پیام خراسان
یک کارشناس اقتصادی:
فیلترینگ تلگرام می‌تواند سطح اعتماد عمومی را کاهش دهد
سه شنبه 4 ارديبهشت 1397 - 13:14:33
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به طرح فیلترینگ تلگرام گفت: در گذشته نیز شاهد این ممنوعیت و فیلترینگ در کشور بوده‌ایم اما در نهایت این امر ادامه پیدا نکرد. در واقع نباید اشتباهات گذشته را دوباره تکرار کرد چراکه با فیلترینگ اعتماد عمومی کم خواهد شد.
محسن خندان‌دل در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، با اشاره به اینکه به طور کل فضای مجازی دارای مزیت‌های فراوانی در اشاعه‌های آگاهی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی است، اظهار کرد: بنابراین این فضا به عنوان یک عنصر غیرقابل تردید در زندگی ما جا پیدا کرده است.
وی ادامه داد: طی چند سالی که گوشی موبایل در زندگی ما حضور داشته، جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. در نتیجه فضای مجازی وکانال‌های ارتباطی دارای مزیت‌های بسیاری بوده و یکی از بزرگترین مزیت‌های آن آگاهی‌رسانی نسبی به مردم است؛ عملا این امر باعث جلوگیری عملکرد نابخردانه افراد می‌شود و افراد در رفتار، اظهار نظر، حضور، برخورد و عمل خود دقت لازم را دارند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به ضرورت وجود پایگاه‌های اطلاع‌رسانی در فضای مجازی تصریح کرد: یکی از نمونه‌های بارز در این امر تلگرام است. بحثی وجود دارد که ممکن است این نوع اطلاع‌رسانی برای برخی از افراد مطلوب نباشد. علت این امر این است که دیگران به خود اجازه اظهار نظر می‌دهند.
خندان‌دل با تاکید بر اینکه تئوری حکومتی بر پایه و اساس دو اصل است، عنوان کرد: این دو اصل، اقتصاد و امنیت است. در تئوری اقتصاد، این جمله "پدر نان‌آور خانه است" به کار می‌رود. دولت‌ها و حکومت‌ها در جامعه نیز همیشه تلاش در این داشتند که نفش پدر خانواده را ایفا ‌کنند؛ بنابراین این گفته‌ می‌شود که باید دولت‌ها و حکومت حفظ شود تا بتوانند نان جامعه را تامین کنند.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه خروج 50 میلیارد دلار ارز از کشور توسط تلگرام که در حال تبدیل شدن به یک شرکت هرمی بوده، چقدر منطقی است؟ تصریح کرد: به فرض اینکه اگر این میزان حجم بالای پول از کشور خارج شده باشد، باید جویای آن شویم که چرا این میزان پول خارج شده و علت آن را بیابیم.
وی خاطرنشان کرد: باید این سوال را پرسید که چرا نتوانسته‌ایم امنیت اقتصادی را تامین کرده و اگر این میزان ارز خارج شده، چرا نتوانسته‌ایم بستر مناسبی را برای فضای کسب و کار ایجاد کنیم تا مردم در این حوزه‌ها سرمایه گذاری نکنند؟ 
خندان‌دل افزود: اگر این حجم از ارز خارج شده، چرا میزان ضریب ریسک اقتصادی و سرمایه‌گذاری بالا رفته و مردم ترجیح می‌دهند سرمایه گذاری را در خارج از کشور انجام دهند؟ فضای مجازی می‌تواند در رونق اقتصادی مفید یا مضر باشد و اگر در این حوزه فضایی ایجاد شده باشد که مردم فعالیت اقتصادی می‌کنند، هیچ ایرادی ندارد از این فضا استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه نباید یک اشتباه را دوباره تکرار کنیم، عنوان کرد: طبق آماری از تلگرام، بین 26 تا 30 میلیون نفر ایرانی از این نرم افزار استفاده می کنند. نادیده گرفتن این تعداد از مردم کار عاقلانه‌ای به حساب نمی‌آید. با فیلتر کردن به چه نتیجه‌ای می‌رسیم؟ در گذشته نیز شاهد این ممنوعیت و فیلترینگ در کشور بوده‌ایم اما در نهایت این امر ادامه پیدا نکرد و در واقع نباید اشتباهات گذشته را دوباره تکرار کنیم.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه فیلترینگ سطح اعتماد مردم را کاهش می‌دهد، عنوان کرد: در آخر هم از فیلترشکن استفاده می شود و هزینه ای برای فیلتر شکن‌ها می شود و یا جایگزینی به جای این شبکه های مجازی قرار می دهند اما باید این پرسش را مطرح کرد که بستر این امر در ایران وجود دارد؟ آیا سروری می‌تواند پاسخگوی 30 میلیون کاربر باشد؟ در نهایت فیلترینگ هیچگاه نتیجه مناسبی به همراه نخواهد داشت اما باید سطح اعتماد عمومی را نسبت به دولت و حکومت افزایش دهیم اما با فیلترینگ این اعتماد کم خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/53784/فیلترینگ-تلگرام-می‌تواند-سطح-اعتماد-عمومی-را-کاهش-دهد
بستن   چاپ