پیام خراسان
ضرورت خودداری از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی، غیر پرورشی و خود رو
چهارشنبه 9 خرداد 1397 - 15:19:18
ایسنا - اجتماعی - خراسان شمالی
خراسان آنلاین - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: باید از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی، غیر پرورشی و قارچ های خود رو خودداری شود.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دکتر سید احمد هاشمی افزود: مصرف و حتی لمس قارچ های سمی کوهپایه ای یا کوهستانی خود رو به خصوص قارچ هایی که در کنار درختان می رویند ممکن است مسمومیت ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، تصریح کرد: شهروندان باید تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی ارائه می شود، مصرف نمایند‌ .
وی در ادامه یادآور شد : در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) پنج تا 12 ساعت پس از مصرف قارچ، هر چه سریع تر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کنید.
وی افزود: در مواردی که علائم گوارشی با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ رخ دهد این دسته از قارچ ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و متاسفانه علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/63023/ضرورت-خودداری-از-مصرف-قارچ-های-فله-غیر-بسته-بندی،-غیر-پرورشی-و-خود-رو
بستن   چاپ