پیام خراسان
فيلم بردار مستند روايت فتح: تعهد و احترام به مخاطب، سيد مرتضي را آويني کرد
دوشنبه 21 فروردين 1396 - 9:52:20 AM
ايرنا
خراسان انلاين- مصطفي دالايي، در همايش روز هنر انقلاب اسلامي و پاسداشت مقام شهيد سيد مرتضي آويني، در بيرجند، افزود: افراد زيادي براي مستند سازي در جنگ حضور داشتند اما حضور سيد مرتضي با بقيه فرقي اساسي داشت.
به گفته وي سيد مرتضي در قلب جنگ به دنبال سوژه اش مي چرخيد و گاها در هنگام درگيري، از صيدش مصاحبه مي گرفت و اين ويژگي باعث شد که مستندش در جاي جاي جهان مخاطب خاص خودش را بيابد.
وي عنوان کرد: مستند «فتح خون» آويني سال 59 ، روي صفحه تلويزيون به نمايش گذاشته شد که سيد مرتضي در جريان درگيري هاي خرمشهر مصاحبه اي با يک نظامي مي کند که مي گويد خرمشهر به دست دشمن نخواهد افتاد، اما متاسفانه بعد از مدتي از پخش اين مستند خرمشهر به دست بعثي ها افتاد.
دالايي در اين مراسم که فرماندار بيرجند و جمعي از مسئولان و هنرمندان حضور داشتند، ادامه داد: سيد مرتضي در اين ارتباط براي روشن سازي ذهن مخاطبانش 13 مستند ساخت تا دليل سقوط خرمشهر را به مردم بيان کند زيرا خودش را در مورد ساخته اش متعهد مي دانست.
اين مستند ساز جنگ اظهار کرد: نام روايت فتح از سخن حضرت امام (ره) که فرمودند « اگر فتحي انجام مي شود خوب است اما ارزشمند تر از آن اتفاقي است که در قلب اين جوانان مي افتد» گرفته شد و در سال 64 براي اولين بار پخش شد.
به گفته وي روايت فتح، روايت گمنامي جواناني است که در جبهه هاي حق عليه باطل حاضر مي شدند و گمناميشان را به هيچ مقامي عوض نمي کردند.
وي تصريح کرد: سيد مرتضي به دنبال همين گمنامي ها بود نه اينکه در سنگر فرماندهي به دنبال آغاز عمليات ها باشد بلکه خودش در عمليات ها همراه رزمندگان بود.
همچنين رئيس حوزه هنري انقلاب اسلامي خراسان جنوبي در اين مراسم ضمن استناد به اين سخن مقام معظم رهبري که فرمودند «هنر تجلي شيدايي است»، گفت: جامعه هنري جمهوري اسلامي را بي شک مي توان در همين سه کلمه تفسير کرد و اگر اين تجلي شيدايي نبود شايد هيچ هنري توليد نمي شد.
مجيد کريميان ضمن پاسداشت مقام شامخ شهيد آويني، او را هنرمندي بزرگ و متخصص در فن مستند سازي دانست که جنگ را از دريچه روايت فتح به قاب تلويزيون آورد.
وي در ادامه با اشاره به اينکه فن مستند سازي اين شهيد نياز به تامل بيشتري دارد، افزود: هنرمندان بايد توجه بيشتري به اين فنون داشته باشند و صرفا به تماشاي اين آثار اکتفا نکنند تا آنچه که در اين مستند سينمايي، آويني به دنبال آن بوده را بيابند و از آن الگو برداري کنند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5362/فيلم-بردار-مستند-روايت-فتح--تعهد-و-احترام-به-مخاطب،-سيد-مرتضي-را-آويني-کرد
بستن   چاپ