پیام خراسان
استاد دانشگاه: افزايش مشارکت در انتخابات سبب افزايش حس مسئوليت نظام در برابر جامعه مي شود
چهارشنبه 6 ارديبهشت 1396 - 10:29:16 AM
ايرنا
خراسان انلاين- دکتر روح الله اسلامي افزود: بر اين اساس انتخابات مشارکت آميز و رقابتي موجب افزايش احساس مسئوليت حاکمان در مقابل خواست جامعه مي شود.
وي ادامه داد: از سوي ديگر مشارکت کم بيانگر نااميدي نسبت به بهبود وضعيت، کاهش حضور و همراهي مردم در پيشبرد امور جامعه و زمينه ساز ياس و سرخوردگي ملي خواهد بود.
اين استاد دانشگاه گفت: از اين رو نقش و تاثير گروههاي مرجع اعم از سياسي، دانشگاهي، فرهنگي، علما و ديگر گروهها در اين حوزه براي ترغيب و تشويق مردم به مشارکت در انتخابات بسيار حائز اهميت و قابل توجه است.
وي افزود: انتخابات ساز و کاري است که از طريق آن مردم مي توانند در فرآيندهاي سياسي مشارکت داشته باشند به اين مفهوم که در سطح حکمراني محلي و يا ملي حضور يافته و تاثيرگذار باشند.
دکتر اسلامي ادامه داد: انتخابات پرمشارکت مي تواند مانع از بروز فساد، ناکارآمدي و عدم تعادل در نظام اداره کشور نيز شود زيرا کساني که در راس قدرت اجرايي قرار مي گيرند و سياستگذاري مي کنند اگر زياد در مناصب بمانند مجموعه با ناکارآمديهاي زيادي مواجه و به سمت فساد سوق يافته و نامتعادل مي شود.
وي گفت: شايد مشارکت مردم در انتخابات و دموکراسي ارتباط مستقيمي با امنيت نداشته باشد اما در واقع وقتي مردم مشارکت بالايي دارند به علت نقش آن در کاهش فساد سياسي و کارآمدي نظام سياسي موجب اقتدار مجموعه نظام و امنيت ملي و در واقع تامين امنيت مي شود.
عضو هيات علمي دانشکده علوم سياسي دانشگاه فردوسي مشهد افزود: 100 سال پيش فرآيند مشارکت سياسي مردم ايران در دوره مشروطه تعريف شد لذا ملت ايران امروز بيش از يک قرن در اين حوزه سابقه دارد.
وي ادامه داد: با شکل گيري انقلاب اسلامي اين مشارکت شدت يافت و از شکل اشرافي آن خارج شد. در هر يک انتخابات چهار دهه اخير اعم از رياست جمهوري، مجلس، شوراها و خبرگان رهبري مردم مي توانند نمايندگان خود را مشخص کنند و بخشهايي از نظام سياسي مستقيم با راي مردم انتخاب مي شوند که امري بسيار ارزشمند است و بايد از آن حراست شود.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5462/استاد-دانشگاه--افزايش-مشارکت-در-انتخابات-سبب-افزايش-حس-مسئوليت-نظام-در-برابر-جامعه-مي-شود
بستن   چاپ