پیام خراسان
لغو بازديد خبرنگاران از تاغزارهاي آلوده خراسان جنوبي در اثر وزش باد شديد
يکشنبه 17 ارديبهشت 1396 - 9:28:28 AM
ايرنا
خراسان انلاين- عليرضا نصرآبادي افزود: در پي هشدار جوي اداره کل هواشناسي استان مبني بر وزش باد شديد اين تصميم اتخاذ شد.
وي تاکيد کرد: 85هزار هکتار از تاغ زارهاي استان به آفت شپشک سفيد آلوده شده است، و براي اطلاع رساني از اين بحران زيست محيطي مقرر شد، خبرنگاران از تاغزارها بازديد کنند و در جريان روند مبارزه با اين آفت قرار گيرند.
همچنين رئيس گروه پيش بيني و صدور پيش آگاهي هاي جوي خراسان جنوبي ديروز(شنبه) گفته بود : ناپايدارهاي جوي سبب کاهش کيفيت هوا، کاهش ديد افقي و احتمالا جاري شدن روان آب در نواحي مستعد استان خواهد شد.
رضا برهاني افزود: بر اساس الگوي خروجي مدل هاي پيش يابي هواشناسي، از روز شنبه تا دوشنبه هفته جاري به تناوب ناپايداري هاي شديد جوي به شکل وزش بادهاي شديد همراه با گرد و خاک در استان خواهد بود.
نصر آبادي مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان، اسفند 95 در بازديد از تاغزارهاي آلوده شهرستان درميان گفته بود که 85 هزار هکتار از تاغ هاي دست کاشت استان آلوده به آفت شپشک سفيد است که اين آفت تهديدي براي گونه گياهي تاغ هاي دست کاشت در شرق کشور است.
وي افزود: از مجموع تاغ زارهاي آلوده استان 35 هزار هکتار در خطر تهديد جدي اين آفت قرار دارد.
وي عرصه گياهي تاغ هاي دست کاشت استان را 893 هزار هکتار ذکر کرد و يادآور شد:
در شهرستان درميان 32 هزار هکتار تاغ دست کاشت وجود دارد که سه هزار و 400 هکتار آن به آفت شپشک سفيد آلوده شده است.
وي عمر هر اصله درخت تاغ را 15 تا 20 سال ذکر کرد و گفت: در صورت کف بر نشدن رختان آلوده در سال هاي آينده سطح وسيع تري درگير آفت خواهد شد.
وي عنوان کرد: قبل از فصل بهار حشره شپشک سفيد داخل پيله است و بهترين زمان براي مقابله با آن اين فصل است.
به گفته وي در عمليات مبارزه بيولوژيکي ابتدا بايد سرشاخه هاي تاغ و در مورادي هم درخت کاملا قطع و سپس محلول پاشي « روغن ولک» انجام تا جلوي رشد و گسترش شيوع بيشتر آفت گرفته شود.
نصر آبادي ادامه داد: قطع درختان تاغ باعث مي شود که در چند سال آينده تاغ هاي کوچک جايگزين تاغ هاي آفت زده شوند، بهترين زمان براي مبارزه شيمايي با اين آفت اوايل اسفند تا فروردين(در دماي کمتر از 20 درجه سانتي گراد) است.
وي تاييد کرد که قطع درختان تاغ در شهرستان درميان سبب واکنش مردم شده است، بايد علت قطع درختان آلوده براي مردم منطقه توسط رسانه ها بيان شود.
کاشت تاغ دست کاشت در خراسان جنوبي از سال 1354در پنج کيلومتري شهر بشرويه در شمال استان آغاز شد، هدف از اين طرح تثبيت شن هاي روان، مقابله با بيابان زايي، کمک به رونق کشاورزي و حفظ اراضي کشاورزي، راه ها و منازل مسکوني از هجوم شن هاي روان بوده است.
تاغزارها نقش مهمي در جلوگيري از پيشروي بيابان و بيابانزايي دارند و مي توانند مانع از پيشروي بيابان به سمت سکونتگاه هاي جمعيتي شوند.
تاغ به عنوان يک گونه مقاوم به خشکي و کمي رطوبت يکي از گونه هاي اصلي و مهم بيابانزدايي در خراسان جنوبي است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5519/لغو-بازديد-خبرنگاران-از-تاغزارهاي-آلوده-خراسان-جنوبي-در-اثر-وزش-باد-شديد
بستن   چاپ