پیام خراسان
يک راي؛يک سرنوشت
چهارشنبه 27 ارديبهشت 1396 - 9:01:31 AM
ايرنا
خراسان انلاين- نظام جمهوري اسلامي، حکومتي برآمده از خواست مردم است که مسئولين آن توسط خود مردم انتخاب مي شوند.
در جمهوري اسلامي براي چهار نهاد رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي، مجلس خبرگان رهبري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا انتخابات برگزار مي شود.
اگر چه چهار نهاد ذکر شده برآمده از انتخاب مردم هستند اما شوراهاي اسلامي شهر و روستا در اين ميان از جايگاه ويژه اي برخوردارند.
به جز شورا ديگر نهادهاي انتخابي هرکدام شرايط ويژه اي دارند. رئيس جمهور بايد رجل سياسي باشد، اعضاي مجلس خبرگان بايد داراي رتبه اجتهاد باشند و نمايندگان مجلس نيز بايد سابقه مديريتي و سياسي در پيشينه خود داشته باشند تا بتوانند از سوي مردم انتخاب شوند،اما اعضاي شوراهاي شهر و روستا مردم عادي اند که تصميم مي گيرند در سرنوشت محل زيست خود تاثير بگذارند.
اين نکته اهميت شوراها را دو چندان مي کند چون از اين طريق مردم عادي مي توانند وارد ساز و کار تصميم گيري شوند و از اين رهگذر با مشکلات مسئولان آشنا شوند که اين فرايند سبب مي شود آنها درک صحيحي از دشواري هاي فرآيند اداره کشور به دست آورند.
انتخابات شوراها موقعيتي است که در آن مردم مي توانند وزن سياسي خود را نشان دهند هر برگ راي برگ برنده اي در دستان مردم است که با آن مي توانند افرادي را به ترکيب اصلي شوراي شهر بفرستند.
متأسفانه متغيرهايي در انتخاب افراد براي ترکيب شوراي شهر از نظر مردم تعيين کننده به نظر مي رسند که عملا در آينده سياسي و اجتماعي شهر مترين تأثيرگذاري را دارند.
به همين دليل برخي که از مدت ها پيش قصد نامزدي براي انتخابات شوراي شهر را دارند از يکي دو سال قبل از انتخابات فعاليت گسترده خود را آغاز مي کنند، خانه به خانه به همشهريان خود سر مي زنند، در مراسم ختم و شادي آن ها حضور مي يابند و با روش هاي متفاوت خود را به آن ها معرفي مي کنند.
البته اين بستر اجتماعي موجود در جامعه است که فرد به جاي انتخاب افرادي با سوابق علمي، اجرايي و سياسي تأثيرگذار به دنبال شخصي است که براي گرفتن رأي به هر دري مي زند.
اين نگرش تا آنجا پيش رفته است که باعث مي شود افراد شايسته کمتري ترجيح و به عبارتي به خود جرأت دهند که پاي در چنين معرکه اي بگذارند و خود را در معرض آزمون قرار دهند.
پس عطاي حضور در شوراي شهر را به لقايش مي بخشند.
ورود افراد نالايق به حوزه مديريت شهري ضربات جبران ناپذيري بر پيکره ارزشهاي آن جامعه مي زند چنانچه حضرت علي (ع) در باره انسان هاي بيمار و ناکارآمد مي فرمايد: سست عنصران ناراضي نبودشان بهتر از حضورشان و بيکاري آنان از اقدامشان مفيدتر است.
واگذاري امور به افراد نالايق و ناآگاه از آسيب هاي مديريتي است.
بايد توجه داشته باشيم شوراهاي شهر محل کسب تجربه و آزمون وخطا نيست و شايسته است افرادي در اين مسند حضور يابند که در اين حوزه سرآمد و باتجربه باشند.
مهم تر از آن نيز اينکه نامزدها براي به دست آوردن رأي راه درست و سالم را برگزينند که اگر چنين شود مي توان به شورايي کارآمد و با کفايت اميد داشت وگرنه در بر همان پاشنه خواهد چرخيد.
در يک کلام براي شوراي شهر افرادي بايد انتخاب شوند که خوش نامي ، تجربه و تخصص آنان به شوراي شهر اعتبار و عزت بدهد نه اينکه شوراي شهر فرصتي براي کسب عزت و نام آوري اين افراد شود.
کسي که از سرمايه مسلمين مي خواهد براي خود و اطرافيانش هزينه کند چنانچه به هر قيمتي اين پُست و موقعيت را بستانند، مصداق بارز خيانت است.
من و شما نيز اگر بدون آگاهي از اين فرمول و قاعده دست به انتخاب بزنيم در اين خيانت سهيم بوده ايم.
خوب است سوابق نامزدهاي انتخابات شهر با دقت توجه کنند و افرادي را برگزينند که پيشينه قوي در امور مديريتي داشته اند، افرادي که منافع ملي را قرباني منافع فردي نمي کنند و از نظر مالي سابقه شفافي را دارا هستند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5591/يک-راي؛يک-سرنوشت
بستن   چاپ