طبیعی داشته باشد. 
کارشناس اچ. آی. وی مرکز بهداشت شماره 3 مشهد خاطرنشان کرد: در گذشته کارآموزی برای ارائه راه‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری در میان دانشجویان نداشتیم حال آنکه درحال حاضر در همه گروه‌های پزشکی چون پرستاری، پزشکی و... آموزش‌های لازم ارائه می‌شود. درواقع در کلینیک مشاوره دوره‌ای برای راه‌های مقابله با بیماری ایدز در این مرکز ارائه می‌شود. در هر مرکز بهداشتی درمانی کارشناس بیمه وجود دارد که مرتب به مدارس سرکشی می‌کنند و آموزش‌های لازم را به بچه‌ها می‌دهند. 
وی با اشاره به اینکه «تنها کار ممکن آموزش به رده‌های سنی 20-40 سال است»،عنوان کرد: آموزش تنها اقدام تأثیرگذار برای این رده‌های سنی است. همچنین اگر کسی نیاز به مشاوره داشته باشد به مراکز مشاوره در میان تمام سازمان‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها معرفی می‌شود و مشاوره لازم داده شود. در این مراکز مشاوره‌ تست‌های اچ. آی. وی گرفته می‌شود که در طول زمان 10 دقیقه نتیجه آزمایش را مشخص می‌کند همچنین به صورت رایگان است. گفتنی است که این آزمایش‌ها تنها تا سه ماه گذشته را نشان می‌دهد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/53441/ایجاد-«حلقه‌های-مفقوده»-برای-کنترل-ایدز-در-میان-زنان-روسپی
بستن   چاپ