پیام خراسان
شمیم عطر خودباوری مادران در کوچه های همت
چهارشنبه 26 اردیبهشت 1397 - 9:46:15 AM
ایسنا
خراسان آنلاین - شمیم عطر خودباوری مادران در کوچه های همت
وجود مادرانی کارآفرین که با همت و خودباوری عطری با بوی تلاش و پشتکار را در جامعه طنین انداز می‌کنند عاملی در ایجاد اعتماد بنفس در بین بانوان برای اشتغال و کارآفرین هستند.
  وقتی بحث از اشتغال و کارآفرینی زنان به میان می‌آید، تعداد زنان کارمند به ذهن متبادر می‌شود، در حالی که بالاترین میزان اشتغال به زنان روستایی و خوداشتغال و کارآفرین شهری اختصاص دارد. بنابراین یکی از مهم‌ترین معیارها جهت سنجش درجه توسعه یافتگی یک کشور، میزان اهمیت و اعتباری است که زنان در آن کشور دارا می‌باشند.
اگر نگاهی به آمار بیندازیم با توجه به آمارهای طلاق، تجرد قطعی، مرگ و میر مردان و روند فزاینده‌ی استقلال دختران برای زندگی، مساله‌ی زنان سرپرست خانوار و زنان خودسرپرست به مساله‌ای بسیار جدی در جامعه‌مان تبدیل شده ولی با این وجود نرخ بیکاری‌ زنان هنوز بالاست و به نظر نمی‌رسد که عزم جدی‌ای برای کاهش این نرخ هم وجود داشته باشد.
گاهی‌اوقات زنان اعتمادبه‌نفس‌شان را ازدست می‌دهند و فراموش می‌کنند که می‌توانند موفق باشند. گاهی یک دفعه ترسو می‌شوند چون شاید جدی گرفته نمی‌شوند، چون شاید تهدیدشان کرده‌اند، چون شاید تنهایند... می‌ترسند و کوتاه می‌آیند چون خودشان را باور ندارند .
وقتی خودت را باور نداری باید بگردی و بگردی تا از گوشه‌ای شجاعت را استشمام کنی، تکیه‌گاه را، اطمینان را... وقتی از جایت پا بشوی و دنبال چنین رایحه‌ای بیفتی، همیشه به مکان‌هایی اسرارآمیز می‌رسی. به کوچه‌ها و خانه‌ها و آدم‌هایی غریب. به فضاهایی که با شمیم خودباوری‌شان سرمست می‌شوی.
در خراسان جنوبی نیز بانوان کارفرینی هستند که بدون چشم داشت به کمک دیگران کمر همت را به بسته خود دست به کار شده اند تا هم برای خود روزی حلال بدست آوردند و هم برای افرادی دیگر روزی رسان باشند.
علاقه ای در کودکی که منجر به کارآفرینی شد
زهرا دلیر، بانوی کارآفرین در خراسان جنوبی  اظهار کرد: خیاطی را حدود ده سال پیش با کار در منزل شروع کردم و سپس با قبول سفارش و افزایش کارها در کارگاه شروع به کار کردم‌.
وی افزود: در ابتدای کار با یک چرخ و سپس با پیشرفت کار چرخ بیشتر خریداری و در حال حاضر شش چرخ در کارگاه داریم.
این کارآفرین تاکید کرد: در حال حاضر حدود هفت نفر نیرو در کارگاه مشغول کار بوده و تعدادی نیز در منزل برای ما کار می‌کنند.
دلیر ادامه داد: در ابتدا کار را با سرمایه اولیه کم و سپس با دریافت وام از کمیته امداد در قالب وام خود اشتغالی توانستم تمام وسایل را خریداری و مستقل کار کنم.
وی تصریح کرد: با توجه به علاقه ای که به خیاطی از دوران کودکی داشتم دیپلم خیاطی را در کنار مدارک دیگرم دریافت کردم.
این کارآفرین با اشاره به اینکه وقتی که برای مشتری می‌گذارم بسیار با اهمیت است، یادآورشد: بیشتر لباس ها را خودم طراحی می کنم و همچنین با فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز همکاری کرده و لباس نمایش های تئاتر را نیز انجام می دهم.
