پیام خراسان
طرح تحول سلامت شاخصهای بهداشتی خراسان رضوی را افزایش داد
سه شنبه 4 ارديبهشت 1397 - 15:40:05
خراسان آنلاین - مشهد- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اجرای طرح تحول نظام سلامت موجب افزایش بیمارسنجی، تشخیص بیماری ها و رشد شاخصه های بهداشتی در مناطق زیرپوشش این دانشگاه
شد.
دکتر حمیدرضا بهرامی روز سه شنبه در نشست تشریح برنامه های هفته سلامت در مشهد افزود: با اجرای طرح ملی تحول نظام سلامت طی چهار سال اخیر بیماریابی دیابت 190 درصد، بیش فشاری خون 250 درصد و غربالگری بیماریهای روانی 780 درصد رشد داشته است.
وی اظهار کرد: در راستای افزایش خدمات بهداشتی در شبکه بهداشت نیز در این مدت سه هزار و 70 میلیارد ریال در بخش سلامت شهری و چهار هزار و 130 میلیارد ریال در حوزه پزشک خانواده روستایی هزینه شد.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار حدود 78 درصد مردم از خدمات بخش دولتی برای پوشش سلامت خود استفاده می کنند گفت: با وجود تنگناهای مالی در سالهای اخیر و با هدف برقراری عدالت بهداشتی 111 پایگاه و 42 مرکز جامع سلامت با 2 هزار نیرو به شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزوده شده است.
بهرامی افزود: به مناسبت هفته سلامت مسابقه نقاشی برای دانش آموزان مقطع دبیرستان تدارک دیده شده که موضوع آن پیرامون شعار سازمان بهداشت جهانی با عنوان "سلامت برای همه و در همه مکان" می باشد.
وی همچنین شاخص مرگ و میر مادران در 100 هزار تولد زنده در کشور را 18.1 و در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد 18.7 عنوان کرد و گفت: این رقم پیش از انقلاب اسلامی 245 بوده است.
وی اظهار کرد: مرگ و میر کودکان زیر پنج سال پیش ازانقلاب 287 مرگ به ازای هزار تولد بود که میانگین این شاخص در سال گذشته در کشور 15،1 و در حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و 15.47 می باشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: فعال سازی 6 بیمارستان جدید و جذب 72 متخصص در دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی سال گذشته از اقدامات قابل توجه و کم نظیر این مجموعه است.
دکتر شاپور بدیعی افزود: راه اندازی بیمارستان اکبر از جمله این خدمات ارزنده می باشد که زمان انتظار برای کودکان سرطانی را از یک ماه به کمتر از یکروز رسانده است.
وی اظهار کرد: پرداخت مردم برای ارائه خدمات درمانی در روستاها کمتر از پنج درصد و در مناطق شهری 10 درصد است و رسیدن به این آمار و کاهش پرداخت از جیب مردم یک پیشرفت مهم محسوب می شود.
وی گفت: در تعطیلات نوروزی نیز 157 هزار بیمار به مراکز اورژانس مشهد مراجعه کردند و هفت هزار نفر بستری شدند که نشان از حجم انبوه فعالیت مراکز درمانی مشهد است.
بدیعی افزود: در راستای سیاستهای وزارت بهداشت برای ارائه خدمات در مناطق کم برخوردار نیز بیمارستان باخرز تا 2 هفته دیگر افتتاح خواهد شد.
معاون تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: توانمندی مردم در حفظ سلامت مهم است چرا که مردم 50 درصد سهم اقدامات بهداشتی و تامین سلامت در جامعه را برعهده دارند.
حسین روغنگران افزود: اگر امکانات بهداشتی و درمانی برای مردم تامین شود اما فرد اقدام مثبت برای سلامت و بهداشت خود انجام ندهد، سلامت وی تامین نخواهد شد.
وی اظهار کرد: ساماندهی دارو، غذا و ملزومات و تجهیزات پزشکی در حوزه فعالیت معاونت غذا و دارو است که بخش عمده درمان و بهداشت نیز بدون توجه به این سه فاکتور تامین نمی شود.
وی گفت: بیش از 700 داروخانه که 50 فقره آن داروخانه بیمارستانی است و 60 شرکت پخش دارو زیر نظر این معاونت قرار دارند.
روغنگران افزود: مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم دانشگاه علوم پزشکی مشهد همه روزه از ساعت 8 الی 22 با شماره تلفن 190 پاسخگوی سوالات دارویی مردم و فعالان حوزه بهداشت و درمان استان می باشد.
وی مشهد را قطب غذایی کشور توصیف کرد و گفت: در این منطقه بیش از هزار کارخانه با بیش از پنج هزار پروانه تولید مواد غذایی وجود دارد که نظارت بر ساخت ، راه اندازی و صدور پروانه بهره برداری و پروانه های مسئول فنی و خطوط تولید و نظارت بر فرآورده های تولید این مراکز بر عهده این اداره است.
وی اظهار کرد: همچنین این اداره بررسی سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی و صیفی جات را بر عهده دارد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیش از 9 هزار دانشجو و 21 هزار کارمند در حوزه بهداشت و درمان به عنوان قطب علوم پزشکی در شمال شرق کشور فعالیت داشته و هم اکنون چهار میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت 6.5میلیونی خراسان رضوی زیر پوشش این دانشگاه هستند.
یکم تا هفتم اردیبهشت ماه هفته سلامت نامگذاری شده است.
3221 / 6053

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/53831/طرح-تحول-سلامت-شاخصهای-بهداشتی-خراسان-رضوی-را-افزایش-داد
بستن   چاپ