پیام خراسان
استاندار خراسان رضوی :
توسعه همکاری های بین بخشی ضرورت رشد و توسعه بخش کشاورزی/ تنظیم و مدیریت بازار در ماه رمضان با دقت و حساسیت انجام شود
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397 - 21:45:12
استانداری مشهد
خراسان آنلاین - استاندار خراسان رضوی گفت : رشد و توسعه بخش کشاورزی نیازمند تقویت همکاری های بین بخشی است تا در حوزه کشت های گلخانه ای کاهش مصرف آب و جایگزینی پساب ، تامین گاز واحدهای کشت گلخانه ای و طیور و دام وغیره بتوانیم به نتیجه مطلوب دست یابیم .
استاندار خراسان رضوی گفت : رشد و توسعه بخش کشاورزی نیازمند تقویت همکاری های بین بخشی است تا در حوزه کشت های گلخانه ای کاهش مصرف آب و جایگزینی پساب ، تامین گاز واحدهای کشت گلخانه ای و طیور و دام وغیره بتوانیم به نتیجه مطلوب دست یابیم .
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی ، علی رضا رشیدیان در جلسه شورای کشاورزی استان با تقدیر از تلاش های کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی استان در عملکرد مطلوب در تولیدات کشاورزی با بیان اینکه بانک ها هم در این امر نقش موثری داشتند ،افزود : در سال 97 هم باید با توجه به چالش های جدی پیش رو از جمله کسری های منابع آبی و خشکسالی ها و غیره برای حفظ تولیدات و ارتقا بهره وری آب، برنامه ریزی و اقدام جدی صورت گیرد.
وی عنوان کرد : در سال جاری باید در زمینه تامین زیرساخت های مورد نیاز طرح های توسعه کشت گلخانه ای، اصلاح روش های کشت ، اصلاح روش های کشت ، داشت و برداشت و اجرای سامانه های نوین آبیاری و غیره در سطحی گسترده کار شود.
وی ادامه داد : در شرایط کنونی باید به گونه ای مباحث مربوط به تسهیلات، عوارض و مالیات های بخش مدیریت شود که قیمت تمام شده تولیدات حداقل افزایش محسوسی نداشته باشد.
وی با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی در بحث نزدیک کردن مزرعه به سفره مردم ، گفت : این اقدام به نفع هر دو طرف هم تولید کننده به جهت آنکه سود بیشتری می برد و نیز تولید کننده است که محصول را با قیمت مناسب تر و پایین تری دریافت می کند.
رشیدیان اظهار کرد : باید اتحادیه ها و تشکل های با توجه به نقش محوری در این امر ، ورود یافته و فاصله بین تولید کننده و مصرف کننده را تا حد امکان کاهش دهند.
به گفته وی ، در این میان شبکه سازی و خوشه سازی در هر یک از بخش های زراعت، باغبانی ، دام و طیور و ایجاد و تکمیل چرخه تولید از مزرعه تا بازار اعم از کاشت ، برداشت ، تا فرآوری ، بسته بندی و عرضه می تواند به این امر محسوسی نماید.
وی با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت ها و برداشتن گام های بزرگتری در این حوزه در سال جاری ادامه داد : باید با تلاش بیشتر و فراهم کردن تسهیلات مورد نیاز برای عملیاتی کردن طرح ها و اهداف برنامه ریزی شده در سال جاری گام برداریم .
وی با اشاره به اینکه در حوزه مرمت و لایروبی قنوات هم اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است ، افزود : برای اینکه بتوانیم تمامی 6 هزار و 700 رشته قنات موجود را بازسازی و مرمت نموده و به شرایط مناسبی از نظر آبدهی برسانیم حجم سنگینی از اعتبارات نیاز داریم .
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد : تامین و تخصیص 40 ، 50 میلیارد تومان برای مرمت این قنوات خوب است اما نسبت به رقم موردنیاز و حجم کار بسیار اندک است و با توجه به شرایط منابع باید با اولویت بندی ، کار را به سطح مناسبی از پیشرفت و بازدهی برسانیم .
