پیام خراسان
معاون استاندار:
تاکنون 35 طرح توسط مجمع مشورتی زنان استان به تصویب رسیده است
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397 - 14:46:15
استانداری مشهد
خراسان آنلاین - نشست تخصصی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران و مدیران کل امور زنان و خانواده ستادی و کشوری برگزار شد.
نشست تخصصی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران و مدیران کل امور زنان و خانواده ستادی و کشوری برگزار شد .
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سید جواد حسینی در این نشست با تشریح چیستی، چگونگی و نحوه عمل مجمع مشورتی زنان استان خراسان رضوی گفت: تاکنون 35 طرح توسط مجمع مشورتی زنان استان خراسان رضوی به تصویب رسیده است .
وی افزود: در بررسی آیات قرآن و چگونگی حکومت از منظر قرآن به آیه" لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَالمیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ " می رسیم در این آیه هدف حکومت و رسالت پیامبر استقرار قسط است. و برپا داشتن عدالت با ابزارکتاب ، منطق و استدلال محقق خواهد شد و اگر این چنین شود آن گاه مردم برای اقامه قسط مشارکت می کنند. اگر مردم برای برپا داشتن عدل و داد مشارکت نکنند قسطی محقق نخواهد شد .
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: این نگاه مشارکتی مردم در امر حکومت و برپایی قسط را به خوبی نشان می دهد و در فرمایشات امام راحل و رهبر معظم انقلاب و بزرگان نظام نیز همواره مردم در مرکز نگاه می باشند .
معاون استاندار با اشاره به نظام جمهوری اسلامی گفت: نظام کشور عزیزمان به لحاظ شکلی مبتنی بر جمهوریت و اسلامیت است که در آن مشارکت برمبنای اسلام پی ریزی شده است .
وی افزود: محتوی کشورمان نیز بر مبنای قانون اساسی شکل گرفته است و قانون اساسی مشارکت مردم در تمامی عرصه ها را به رسمیت شناخته است .
حسینی با اشاره به سه نوع مشارکت شعاری، محدود و واقعی تاکید کرد: مشارکت شعاری تشریفاتی، خیابانی و تزئینی است، افراد در این نوع مشارکت اسم آن را می برند اما مشارکت پذیر نیستند یا اگر مشارکت بپذیرند مشارکت تزئیناتی و تشریفاتی است و مشارکت را در حد مشارکت خیابانی و حضور گله مند و اتمیزه و توده ای و هیجانی می خواهند .
حسینی ادامه داد: در مشارکت محدودمسئولین و مجریان مشارکت مردم را خواستارند اما مشارکتی که خود مسئولین صلاح می دانند .
معاون استاندار با بیان اینکه مشارکت واقعی شامل سه قلمرو نمادین، مقطعی و مستمرنظام مند می باشد اظهار داشت: در مشارکت واقعی افراد در توسعه جامعه دخیل هستند. پایه اصلی مشارکت واقعی، فرصت تشکیلات یافتن آحادجامعه است که به صورت تشکیلاتی بتنوانند در قلمرو های مختلف وارد مشارکت شوند و این مشارکت واقعی می تواند در قالب سازمانهای مردم نهاد، احزاب و تشکل ها و گروه ها نمود پیدا کند .
وی افزود: مجمع مشورتی زنان خراسان رضوی برمبنای مشارکت واقعی و پایدار راه‌اندازی شده است.در این مجمع مشورتی مشارکت زنان تقاضا محور است نه عرضه محور، این مشارکت با زنان است نه برای زنان و این مشارکت نظام مند و ساختارمند است نه توده ای .
معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی در ادامه خاطر نشان کرد: مشارکت واقعی در قانون اساسی نیز دیده شده است. در قانون اساسی سه نوع مشارکت در سطح کلان، سطح میانی و سطح خرد دیده شده است، نمودمشارکت در سطح کلان انتخابات ریاست جمهوری ، مجلس و خبرگان رهبری است. انتخابات شوراها نمودی از مشارکت خرد است و مشارکت در سطح میانی با مشارکت مردم در قالب تشکل ها، انجمن ها، اصناف، احزاب وسازمان های مردم نهاد نمود پیدا می کند .
معاون استانداربا بیان چرایی شکل گیری پارلمان مشورتی از منظر اسناد بالادستی اظهار داشت: در سند چشم انداز 1400 و ماده 101 سند برنامه ششم تاکید بر بهره مندی همگان از جمله زنان از منافع توسعه دارد و همچنین ماده 31 عدالت جنسیتی نیز به طور مستقیم برمشارکت بانوان در امر توسعه تاکید دارد .
حسینی در ادامه گفت: در این پارلمان 25 قشر از بانوان فعال اجتماعی همچون معلمان، دانشگاهیان، مدیران دولتی و غیردولتی، نظام های حرفه ای، اصناف، شوراها، دهیاری ها، کشاورزان، بسیج، حوزه های علمیه و شوراهای محلات حضور دارند .
وی افزود: 1200 زن فرهیخته از 25 قشر توسط جمعیت مخاطب ان قشر انتخاب شدند و در 28 پارلمان شهرستانی و یک پارلمانی استانی مشغول به فعالیت هستند
حسینی شیوه کار پارلمان مشورتی زنان را مانند مجلس شورای اسلامی دانست و اظهار داشت: این مجمع هر 45 روز یکبار تشکیل جلسه داده و خواسته های دستگاه های اجرایی را که به صورت لایحه به این پارلمان می آید بررسی و در صورت لزوم مصوب خواهد کرد .
وی افزود:مصوبات پارلمان مشورتی زنان خراسان رضوی در دستور کار گروه بانوان و خانواده استانداری قرار می گیرد تا پس از بررسی قابلیت اجرا پیدا کند که در صورت اجرا، سه میلیون جمعیت زنان استان در تصمیم‌سازی ها مشارکت واقعی خواهند داشت .
وی تصریح کرد: پارلمان مشورتی زنان فعالیت های خود را در قالب پنج کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و اشتغال، آموزش و پژوهش و توانمندسازی، سلامت و جمعیت انجام می دهد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/59455/تاکنون-35-طرح-توسط-مجمع-مشورتی-زنان-استان-به-تصویب-رسیده-است
بستن   چاپ