پیام خراسان
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي:
اشعار مرحوم استاد سبزواري شناسنامه منظوم انقلاب اسلامي است
23 خرداد 1396 - 07:44:41 ق.ظ
استانداري مشهد
خراسان آنلاين - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي، دوشنبه شب به نيابت از استاندار در مراسم نخستين سالگرد درگذشت مرحوم استاد حميد سبزواري شاعر انقلاب، در اين شهرستان حضور يافت. معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي، دوشنبه شب به نيابت از استاندار در مراسم نخستين سالگرد درگذشت مرحوم استاد حميد سبزواري شاعر انقلاب، در اين شهرستان حضور يافت.
به گزارش اداره کل روابط عمومي استانداري خراسان رضوي، سيد جواد حسيني در اين مراسم گفت: اشعار و سروده هاي مرحوم استاد سبزواري شناسنامه منظوم انقلاب اسلامي است و در برگيرنده تمام حوادث اين دوران است.
وي افزود: استاد سبزواري را بايد پدر تاريخ منظوم انقلاب اسلامي دانست زيرا وي تمام سرمايه خود را در راه تاريخ انقلاب اسلامي هزينه کرد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي اظهار داشت: مرحوم سبزواري انقلاب، تفکرات امام راحل و مسير حرکت انقلاب اسلامي را در زبان شعر بيان کرد و تمام هنر خود را به کار گرفت تا شور و شعور را در انقلاب را در کنار يکديگر قرار دهد.
حسيني ادامه داد: سبزواري انقلاب اسلامي ايران را با دل و جان درک کرد و به همين دليل از همان نخستين روزهاي آغاز نهضت امام خميني(ره) وارد ميدان مبارزه با رژيم پهلوي شد.
وي با بيان اينکه شعر مرحوم سبزواري از مهمترين سرمايه هاي اجتماعي و فرهنگي انقلاب اسلامي محسوب مي شود، گفت: استاد سبزواري شعر خود را بر اساس راه انقلاب، تفکر انقلابي، مردم و اعتقادات ديني که به آن ها مقيد بود بنيانگذاري کرد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي با اشاره به اينکه استاد سبزواري از شاعراني است که تمام قدرت شعري خود را براي تحقق مدينه فاضله به کار گرفت، افزود: استاد سبزواري براي توصيف اين جامعه انساني و ارزشمند حيات انسان، حلقه آفرينش و عرفان را به کار گرفت تا بتواند اين مدينه فاضله را به مردم معرفي کند.
حسيني عنوان کرد: استاد سبزواري انگيزه مردم براي تحقق انقلاب اسلامي را در ترانه هاي خود سرود تا پيوندي ميان شور و شعور مسير حرکت انقلاب اسلامي ايجاد کند.
وي ادامه داد: افکار شهيد مطهري در تحقق مسير حرکت انقلاب اسلامي، تلاش هاي امام راحل و بزرگان انقلاب در شعر استاد سبزواري جاري و تجلي يافته است.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي با تاکيد بر نقش و جايگاه استاد سبزواري و تاکيد بر پاسداشت ياد بزرگان سبزوار عنوان کرد: از مسئولان شهرستان انتظار مي رود فضايي را براي ايجاد بنياد بين المللي استاد سبزواري اختصاص دهند تا اين محل تبديل به مکاني براي ترويج ادبيات انقلاب اسلامي شود.
حسيني اظهار کرد: مسئولان تلاش کنند تا يادماني در شان استاد سبزواري در محل آرامگاه ايشان ساخته شود به گونه اي که اين المان جلوه گر ادبيات انقلاب اسلامي باشد.
وي عنوان کرد: همچنين از مديرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوي انتظار مي رود تا مدرسه اي را به نام استاد در شهرستان ايجاد کنند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي افزود: دانشگاه حکيم سبزواري نيز موظف است تا پژوهشگاهي در دانشکده ادبيات اين دانشگاه به نام استاد سبزواري ايجاد کند.
حسيني گفت: يکي از مهمترين مصوبات شوراي فرهنگ و عمومي استان نامگذاري روز درگذشت استاد سبزواري به نام روز ملي ادبيات انقلاب اسلامي است که اين موضوع بايد از طريق شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيگيري شود.
وي افزود: نامگذاري اين روز ظرفيتي مهم براي استان خراسان رضوي محسوب در عرصه فرهنگ و هنر محسوب مي شود که مسئولان فرهنگي بايد در اين زمينه تلاش هاي لازم را انجام دهند.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي نيز در اين مراسم گفت: زير ساخت هاي لازم براي ايجاد بنياد بين المللي استاد حميد سبزواري در محل زادگاه ايشان سبزوار فراهم شده است.
سيد سعيد سرابي افزود: البته استقرار اين بنياد بين المللي و موزه استاد سبزواري نيازمند به همکاري شهرداري سبزوار براي واگذاري ساختمان هنري "خانه آبشار" به اداره ميراث فرهنگي است.
وي با بيان اينکه تاکنون شهرداري سبزواري اقدامي در زمينه واگذاري اين محل به اداره کل ارشاد خراسان نکرده است، گفت: البته شهرداري قول هايي در اين زمينه به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي داد که اميد است اين وعده ها به زودي محقق شود.
سرابي افزود: خانواده مرحوم سبزواري گله هايي در زمينه تحقق وعده هاي مسئولان اين شهرستان در زمينه ايجاد موزه، خانه فرهنگ و بنيادي به نام ايشان دارند که اميد است با همراهي مسئولان اين گله به هرچه زودتر رفع شود.
وي با اشاره به نامگذاري روز ملي شعر و ادبيات انقلاب اسلامي در روز درگذشت استاد سبزواري افزود: طرح نامگذاري اين روز به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه شده است که در انتظار اعلام نظر اين شورا است.
فرماندار سبزوار نيز در اين مراسم گفت: مشکلي در زمينه واگذاري خانه هنر آبشار براي ايجاد موزه و بنياد بين المللي استاد سبزواري وجود ندارد.
احمد برادران عنوان کرد: بر اساس مصوبه ستاد گراميداشت نخستين سالگرد درگذشت استاد سبزواري شهرداري موظف است تا اقدامات لازم براي احداث يادمان در محل آرامگاه، اختصاص ساختمان براي ايجاد بنياد و موزه استاد سبزواري اختصاص دهد.
وي با بيان اينکه استاد سبزواري نقش مهمي در ادبيات انقلاب اسلامي دارد، افزود: حفظ ياد اين استاد فرهيخته يک وظيفه و تکليف براي مسئولان و مردم سبزوار است.
در اين مراسم از "نشان ملي حميد"، "پوستر جشنواره ملي حميد سبزواري" و "نرم افزار حميد سبزواري" رونمايي شد.
حسين آقا ممتحني` معروف به حميد سبزواري شاعر معاصر که پدر شعر انقلاب لقب گرفته سحرگاه شنبه 22 خرداد 1395 در 91 سالگي در بيمارستاني در تهران چشم از جهان فروبست و در زادگاهش سبزوار به خاک سپرده شد.
از آثار حميد سبزواري مي توان به ديوان اشعار، کاروان سپيده، ياد ياران، سرود درد، گزيده ادبيات معاصر و سرود سپيده اشاره کرد.











http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5807/اشعار-مرحوم--استاد-سبزواري-شناسنامه-منظوم-انقلاب-اسلامي-است
بستن   چاپ