وی در موضوع ایجاد شهرک های گلخانه ای هم آنها را ظرفیت خوبی با توجه به محدودیت های آبی استان برای حفظ تولید و افزایش بهره وری آب دانست و افزود : درکنار ایجاداین شهرک ها شکل گیری خوشه های تکمیلی این تولیدات می تواند بر بهره وری و افزایش ارزش افزوده بخش بیافزاید.
وی در این میان بر توجه ویژه به اشتغال دانش آموختگان کشاورزی در این بخش تاکید و عنوان کرد : با تامین تسهیلات ارزان قیمت برای جوانان دانش آموخته در این حوزه زمینه برای فعالیت و اشتغال آنان به صورت گروهی و دست جمعی در قالب طرح های کشاورزی دارای توجیه اقتصادی و مورد نیاز استان عمل شود.
وی همچنین با اشاره به کم بارشی ها در سال آبی جاری و از بین رفتن کشت دیم و کاهش در تولید گندم آبی گفت : از هم اکنون برای بحث خرید و تامین گندم مازاد بر نیاز کشاورزی و در صورت نیاز از استان های دیگر یا به صورت وارداتی اقدام شود.
رشیدیان در ادامه با اشاره به ضرورت دقت مسئولان استان در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم بویژه در ماه مبارک رمضان افزود : باید بر روی تنظیم بازار دقت و حساسیت لازم وجود داشته باشد و در ماه مبارک رمضان باافزایش قیمتی کالاها به شدت برخورد و تلاش شود بازار به خوبی مدیریت گردد تا اقشار متوسط و پایین درآمدی جامعه دسترسی مناسبی به کالاهای اساسی داشته باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی هم گفت : در موضوع تامین نیازهای زیرساختی طرح های کشت گلخانه ای به جز بحث آب مشکل خاصی نخواهیم داشت .
محمد مقدوری افزود : امید است با ایجاد نیروگاه های خورشیدی بر روی شهرک های گلخانه در مدیریت منابع و کاهش هزینه ها بسیار موثر است و در واقع برای شهرک های گلخانه ای توجیه اقتصادی دارد و در این راستا نهایت همکاری با آنها می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه کل آب استحصالی در 7.8 میلیارد متر مکعب است ، اظهار کرد : از این میزان حدود 6.8 میلیارد میلیارد متر مکعب آن در بخش کشاورزی و 210 میلیون متر مکعب آن در حوزه صنعت به مصرف می رسد.
وی تصریح کرد : با توجه به شرایط آبی منابع زیرزمینی و نیز خشکسالی ها و کاهش روان آبها و غیره باید همه تلاش ما در جهت استفاده بهینه از طرح های انتقال آب ، آبیاری نوین و روش های مدیریت بهینه مصرف است.
وی با بیان اینکه 13 میلیون متر مکعب در اثربارش های اخیر به منابع آبی سد دوستی افزوده شده است ، گفت : با این حال همچنان با کسری های قابل توجه بارندگی ها نسبت به سال قبل مواجهیم.
وی عنوان کرد : از این رو باید راهبرد توسعه شهرک های گلخانه ای در اراضی جدید نباشد بلکه جایگزین اراضی موجود تا هم
بدون توسعه افقی سطح اراضی از نظر میزان و حجم بر تولید افزوده شده و مصرف آب هم کاهش محسوسی یابد.
سرپرست شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی هم در ادامه با اشاره به افزایش نسبی بر حجم ذخایر سدها گفت : از 30 سد استان 5 مورد آب برای شرب است اما در 25 مورد دیگر می تواند پرورش ماهی داشت که صرفه اقتصادی خوبی هم در بردارد.
محمد علایی عنوان کرد : در این راستا جهاد کشاورزی می تواند طرح مدونی خود را برای پرورش ماهی در سدهای استان ارائه نماید.
تمام/



http://www.khorasan-online.ir/fa/News/59525/توسعه-همکاری-های-بین-بخشی-ضرورت-رشد-و-توسعه-بخش-کشاورزی--تنظیم-و-مدیریت-بازار-در-ماه-رمضان-با-دقت-و-حساسیت-انجام-شود
بستن   چاپ