پیام خراسان
توسط یک شرکت دانش‌بنیان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد؛
تولید کپسول گیاهی با خاصیت تقویت دستگاه گوارش
يکشنبه 9 ارديبهشت 1397 - 14:18:36
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - مرحله دوم تولید کپسول گیاهی پیپرجین با خاصیت تقویت دستگاه گوارش در شرکت دانش بنیان کیمیا فرآور بوعلی از مراکز رشد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت انجام شد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مرحله نخست این دارو در 100 هزار کپسول تولید و در استان های خراسان شمالی، جنوبی و رضوی توزیع شد و در این مرحله 300 هزار کپسول گیاهی پیپرجین تولید و قرار است در سراسر کشور توزیع شود.
این کپسول توسط پژوهشگران مرکز رشد فرآورده¬ های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی و مطالعات آزمایشگاهی و فرمولاسیون این داروی گیاهی که حاوی مواد مؤثره Piperine،Gingerol و Shogaol بوده، در پژوهشکده بوعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.
این محصول دانش بنیان بوده و ثبت اختراع شده و برای اولین بار در ایران و توسط شرکت دانش بنیان "کیمیا فرآور بوعلی" مشهد تولید گردیده است.
دکتر فاطمه حسن زاده اول، مدیر عامل شرکت کیمیا فرآور بوعلی در این زمینه اظهار کرد: موارد مصرف این داروی گیاهی شامل تقویت دستگاه گوارش، کمک به هضم و متابولیسم مناسب مواد غذایی و تسکین دردهای گوارشی و همچنین درمان سوء¬هاضمه، ضد نفخ و پاکسازی طبیعی بدن می‌باشد.
وی خاطرنشان کرد: داروی گیاهی پیپرجین که ترکیبی از عصاره‌های گیاهی Piper nigrum، Piper longum و Zingiber officinale است، به هضم غذا در دستگاه گوارش فوقانی کمک کرده و سبب تحریک حرکات پرستالیک و ترشح بزاق و شیره¬ های معدی می¬گردد. این ترکیب گیاهی با ترشح آنزیم لیپاز سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش گردیده و در زمانهایی که هضم به کندی صورت می‌گیرد و هنگام صرف وعده غذایی سنگین، سیستم گوارشی را تحریک می¬کند.
مدیر عامل شرکت کیمیا فرآور بوعلی افزود: این فرآورده سبب آزادسازی انرژی شده و به جذب سایر مواد مغذی کمک نموده و همچنین ضد نفخ و برطرف کننده ناراحتی¬های دستگاه گوارش است.
حسن زاده تصریح کرد: ترکیب اصلی موجود در این کپسول ماده شیمیایی به نام Piperine است. این ترکیب بر فعالیت متابولیکی در بدن انسان تأثیر می-گذارد. مطالعات فارماکولوژیک نشان داد که پیپرین مولد حرارت بوده، فراهمی زیستی مواد مغذی و داروهای تجویز شده همراه با آن افزایش یافته و سبب افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش موکوس می¬شود.Gingerol و Shogaol، اجزاء اصلی و فعال دیگر پیپرجین، سبب سرکوب انقباضات معده شده، ترشحات معده را کاهش داده و سبب کاهش استفراغ می شود.
پروانه ساخت پیپرجین در بهمن ماه 1395 از سوی سازمان غذا و دارو صادر و در اسفند ماه همان سال، اولین بچ این دارو تولید گردید. در مرحله اول تولید، 100 هزار کپسول تولید شده است که در استانهای خراسان شمالی، رضوی و جنوبی توزیع گردید.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/54513/تولید-کپسول-گیاهی-با-خاصیت-تقویت-دستگاه-گوارش
بستن   چاپ