پیام خراسان
اجرای طرح اقتصاد مقاومتی مرهمی برای توسعه بهکده رضوی
چهارشنبه 19 اردیبهشت 1397 - 9:01:44 AM
ایسنا
خراسان آنلاین - مجتمع زراعی بهکده رضوی که روزگاری نه چندان دور گل سر سبد کشاورزی و دامپروری شمال شرق کشور محسوب می شد، در پی ضعف ها و اشتباهات مدیریتی، این روزها دچار مشکلات فراوانی شده است.
  شرکت سهامی زراعی بهکده رضوی در 85 کیلومتری غرب آشخانه؛ مرکز شهرستان مانه و سملقان در استان خراسان شمالی واقع شده است .
نخستین سنگ بنای این مجتمع که از چهار روستای بهکده رضوی، دشت گرگان، دامدامی و سوقه تشکیل شده، در سال 1342 به منظور تجمیع بیماران جذامی شرق کشور، با همکاری مستشاران آلمانی و فرانسوی گذاشته شد .
در آن زمان با هدف درمان و زندگی بیماران، ساخت واحدهای مسکونی، مراکز خدماتی تفریحی، مراکز آموزشی، بیمارستان و مراکز درمانی، تاسیسات آبرسانی و برق رسانی و ... در این محل با نظارت مهندسان فرانسوی و آلمانی آغاز شد و تا سال 55 در این منطقه مجتمعی احداث شد که الحق و الانصاف اکنون با وجود گذشت حدود 40 سال، اگر چه آن سازه ها و بناها فرسوده شده و متعلقات و زیبایی های جانبی آن ها از بین رفته است؛ اما هنوز به مثابه دری گرانبها بر پیکر لباسی مندرس می درخشد .
این مجتمع دارای حدود 63 هزار هکتار از بهترین و مرغوب ترین اراضی یکپارچه کشاورزی، 50 هکتار باغ میوه شامل باغ های سیب، گلابی، انگور، گیلاس، گردو، بادام و ... و چندین هزار راس دام سبک و سنگین است.
در دهه 60 بود که بر اساس طرح مجلس شورای اسلامی اموال منقول و غیرمنقول مجتمع بهکده رضوی به کمیته امداد امام خمینی(ره) واگذار شد و طی آن سال ها تقریبا می شود گفت این مجتمع به صورت کج دار و مریز به فعالیت های تولیدی خود ادامه می داد اما بعد از گذشت مدتی از تحت پوشش این نهاد خارج و تبدیل به شرکت سهامی و زراعی شد .
در دو سال گذشته به منظور رونق دوباره تولید در این منطقه و ایجاد رشد اقتصادی در منطقه، بهکده رضوی به عنوان یکی از طرح های پایلوت اقتصاد مقاومتی مطرح شد اما هنوز بعد از گذشت این مدت اقدام خاصی در این خصوص انجام نشده است.
ارسال نتایج مطالعات جامع بهکده رضوی لازمه اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در منطقه است
بهنام فر معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی   با اشاره به اینکه بهکده رضوی یکی از طرح های پایلوت اقتصاد مقاومتی در این استان مطرح شده است، گفت: بر اساس این طرح باید اقدامات مختلفی انجام می شد تا پروژه اجرایی شود.
وی افزود: یکی از مهترین اقداماتی که باید در این راستا انجام می شد انجام مطالعاعت جامع درباره ظرفیت های زمین، اب، تولیدات و سایر قابلیت ها بوده است.
وی ادامه داد: انجام این مطالعات به دانشگاه تهران واگذار شد و قرار بر این شد تا مطالعات لازم درباره ظرفیت های این منطقه مبنی بر اینکه چه نوع کاشتی و چه نژادهایی از دام ها و ... انجام شود، صورت گیرد.
بهنام فر اظهار کرد: در حال حاضر نتایج اولیه این مطالعات ارسال شده اما برای اینکه مورد استفاده قرار گیرد باید نتایج به صورت کامل و جامع ارسال شود.
وی تصریح کرد: تامین زیرساخت ها، ارائه نهاده های دامی و کشاورزی، اجرای سیستم های نوین آبیاری و ایجاد استخرهای ذخیره آب از دیگر اقداماتی بوده که در راستای اجرای طرح اقتصاد مقاومتی باید در این منطقه انجام می شد.
