پیام خراسان
جلوگيري از گسست فرهنگي نسل ها با نگاه به ميراث فرهنگي کشور
چهارشنبه 27 ارديبهشت 1396 - 9:22:00 AM
مهر
خراسان انلاين- علي رضا رشيديان در هفتيمن کنگره بين المللي شعر از توس تا نيشابور که در دانشگاه آزاد اسلامي مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ايران اسلامي داراي پيشينه تاريخي و فرهنگ باشکوهي است که از اصالت و قدمت برخوردار است، به طوريکه ورود اسلام به ايران و متعاقب آن فرهنگ شيعي، اين قابليت هاي ذاتي را شکوفا کرد.

وي افزود: اوج تأثير فرهنگ علوي و شيعي در اين سرزمين کهن با حضور شکوهمند سلاله پاک پيامبر(ص) حضرت علي بن موسي الرضا(ع) که يکي از زيباترين عنوان هاي ايشان عالم آل محمد(ص) امام مهرباني هاست، جلوه گر شد.

استاندار خراسان رضوي تصريح کرد: ايران مرز پرگهري است که جاي جاي آن رنگ و بويي از علم و فرهنگ و ادب دارد و ميراثي گرانقدر را برايمان به يادگار گذاشته است که هويت ملي ما را مي سازد.

وي ادامه داد: به طور قطع نگاه به ميراث فرهنگي و هويتي کشور از گسست فرهنگي نسل ها جلوگيري کرده و استقلال قلمروهايي جغرافيايي، فکري و فرهنگي اين سرزمين را در مقابل تهاجمات تضمين مي کند.

رشيديان تصريح کرد: بخشي از ميراث مرتبط به هويت ملي ايران زمين مربوط به شهرهاي توس و نيشابور است، اولين وجه اشتراک اين شهرها، متبرک شدن خاک آنها به قدوم حضرت علي بن موسي الرضا(ع) است، دومين وجه اشتراک، پرورش يافتن مفاخر و نوادر علمي و ادبي جهان همانند حکيم ابوالقاسم فردوسي و حکيم عمر خيام نيشابوري و عطار نيشابوري است.

استاندار خراسان رضوي گفت: در تقويم فرهنگي کشور، 25 ارديبهشت ماه روز ملي بزرگ مردي است که پس از رنج سي ساله اش ، عجم را به شعر پارسي زنده نموده است، خوشبختانه امسال روز ملي فردوسي، روز پاسداشت زبان فارسي هم ناميده شده و اين از افتخارات تقويم ملي کشور و همچنين براي استان است.

رشيديان ادامه داد: خيام شاعر، حکيم، رياضي دان و متفکر قرن پنجم و ششم هجري و از نوادر روزگار است که تقويم جلالي از اوست و رساله جبر و مقابله وي در علم حساب، پايه گذار اين علم در دنياست که به زبان هاي زنده امروز ترجمه شده است.

وي تصريح کرد: حوزه فرهنگي و ادبي توس تا نيشابور در وهله اول به عبور مقدس حضرت ثامن الحجج(ع) و در وهله دوم به وجود نوادر و مفاخر فرهنگي آن معنا مي يابد که در هر دو عرصه، رسالت فرهنگي همه ما بسيار سنگين است.

رشيديان با بيان اينکه کنگره شعر امسال از اهميت بيشتري برخوردار است، خاطرنشانک کرد: امسال از طرف آيسسکو، مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام انتخاب شده است و اين کنگره به عنوان يکي از برنامه هاي فرهنگي هنري شهر مشهد مقدس مي تواند انعکاس شايسته اي در ميان فردوسي پژوهان و خيام پژوهان جهان و ادب دوستان و دوستداران زبان فارسي در ايران و جهان داشته باشد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5598/جلوگيري-از-گسست-فرهنگي-نسل-ها-با-نگاه-به-ميراث-فرهنگي-کشور
بستن   چاپ