پیام خراسان
معاون استاندار خراسان رضوی :
راهکارهای اجرایی شدن منشور گفت وگوی سیاسی تدوین می شود
دوشنبه 3 ارديبهشت 1397 - 18:21:51
استانداری مشهد
خراسان آنلاین - با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر ضرورت اجرایی شدن منشور گفت و گوی سیاسی گفت : احزاب ، سمن ها و تشکل های مردمی پایه این امر است در عین آنکه پشتوانه ای قوی و مهم برای اقداماتی است که دولت انجام می دهد.
با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر ضرورت اجرایی شدن منشور گفت و گوی سیاسی گفت : احزاب ، سمن ها و تشکل های مردمی پایه این امر است در عین آنکه پشتوانه ای قوی و مهم برای اقداماتی است که دولت انجام می دهد .
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سید جواد حسینی در نشست هم اندیشی پیرامون منشور گفت و گوی سیاسی ابلاغی وزیر کشور با تعدادی از فعالان سیاسی انجمنهای علمی جوانان دانشجویان و محققین دانشگاهی حوزه تشکل های مردم نهاد اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی افزود : تلاش دولت بر آن است که در راستای تحقق مشارکت حداکثری مردم در اداره امور باید این حوزه تقویت شود .
وی تصریح کرد : بر این اساس ،منشور در9 بند شامل تاسیس وتقویت خانه احزاب و خانه سمن ها، آسیب شناسی و اصلاح فرآیندهای محدودیت آفرین و رفع موانع فعالیت احزاب و تشکل های سیاسی و صنفی، تمهید سازوکارهایی برای تعامل پایدارو موثر مدیریت عالی استان با این تشکل ها و مساعدت در انطباق قانونی فعالیت تشکل های مصرح در اصل 26 قانون اساسی با برگزاری جلسات توجیهی و کارگاه های آموزشی تعیین شده است .
وی بسترسازی برای تقویت ارتباط و گفت و گوی سازنده میان جریان های مختلف سیاسی و صنفی و ایجاد زمینه همکاری و همدلی، جلب مشارکت سیاسی دانشگاهیان ،نهادینه سازی فرهنگ انتقاد موثر ، سازنده و منصفانه ، استفاده از ظرفیت رسانه ها ، احزاب و انجمن های صنفی برای امیدآفرینی وتقویت وفاق اجتماعی و انسجام ملی ودر نهایت تسهیل برگزاری تجمعات صنفی و سیاسی قانونی و نظارت وتامین امنیت آنها را از جمله دیگر بندهای منشور دانست .
وی با اشاره به اهمیت نقش تشکل های مردم نهاد و سمن ها در این حوزه عنوان کرد : طی دو ، سه سال اخیر با حمایت هایی که صورت گرفته تعداد تشکل های مردم نهاد در استان از 540 مورد به یک هزار و 162 مورد افزایش یافته است ضمن آنکه 52 حزب و تشکل رسمی سیاسی هم در استان فعال هستند. و ٢٥ شعبه احزاب در شهرستانهای استان هم در سال گذشته فعالیت خود را آغاز کردند .
وی گفت : در این راستا در استان خانه احزاب ، خانه جوانان ، مجمع مشورتی زنان ، مجمع جوانان ، میزهای گفت و گو با اقشار مختلف ،فعال شده ، ایجاد و راه اندازی شبکه دانشگاه ها هم آثار خوبی داشته و به زودی شبکه دانشجویی هم در راستای تقویت این تشکل ها ، شکل می گیرد .
وی ایجاد شبکه تشکل های صنفی و دانشجویی و مانند آن را هم در این راستا عنوان و ذکر کرد : به منظور تقویت این تشکل ها آموزش و توانمندسازی سمن ها از جمله ضرورت هاست که در سال 97بدین منظور برنامه ریزی گسترده ای شده است .
معاون استاندار خراسان رضوی اظهار کرد : امروز10 تشکل نظام یافته موجود درگستره استان باید تقویت و فعالیت آنها گسترش یابد و در این راستا در کنار آموزش ها، تعامل شان با دستگاه های مختلف به صورت برنامه ای منظم ومنسجم برنامه ریزی شود .
وی ادامه داد : واگذاری پروژه ها و طرح های مختلف به تناسب ظرفیت و توانمندی به این تشکل ها اعم از سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ضرورت دیگری است که در دست پیگیری واجراست .
وی گفت : هم اکنون 120 تشکل مردم نهاد در حوزه حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی فعال شده اند که نقش موثری هم در مدت حضور در این عرصه ایفا کرده اند .
حسینی در این میان کارکرد تشکل های مردمی اعم از خانه احزاب و جوانان و مجمع مشورتی زنان و غیره را در حوزه تحلیل مسائل روز و موضعگیری های مناسب با آنها خالی دانست و گفت : در این حوزه خلا وجود دارد و باید این مجموعه ها به این حوزه وارد شده و در مباحث مختلف کمک راهبردی و موثر داشته باشند .
وی ادامه داد : در استان در کنار همه تلاش ها برای گسترش کمی و رشد فعالیت آنها در 27 حوزه و موضوع مختلف در بخش توسعه کیفی سمن ها و این تشکل ها اقدامات خوبی صورت گرفته است .
حسینی گفت : ضرورت شناخت فعالیت تخصصی این تشکل های اجتماعی و کیفیت بخشی به نحوه ارائه خدمات عام المنفعه به جامعه با رویکرد تنوع بخشی اهمیت زیادی دارد و از این رو تشکل ها به تناسب توانایی و تخصص در موضوعات و مسائل اجتماعی و فرهنگی استان وارد شده اند .
وی نمونه آن را ورود تشکل زنان حقوقدان در استان به موضوع کمک به زنان خشونت دیده و یا ورود تشکل های مردمی مربوطه به حوزه معتادان متجاهر و کمک به رهایی آنان از وضعیت فلاکت باردانست .
معاون استاندار، گسترش جغرافیایی این سمن ها از سطح شهرها تا روستاها ، توسعه قشری آنها در میان اقشار و گروه های سنی مختلف و غیره ، شبکه سازی سمن های همگن و ایجاد خانه تشکل ها که فعال شده وتدوین نظام نامه تعامل و همکاری آنها با بخش دولتی همه در این راستا عنوان کرد .


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/53686/راهکارهای-اجرایی-شدن-منشور-گفت-وگوی-سیاسی--تدوین-می-شود
بستن   چاپ