وی تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی برای اجرای برخی از پروژه ها همچون ساخت استخر ذخیره آب اقداماتی اعتباراتی برای منطقه اختصاص داده و پروژه هایی نیز انجام شده است.
این مقام مسئول گفت: همچنین حل مشکل نیروی کاری و بدهی های این شرکت را از دیگر مسائلی بیان کرد که باید در راستای اجرای این طرح انجام می شد.
به گفته وی در این خصوص نیز اقداماتی انجام شده اما مشکل به صورت 100 درصد مرتفع نشده است.
وی با اشاره به اینکه طرح اقتصاد مقاومتی باید طی پنج سال در شرکت سهامی و زراعی بهکده رضوی انجام شود، افزود: از این مدت دو سال می گذرد.
نتایج مطالعات جامع بهکده رضوی اعلام شده است
جدیری مدیر عامل شرکت سهامی زراعی بهکده رضوی در ادامه   با اشاره به اینکه بهکده رضوی یکی از طرح های پایلوت اقتصاد مقاومتی در خراسان شمالی معرفی شده بود، گفت: قرار بر این بود تا مطالعات جامع درباره این منطقه انجام شود که هم اکنون مطالعات مذکور به پایان رسیده است و نتایج آن نیز اعلام شده است.
وی در پاسخ به این سوال که نتیجه این مطالعات چه چیزی بوده است؟ اظهار کرد: یک سری اشکال یابی هایی درباره منطقه انجام شده، باید در برخی از قسمت ها تغییرکاربری صورت گیرد و برخی از زیرساخت ها نیز نوسازی شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر نگاه ویژه به بحث مرتعداری و مشخص شدن الگوی کشت در منطقه از دیگر دست آوردهای این مطالعات جامع بوده است.
جدیری با بیان اینکه برای اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در جلسه شورای برنامه ریزی مبلغ هشت میلیارد تومان نیز مصوب شده است، تصریح کرد: اما هیچ رقمی تاکنون اختصاص نیافته است و انتظار بر این است تا حداقل به صورت مرحله به مرحله این مبلغ اختصاص یابد تا بتوان این طرح را به صورت تدریجی انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر قرار بر این شد تا از محل دیگری برای حل مشکل کارگران و معوقات این شرکت مبلغ حدود یک میلیارد تومان به شرکت اختصاص یابد و این امر تا به امروز محقق نشده است.
امکان تغییر رقم مصوب شده برای اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در بهکده رضوی وجود دارد
مصطفی عربی سرپرست معاونت برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه خراسان شمالی همچنین گفت: برای اینکه نتایج مطالعات در بهکده رضوی به مرحله اجرایی برسد باید نتایج این موضوع در کارگروه مورد بررسی قرار گیرد و دوباره به شورای برنامه ریزی ارسال و مصوب شد.
وی در پاسخ به این سوال که برای اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در بکهده رضوی باید در ابتدا مطالعات جامع انجام و سپس نتایج آن مورد بررسی قرار می گرفت و در صورت مصوب شدن به مرحله اجرایی می رسد، چرا اعتبار هشت میلیاردی در ابتدا برای اجرا به تصویب رسیده است؟ بیان کرد: این موضوع برای بنده نیز جای سوال دارد.
وی افزود: بعد از بررسی و تصویب نتایج مطاالعات جامع ممکن است رقم مذکور عوض و کم و زیاد شود.
عربی ادامه داد: اما در هر صورت از اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در این منطقه مورد حمایت قرار می گیرد و یکی از موارد ضروری دیگری که در این منطقه باید انجام شود این است که مالکیت آن تعیین تکلیف و سند برای اموال آنجا صادر شود.
وی اظهار کرد: در صورتی که این مکان متعلق به بخش خصوصی باشد از طریق تسهیلات و از دولتی باشد از طریق سرمایه گذاری دولتی از آن حمایت خواهد شد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/58374/اجرای-طرح-اقتصاد-مقاومتی-مرهمی-برای-توسعه-بهکده-رضوی
بستن   چاپ