پیام خراسان
بازار رمضان، اقلام کافی و ثبات در قیمتها
يکشنبه 30 ارديبهشت 1397 - 19:36:08
ایرنا - اقتصادی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - مشهد- مسئولان ذیربط در خراسان رضوی وضعیت تامین اقلام مورد نیاز مردم را در بازار این استان همزمان با ماه مبارک رمضان کافی می دانند و قیمت بیشتر اقلام را نسبت به ماه رمضان پارسال فاقد افزایش اعلام می کنند.
به گزارش ایرنا، سیاست ستاد تنظم بازار خراسان رضوی در ماه رمضان امسال برگزار نشدن "نمایشگاه ضیافت" برای عرضه کالاهای اساسی، تمرکز بر ثبات قیمتها و نظارت بیشتر بر تامین و عرضه اقلام بوده است.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: ماه مبارک رمضان امسال همه اقلام مورد نیاز مردم تامین و توزیع کالاهای اساسی "طرح ضیافت" با هدف تنظیم بازار در سطح استان آغاز شده است.
سید حمیدرضا جوادی افزود: در اجرای این طرح کالاهای اساسی از جمله برنج، شکر، مرغ منجمد، گوشت قرمز منجمد و تخم مرغ در بازار عرضه می شوند بطوری که محدودیتی برای توزیع این اقلام وجود ندارد.
وی ادامه داد: بر این اساس و در مرحله نخست توزیع 2400 تن برنج، 1600 تن شکر، 1200 تن مرغ منجمد، 100 تن گوشت منجمد گوساله و 60 تن تخم مرغ پیش بینی شده و تمام اقلام با نرخ مصوب در بازار توزیع و در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: همچنین خرما توسط سازمان تعاون روستایی و روغن نباتی با نرخ 15 درصد زیر قیمت بازار توسط سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی برای رفاه مردم در این استان توزیع می شود.
* طرح نظارت بر بازار
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان طرح ویژه بازرسی و نظارت بر بازار با همکاری 400 بازرس این سازمان و اتاقهای اصناف در سطح استان آغاز شد.
علی باخرد افزود: در این طرح نظارت بر قیمت کالاهای اساسی به ویژه کالاهای وارداتی از جمله برنج، قند و شکر، لبنیات، روغن، گندم و آرد در عمده فروشی و خرده فروشی انجام می شود.
وی ادامه داد: با توجه به تدبیر دولت و تخصیص ارز سه هزار و 800 تومانی برای کالاهای اساسی و نهاده های دامی هیچیک از کالاهای اساسی نباید در ماه رمضان افزایش قیمت داشته باشد و بهانه ای نیز برای افزایش نرخ وجود ندارد.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به نرخ روغن نباتی اشاره و بیان کرد: از آنجا که موجودی روغن خام کارخانه ها دچار کاهش شده و هزینه های جانبی آن به علت افزایش نرخ دلار بالا رفته است، سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان با افزایش 9 درصدی قیمت روغن نباتی خوراکی موافقت کرده است.
وی گفت: البته روغنهایی که پیش از افزایش قیمت و نوسانات ارز در انبارها بوده و در معرض فروش قرار گرفته اند نباید افزایش قیمت داشته باشند لذا ملاک فروش، قیمت درج شده بر روی کالا و قیمت قبلی آنها است.
باخرد افزود: کالاهای اساسی از جمله برنج، گندم، قند، شکر و روغن به مقدار کافی در انبارهای خراسان رضوی موجود است و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وی از مردم خواست برای خرید کالاهای اساسی به قیمت درج شده بر روی آنها دقت کرده و در صورت هرگونه افزایش قیمت مراتب را به سامانه 124 اطلاع دهند.
* نرخ زولبیا و بامیه
رئیس اتحادیه شیرینی سازان، شیرینی فروشان، کافه و قنادیهای مشهد هم به خبرنگار ایرنا گفت: به دلیل افزایش قیمت روغن و همچنین افزایش نرخ دستمزد، انواع مغزها و بهای انرژی ماه مبارک رمضان امسال نرخ زولبیا و بامیه در مقایسه با پارسال 20 درصد افزایش یافته است.
