پیام خراسان
رويکرد دولت يازدهم به توسعه بخش کشاورزي انجاميد/افزايش چهار برابري توليد گندم در استان
پنجشنبه 31 فروردين 1396 - 7:39:51 AM
ايرنا
خراسان انلاين- مجتبي مزروعي در همايش مديريت در بخش کشاورزي با توسعه فناوري هاي مکانيزه، که با حضور مديران جهاد کشاورزي، کارشناسان و کشاورزان شهرستان هاي جنوبي خراسان رضوي در شهرستان مه ولات برگزار شد، افزود: با حمايت دولت يازدهم، بخش کشاورزي پارسال، سال بسيرا موفقي را تجربه کرد.
وي گفت: ما سال گذشته در بحث توليد و خريد گندم و جو، محصولات دامي و لبني و طيور توفيقات چشمگيري داشتيم که اين توفيق نشان از يک برنامه ريزي منسجم و جامع در سطح کشور و وزارت جهاد کشاورزي و ناشي از رويکرد خوب دولت نسبت به بخش کشاورزي بود.
مزروعي با اشاره به رسيدن کشور به خودکفايي توليد گندم در سال گذشته، افزود: توليد گندم در خراسان رضوي نيز نسبت به سه سال پيش 4.1 برابر افزايش يافت و درآمد کشاورزان از اين محل از هزار و 400 ميليارد ريال به هفت هزار و 800 ميليارد ريال رسيد که تامين نهاده هاي باکيفيت و سياست گذاري وزارتخانه نقش مهمي در آن داشت.
وي از کشاورزان مناطق جنوبي استان خراسان رضوي که به رغم همه کمبودهاي کمي و کيفي آب و خاک، نقش مهمي در توليدات کشاورزي دارند به عنوان نخبگان اين حوزه ياد کرد و گفت: شهرهاي جنوبي با وجود فقر آبي و خاکي نسبت به مناطق شمالي، درآمد و ارزش افزوده بيشتري داشته و با بهره وري از منابع، کمترين بيکاري را دارند.
مزروعي، تهيه نهاده هاي با کيفيت کشاورزي را وظيفه دولت دانست و گفت: اين در حالي است که در گذشته در مقطعي برخي ميوه ها و محصولات دامي بي کيفيت از خارج وارد مي شد و حال آنکه کشاورزان ما حتي به برخي از نهاده هاي کشاورزي مانند کود دسترس نداشتند.
وي افزود: در همين بازه زماني که قيمت محصولات ثابت مانده بود هزينه هاي توليد بسيار افزايش يافت و بخش توليد و کشاورزي زمين گير شد و علاوه بر اين واردات بي رويه شکر در سال 85 سبب شد کارخانجات قند داخلي تعطيل و کشاورزان گرفتار شوند و توليد چغندر قند کشور از 6 ميليون تن به 1.7 ميليون تن برسد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي خراسان رضوي گفت: اين در حالي است که با تغيير دولت و سياست هاي اين بخش، و رويکرد دولت در سال 95 توليد چغندر قند کشور از 1.7 ميليون تن به بيش از پنج ميليون تن رسيد و ميزان توليد اين محصول در خراسان رضو نيز از 700 هزار تن به 1.5 ميليون تن رسيد.
مزروعي، شاه کليد توسعه استان را توسعه کشت گلخانه اي دانست و افزود: طبق مصوبه دولت ايجاد گلخانه به هيچ نهادي، جز سازمان و وزارت جهاد کشاورزي ارتباط ندارد و براي احداث آن به جز مجوز جهاد کشاورزي نيازي نيست.
وي با تاکيد بر لزوم مصرف بهينه آب، از فرمانداران شهرستان هاي جنوبي خراسان رضوي خواست به برنامه ها و تصميمات شوراي حفاظت آب وفادار بوده و از پذيرفتن تصميمات خارج از اين شورا در بحث آب امتناع کنند.

* بخش کشاورزي در دولت يازدهم علمي تر شد
فرماندار مه ولات نيز در اين همايش گفت: علمي شدن بخش کشاورزي و استفاده از فناوري هاي جديد در دولت يازدهم موجب شد کشور در بخشهاي تغذيه و توليد محصولات کشاورزي و دامي به جايگاه اصلي خود برسد.
مسعود رنجبر، ميزان اعتبارات جذب شده در بخش کشاورزي مه ولات، به عنوان بزرگترين شهرستان باغي استان، را در دولت يازدهم 6 هزار و 700 ميليارد ريال عنوان کرد.
وي از تک محصولي بودن، خشکسالي و عدم تناسب سطح زير کشت با آب در دسترس کشاورزان، به عنوان مهمترين مشکلات بخش کشاورزي اين شهرستان ياد کرد.
اين همايش يکروزه با حضور جمعي از مديران جهاد کشاورزي خراسان رضوي و بيش از 500 نفر از فعالان بخش کشاورزي و باغداري 12 شهرستان جنوبي اين استان برگزار شد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5426/رويکرد-دولت-يازدهم-به-توسعه-بخش-کشاورزي-انجاميد-افزايش-چهار-برابري-توليد-گندم-در-استان
بستن   چاپ