علاقه؛ عاملی که سختی هر کاری را آسان می کند
دلیر در خصوص سختی کار تصریح کرد: دو شیفت کار کردن سخت است اما علاقه ام به این شغل سختی های آن را آسان می‌کند و تنها جایی که در زمان ناراحتی به من آرامش می دهد کار در کارگاه است.
وی همچنین برنامه هایی برای افزیش کارش داشت و تصریح کرد: افزایش کارگاه و تعداد نیروها را نیز مدنظر دارم و تولید انبوه را برای برنامه کاری خود پیش بینی کرده‌ام.
این کارآفرین با اشاره به اینکه سرمایه در راه‌اندازی یک کارگاه نکته بسیار مهم است، یادآورشد:کمیته امداد در زمان درخواست تسهیلات کمک زیادی داشت.
پشتکار زمینه پیشرفت هر کاری است
وی پشتکار را زمینه پیشرفت هر کاری دانست و افزود: اگر کسی علاقه و پشتکار داشته باشد حتی اگر کاری را با سرمایه کم شروع کند قطعا موفق خواهد شد.
این کارآفرین خاطر نشان کرد: خانواده نیز همواره در زمینه پیشرفت کار به من کمک و مشوقم در این امر بوده‌اند.
کسب روزی حلال با طعم دست پخت مادری
شهربانو رضایی مادر سرپرست خانواده‌ای است که به تنهایی و زمانی که سرپرستی دو فرزندش را بر عهده داشت بجای اینکه چشم به دستان دیگران باشد کمر همت بست و در آشپزخانه‌ای کوچک ولی به بلندای همت خود دست به کار شد تا بدون منت روزی حلال برای خود و فرزندانش کسب کند.
وی در گفت و گو با ایسنا تصریح کرد: در ابتدا برای کسب روزی حلال و گذران زندگی خود و فرزندانم در آشپزخانه‌ای کوچک با تعداد غذای محدود کار خود را آغاز کردم.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: زمانی که سرپرستی فرزندان و خانواده را عهده دار شدم و با توجه به مقدار مهارتی که در آشپزی داشتم بجای چشم انتظاری و کمک دیگران تصمیم گرفتم خود همت کرده روزی خود را از دیگران نخواهم و به دنبال کسب آن باشم.
رضایی در خصوص رونق کارش گفت: در ابتدای کار روزی شاید 5 تا 6 غذا بیرون‌بر داشتیم اما در حال حاضر روزهای معمولی حدود 80 غذا و در صورت داشتن سفارش 1000 تا 1500 غذا بیرون‌بر داریم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها با پسرم کار می‌کنم اما زمانی که سفارشات زیاد باشد تعدادی نیروی کمکی تا حدود 10 نفر با ما همکاری می‌کنند .
این بانوی آشپز بیرجندی گفت: در ابتدا با دریافت وام و کمک کمیته امداد کار خود را شروع کردم و با تمام مشکلات در حال حاضر در تمام سطح شهر سفارش با تنوع غذایی فراوان داریم.
وی با اشاره به کمک‌های خانواده اش افزود: خانواده نیز در این مسیر کمک رسان بودند و در زمانی که سفارشات فراوانی داریم همه با همت و همدلی به کمک می‌آیند.
رسیدن به هدف تنها ار مسیر همت و پشتکار است
رضایی رسیدن به هدف و کسب روزی حلال را در نتیجه همت و پشتکار دانست و تاکید کرد: در ابتدا طی دو سه سال اول هیچ سرمایه‌ای نتوانستیم جمع‌آوری کنیم اما با پشتکار و همت دست از کار نکشیده و در حال حاضر درآمد خوبی برای خود و خانواده ام دارم .
وی تنها مشکلش را نداشتن مکانی دائمی برای بخت پز میداند و ادامه داد: با توجه به اینکه مکان آشپرخانه اجاره‌ای است مجبور می‌شویم بعد از یکی دوسال که در منطقه‌ای شناخته شدیم جای خود را تعویض کنیم به مکانی دیگر برویم.
زنان در کشورهای رو به توسعه، امید اول برای ارتقای خانواده‌ها و رشد و توسعه‌ی کشورهای خود محسوب می‌شوند. موفقیت زنان کارآفرین در جوامع نه ‌تنها سبب سودهای اقتصادی می‌شود، بلکه منافع اجتماعی و فرهنگی هم ایجاد می کنند.
 


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/59375/شمیم-عطر-خودباوری-مادران-در-کوچه-های-همت
بستن   چاپ