محمد فرزانی افزود: در واحدهایی که زولبیا و بامیه را به صورت خاص با طعمهای ویژه تولید می کنند، این نوع شیرینی با قیمت بالاتری نسبت به قنادیهای دیگر به فروش می رسد. هم اینک نرخ اتحادیه شیرینی سازان برای هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک 13 هزار تومان و هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه دو 9 هزار تومان است.
وی ادامه داد: پارسال اتحادیه صنف شیرینی از شمول نرخگذاری خارج شد و به تبع آن تعیین قیمت شیرینی در اختیار اتحادیه نیست اما می تواند قیمت پیشنهادی خود را به واحد بازرسی اتاق اصناف اعلام کند.
رئیس اتحادیه شیرینی سازان، شیرینی فروشان، کافه و قنادیهای مشهد همچنین گفت: سلامت تولید در همه قنادیهای بر اساس نظارات این اتحادیه و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تایید شده اما فعالیت واحدهای زیرپله ای که نظارتی بر تولید آنها وجود ندارد سلامت زولبیا و بامیه را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی افزود: واحدهای زیرپله ای در ایامی مانند رمضان که تقاضا برای شیرینی زولبیا و بامیه افزایش می یابد شروع به تولید می کنند و محصول خود را در نانواییها، سوپرمارکتها، لبنیاتیها و حتی میوه فروشیها عرضه می نمایند. بازرسان اتحادیه شیرینی سازان واحدهای زیرپله ای را شناسایی و با آنها برخورد قانونی می کنند اما بعد از مدتی دوباره از جای دیگر سربرمی آورند لذا نظارت بر فعالیت آنها دشوار می شود.
رئیس اتحادیه شیرینی سازان، شیرینی فروشان، کافه و قنادی های مشهد با اشاره به فعالیت 800 واحد صنفی مجوزدار زیر پوشش این اتحادیه، از مردم خواست زولبیا و بامیه ای را که در سوپرمارکت، میوه فروشی، لبنیاتی و نانوایی عرضه می شود خریداری نکنند.
* شله و حلیم
رئیس اتحادیه صنف رستوران، چلوکبابی، آشپزخانه، کباب و حلیم پزان مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت انواع شله و حلیم که مصرف زیادی در ماه مبارک رمضان دارد از شهریور پارسال تاکنون هیچ افزایش نداشته است.
حسن امیریان افزود: این حال در حالی است که قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز 15 هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم برنج چهار هزار تومان طی همین مدت افزایش یافته است. هم اینک قیمت هر کیلوگرم حلیم درجه یک با گوشت گوساله 8700 تومان، قیمت هر کیلوگرم حلیم با گوشت منجمد وارداتی 8300 تومان، قیمت هر کیلوگرم شله با گوشت گوساله 10 هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم شله با گوشت منجمد وارداتی 9 هزار تومان است.
وی ادامه داد: آشپرخانه ها و حلیم پزان می توانند از سه ساعت مانده به اذان مغرب حلیم و شله را با بسته بندی به مردم تحویل دهند. رستورانها و کبابیها نیز می توانند از دو ساعت مانده به اذان مغرب غذا را به صورت بسته بندی عرضه کنند.
400 آشپزخانه، 350 واحد کبابی و حلیم پزی، 250 رستوران و چلوکبابی از اتحادیه صنف رستوران، چلوکبابی، آشپزخانه، کباب و حلیم پزان مشهد مجوز فعالیت دارند. 200 واحد صنفی غیرمجاز نیز در این رسته شناسایی شده اند که دستور پلمب آنها صادر شده اما می توانند قبل از پلمب نسبت به کسب مجوز اقدام کنند.
165 هزار و 807 واحد صنفی دارای پروانه کسب در بخشهای تولیدی، توزیعی، خدماتی و فنی خراسان رضوی فعالیت دارند.
7489/1858

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/60979/بازار-رمضان،-اقلام-کافی-و-ثبات-در-قیمتها
بستن   چاپ