پیام خراسان
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
فرهنگ و اقتصاد با یکدیگر عجین هستند
سه شنبه 18 ارديبهشت 1397 - 10:10:27
ایسنا - فرهنگی - خراسان شمالی
خراسان آنلاین - مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ و اقتصاد با یکدیگر عجین هستند و فرهنگ لازمه رسیدن به بنیان مرصوص در حوزه اقتصاد است.
به گزارش ایسناریال، منطقه خراسان شمالی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حبیب‌رضا ارزانی، مشاور وزیر و دبیر ستادعالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، در آئین اختتامیه نخستین همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد علیه السلام»، انسجام و تعامل در خراسان شمالی را مدل ارزشمندی برای تسری دادن در کل کشور دانست و افزود: با توجه به سرمایه های انسانی، اجتماعی و منابع مالی، تببین این الگوی ارزشمند در کشور به اعتلای کشور می انجامد.
وی، ارتباط خوب میان مردم و مسئولان را نمونه بارز این انسجام عنوان و بر تسری یافتن آن در سطح کشور تاکید کرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به تبیین سه کلید واژه نهفته در همایش اشاره کرد که هر یک از آنها همایش مستقلی را طلب می کند و از اقتصاد مقاومتی به عنوان یک‌ الگوی منحصر به فرد نام برد.
وی، با تاکید بر عجین بودن اقتصاد و فرهنگ با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، مبنی بر این که فرهنگ، لازمه رسیدن به بنیان مرصوص در حوزه اقتصاد است، تصریح کرد: بنابراین برای تحقق مقاوم سازی فرهنگی نیازمند همایشی دیگر و رسیدن به آن در شناخت از فرهنگ اسلامی و آیات نورانی و سیره ائمه اطهار علیهم السلام هستیم.
حجت الاسلام ارزانی، با اشاره به خفقان حاکم در دوران زندگی امام سجاد علیه السلام، انتقال مفاهیم ارزشی در قالب دعا و نیایش را راهی اثرگذار برای تبیین سبک زندگی عنوان و خاطرنشان کرد: این مفاهیم باید از لابه لای کلمات حضرت استخراج شود.
دبیر ستادعالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، از اقتصاد مقاومتی به عنوان دغدعه رهبری یاد کرد و افزود: طبق گفته رهبر معظم انقلاب، برای این که ملتی از استقلال، برخوردار باشد، نیازمند رکنی به نام اقتصاد است.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، نیز صحیفه سجادیه را دائره المعارف شیعی خواند و گفت: از هر منظری به صحیفه سجادیه نگاه کنیم، می توانیم درهای گرانبهایی برای هدایت جامعه بشری باز کنیم.
حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، افزود: با توجه به این که امام سجاد علیه السلام مظلوم ترین ائمه است، این همایش می تواند گوشه ای از مظلومیت امام سجاد علیه السلام را برطرف کرده و با ایجاد نشاط برای اهل فکر، آنها را به سمت این گنجینه پنهان سوق دهد.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد علیه السلام»، با بیان این که از هر منظری به صحیفه سجادیه نگاه کنیم، می توانیم درهای گرانبهایی برای هدایت جامعه بشری باز کنیم، تصریح کرد: این همایش بستری است برای جهت دهی افکار و اندیشه ها به دریای بیکران، تا پژوهشگران با ورود به این دریا غواصی کرده و به مفاهیم و مبانی جدید دست یابند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، اقتصاد و فرهنگ را دو مقوله به هم‌پیوسته دانست و افزود: اگر اقتصاد در بستر فرهنگ رشد نکند زیانبار خواهد بود و این دو باید با یکدیگر رشد کنند، زیرا مکمل هم هستند.
حجت الاسلام یعقوبی، با تاکید بر اینکه فرهنگی که پشتوانه اقتصادی نداشته باشد راه به جایی نمی برد، خواستار تداوم فعالیت دبیرخانه این همایش شد تا با ایجاد فضای فرهنگی و روزنه های نو، راهی که آغاز شده، سرعت بگیرد و افکار را به قله ای که اسلام می خواهد، هدایت کنیم.
استاندار خراسان شمالی نیز با بیان این که با اقتصاد منهای فرهنگ و فرهنگ منهای اقتصاد نمی توان راه به جایی برد، اقتصاد مقاومتی را یک شعور اقتصادی و راهکاری برای عبور از بحران ذکر کرد.
محمدرضا صالحی مبانی علوم انسانی در دین اسلام را حائز اهمیت دانست و از علم اقتصاد به عنوان مبانی علوم انسانی یاد کرد و افزود: با اقتصاد منهای فرهنگ و فرهنگ منهای اقتصاد نمی توان راه به جایی برد.
وی، با اشاره به این که چگونگی نگاه معصومین به موضوع اقتصاد از جایگاه ویژه ای برخورداراست، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یک شعور اقتصادی و راهکاری برای عبور از بحران است.
نائب رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد علیه السلام»، مصرف زدگی، تجمل گرایی و اشرافی گری را از عوامل اثرگذار در متزلزل کردن پایه های اقتصادی مطرح کرد و گفت: برای این که از تجمل گرایی دور شویم نیازمند تغییر در شیوه معیشتی هستیم تا مقاوم سازی فرهنگی محقق شود.
استاندار خراسان شمالی، با بیان این که تغییر بدون کار فرهنگی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: برای تغییری قابل قبول و راحت، باید الگوها را مورد توجه قرار داد.
صالحی، معصومین و پیامبر را الگوی ما در تغییر رفتار دانست و افزود: باید به گونه ای حرکت کرد که آینده ما بر پایه اقتصاد صحیح شکل بگیرد.
وی عدالت محوری، مردم محوری، دانش بنیانی، درون زایی و برون گرایی را پنج پایه اقتصاد مقاومتی دانست و بیان کرد: فعالیت ها باید بر اساس این محورها باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/58283/فرهنگ-و-اقتصاد-با-یکدیگر-عجین-هستند
بستن   چاپ