پیام خراسان
مشکلي براي تامين آب مشهد در تابستان امسال وجود ندارد
شنبه 6 خرداد 1396 - 9:09:09 AM
ايرنا
خراسان انلاين- عليرضا رشيديان در حاشيه بازديد از پروژه هاي آب رساني از سد دوستي به مشهد افزود: ذخيره آب سد دوستي براي کمک به تامين آب مورد نياز مشهد مناسب است و اين ذخيره 100ميليون متر مکعب بيشتر از مدت مشابه سال قبل برآورد مي شود.
وي اظهار کرد: حجم ذخيره آب ديگر سدهاي استان خراسان رضوي نيز نسبت به سال گذشته بهتر است و البته اين امر به منزله آن نيست که مردم نسبت به مصرف بهينه و صرفه جويي در مصرف آب بي تفاوت باشند.
وي گفت: اين در حالي است که قيمت واقعي آب از مردم اخذ نمي شود، به طوريکه قيمت تمام شده هر متر مکعب آب 34 هزار ريال است، اما مبلغ دريافتي از مردم چهار هزار ريال براي هر متر مکعب مي باشد.
استاندار خراسان رضوي با اشاره به دستاوردهاي دولت يازدهم در حوزه آب اين استان افزود: رفع مشکلات آب در مشهد و شهرهاي ديگر خراسان رضوي، اولويت اصلي اينجانب از ابتداي پذيرش مسئوليت تاکنون بوده است.
وي اظهار کرد: اصلاح شبکه هاي انتقال آب از سد دوستي به مشهد، ايجاد منابع اطمينان بخش براي زمان هاي اوج مصرف، احداث مخزن يک ميليون متر مکعبي آب، اجراي طرح نبي اکرم (ص) به منظور ساماندهي چاهها در شهر و حاشيه شهر مشهد، انتقال آب از سد ارداک به مشهد، انتقال آب از ازغند به مه ولات و تربت حيدريه و نصب آب شيرين کن در شهرهايي مانند بجستان از جمله اقدامات انجام شده در اين زمينه به شمار مي رود.
وي با اشاره به اجراي طرحهاي توسعه شبکه فاضلاب در مشهد و ديگر شهرهاي خراسان رضوي گفت: با بهره برداري از تصفيه خانه هاي فاضلاب، ظرفيت تصفيه فاضلاب در مشهد طي سالهاي اخير دو و نيم برابر شده و ظرفيت تصفيه از 100 هزار متر مکعب به 263 هزار متر مکعب در شبانه روز افزايش يافته است.
رشيديان انتقال آب از هزار مسجد به مشهد را از برنامه هاي بلند مدت تامين آب براي اين شهر عنوان کرد و افزود: اجراي اين پروژه که در مرحله ابتدايي آن به سر مي بريم حدود پنج سال به طول مي انجامد.
وي اظهار کرد: انتقال آب از هزار مسجد تغييري در برداشت سهم آب شهرستان درگز استان خراسان رضوي ايجاد نمي کند و از ظرفيتي که اکنون از سفره هاي زيرزميني به سوي ترکمنستان مي رود، براي تامين آب مشهد استفاده مي گردد.
وي گفت: اصلاح صنايع آب بر با استفاده از تکنولوژي هاي جديد، ارتقاي بهره وري، تحول در سيستم آبياري از سنتي به نوين، اصلاح الگوي کشت، پرهيز از کشت محصولاتي که نياز به آب بيشتر دارند و سفارش دادن اين نوع محصولات به کشور افغانستان، اجراي مطالعات انتقال آب از درياي عمان به خراسان رضوي و استقرار کنتور هاي هوشمند از ديگر اقدامات در حال اجرا در اين زمينه به شمار مي روند.
استاندار خراسان رضوي افزود: با استقرار کنتور هاي هوشمند سالانه 700 ميليون متر مکعب از مصرف آب در بخش کشاورزي اين استان کاهش مي يابد که اين رقم معادل ظرفيت آب سه سد ارداک، کارده و طرق مي باشد.
وي همچنين از تمام دست اندرکاران حوزه آب در اين استان، سازمان هاي مردم نهاد و دانشگاهها به ويژه دانشگاه فردوسي مشهد به خاطر اجراي طرحهاي آب رساني و رفع مشکلات و کمبودها در اين حوزه قدرداني کرد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5645/مشکلي-براي-تامين-آب-مشهد-در-تابستان-امسال-وجود-ندارد
بستن   چاپ