پیام خراسان
روستاي «اسکندر»شهرستان درميان نماد وحدت شيعه و سني در خراسان جنوبي است
سه شنبه 9 خرداد 1396 - 10:56:30 AM
ايرنا
خراسان انلاين-  امروز در سايه نظام جمهوري اسلامي مردم شيعه و سني در تمام نقاط کشور پهناور ايران به خصوص شهرستان درميان با وحدت و همدلي کامل در کنار يکديگر زندگي مي کنند و نه تنها اختلاف براي آنان معنايي ندارد، بلکه روز به روز با وحدت بيشتري براي جهاني شدن دين اسلام تلاش مي کنند.
اين روستا در 25 کيلومتري اسديه مرکز شهرستان درميان قرار دارد، در آن مردم با حفظ وحدت در کنار هم زندگي مي کنند و براي تحقق وحدت از زمان هاي بسيار قديم نماز و اعمال عبادي خود را در يک مسجد به جا مي آوردند.
زندگي اهالي شيعه و سني در روستا به گونه اي درهم تنيده شده است و ارتباط ها آنقدر صميمي است که در نگاه اول کسي به تفاوت مذهبي در اين منطقه پي نمي برد.
رمز و راز اين برادري و اخوت بين شيعيان و اهل تسنن منطقه از قرن هاي گذشته وجود داشته و پس از انقلاب نيز مستحکم تر شده است.
توجه به اصل و اساس اسلام و بي توجهي به برخي تفاوت هاي آييني، مذهبي و مسلکي و احترام به اعتقاد يکديگر در اين روستا زبانزد است.
آرامش و آسايش موجود در زندگي مشترک اهل تسنن و تشيع شهرستان به خصوص روستاي اسکندر الگويي مثال زدني براي حفظ وحدت اسلامي است که ريشه و عامل آن تکيه بر مشترکات اساسي و احترام متقابل به ارزش ها و آيين هاي مذهبي دو طرف است و نکوست که اين مهم پاس داشته و ارج نهاده شود.

**وحدت شيعه و سني در روستاي اسکندر ستودني است
دهيار روستاي اسکندر مي گويد: در اين روستا مسلمانان شيعه و تسنن در يک مسجد مشترک نماز مي خوانند و اين خود نشاني از وحدت است.
مهدي پيش رو، با بيان اينکه در اين روستا هيچ اختلافي بين مردم شيعه و سني وجود ندارد، گفت: بلکه پيروان اين دو آيين در تمام مراسم شادي و غم يکديکر شرکت مي کنند.
وي بيان کرد: اخوت و برادري که هم اکنون ميان شيعه و سني وجود دارد ستودني است و بايد اين ارتباط قلبي روز به روز گسترش پيدا کند.
وي با اشاره به اينکه شيعه و سني هر دو مسلمان و در اعتقاد، احکام، اخلاق و قبله داراي مشترکات زيادي هستند، اضافه کرد: علماي شيعه و سني در نشست هاي خود تاکيد به وحدت شيعه و سني دارند، ما مردم عادي هم بايد با الگوگيري از علماي خود در راستاي وحدت بيشتر بين مسلمانان تلاش کنيم.
وي ادامه داد: از قرن هاي گذشته شيعه و سني در روستاي اسکندر بدون هيچ اختلافي در يک مسجد اعمال ديني خود را به جا مي آورند، مسجد بلال روستاي اسکندر نماد وحدت و شيعه و سني است.
وي يادآور شد: همچنين غباروبي مسجد با حضور اهل تسنن و تشيع انجام مي شود.

**مساجد متعلق به اسلام است
همچنين به گفته امام جمعه اهل سنت اسديه،در شهرستان درميان از گذشته بسيار دور با راهنمايي علما و فرهنگ بالايي که مردم منطقه دارند از اتحاد و اتفاق بي نظيري برخوردار هستند.
مولوي سيد احمد عبدالهي اضافه کرد: مردم اين شهرستان از گذشته بسيار دور در جلسات غم و شادي يکديگر با اخوت و برادري شرکت مي کنند.
وي با اشاره به اينکه در مسجد بلال شيعه و سني در يک مسجد با حفظ کرامت و احترام به مقدسات هم اعمال عبادي خود را به جا مي آوردند، ادامه داد: در اين روستا اتحاد و اتفاق عملي بين اهل تسنن و تشيع وجود دارد.
وي با بيان اينکه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي با تاکيد امام راحل و مقام معظم رهبري وحدت بين شيعه و سني افزايش يافته است، افزود: حفظ وحدت در اين برهه از زمان که دشمنان با برنامه ريزي هاي گسترده به دنبال اختلاف بين مذاهب اسلام هستند، ضروري است.
وي بيان کرد: مسجد محلي براي عبادت و سجده کردن براي خداوند متعال است، در مسجد هر کس هر مذهبي که دارد بندگي و عبادت خداوند متعال را به جا مي آورد و تفاوتي بين مذاهب وجود ندارد.
وي عنوان کرد: مسجد خانه خداي متعال است، در ايران اسلامي در شهرهاي مختلف سني و شيعه در مساجد همديگر فريضه نمار را به جا مي آوردند که اين نمادي از حفظ وحدت بين مسلمانان است.
وي با تاکيد به اينکه مساجد متعلق به اسلام است، يادآور شد: در مساجد هيچ مرزي بين شيعه و سني وجود ندارد و مسجد به عنوان محلي براي عبادات خداوند متعال شيعه و سني ندارند بلکه مکاني براي انجام عبادت مسلمانان است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5673/روستاي-«اسکندر»شهرستان-درميان-نماد-وحدت-شيعه-و-سني-در-خراسان-جنوبي-است
بستن   چاپ