پیام خراسان
5 ژوئن، روز جهانی محیط زیست
يکشنبه 13 خرداد 1397 - 13:33:57
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین -
پنجم ژوئن روز جهانی محیط زیست نام دارد و علت نامگذاری این روز آگاه شدن افراد در مورد محیط زیست و تاثیرات زندگی روزانه آنان بر محیط زندگی است. امروزه روز جهانی محیط زیست « روز مردم » است، چون تک تک افراد باید اقدامی برای مراقبت از زمین در سطح محلی، ملی و جهانی انجام دهند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، روز جهانی محیط زیست برای اولین بار در سال 1972 نامگذاری و مراسم این روز به صورت رسمی برای اولین‌بار در سال 1974 برگزار شد. هر ساله این مراسم بر موارد زیست محیطی مثل آلودگی هوا، گرم شدن کره زمین، تولید مواد غذایی پایدار تا حفاظت از حیات وحش تاکید دارد.
فعالیت‌های انسان نه فقط در زندگی فردی- اجتماعی تاثیر دارد بلکه بر محیط اطراف وی نیز تاثیرگذار است. تاثیر فعالیت‌های انسانی بر محیط زیست به زمان حال خلاصه نشده بلکه تاثیر آن بر آینده زمین و نسل‌های بعدی نیز کاملا واضح است. نابودی منابع طبیعی مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت، پس ضروری است بشر در این مورد اقدامات ضروری و پیشگیرانه داشته باشد تا تاثیرات مثبت آن بر زندگی ادامه داشته باشد.
هر ساله برای روز جهانی محیط زیست شعار‌های مختلفی انتخاب می‌شود و این شعار یکی از مشکلات حاد مربوط به محیط زیست است تا با انتخاب آن افراد دقت بیشتری کرده و برای پیشگیری از آن اقدام کنند. موضوع امسال مبارزه با آلودگی پلاستیکی اعلام شده است.
امسال در روز جهانی محیط زیست از دولت‌ها، صنایع، جوامع و افراد خواسته شده از تولید و استفاده بیش از حد پلاستیک که یکی از آلاینده‌های محیطی بوده و منجر به آلودگی محیط زیست دریایی می‌شود و تهدیدی برای سلامت انسان است پیشگیری شود.
شعار روز جهانی محیط زیست در سالهای گذشته به شرح ذیل است::
سال 2017: ارتباط مردم با طبیعت
سال 2016 : عدم مقاومت در برابر تجارت غیرقانونی حیات وحش
سال 2015 : یک محیط‌زیست برای یک جهان
سال 2014 : به نشانه مقابله با گرمایش زمین صدایتان را بالا ببرید نه سطح آب دریاها را
سال 2013: فکر کنید، بخورید، صرفه‌جویی کنید
سال 2012 : اقتصاد سبز؛ آیا شامل شما هم می‌شود؟
سال 2011 : طبیعت در خدمت شما
سال 2010 : گونه‌های فراوان، زمین واحد، آینده واحد
سال 2009 :اتحاد با یکدیگر در مقابل تغییرات آب‌وهوایی. سیاره ما به ما نیاز دارد.
سال 2008 : تغییر عادت به سمت اقتصاد کم کربن
سال 2007: ذوب یخ، موضوعی داغ؟
سال 2006 : بیابان‌زایی و بیابان‌ها 
سال 2005 : شهرهای سبز؛ برنامه‌ریزی سیاره
سال 2004 : دریاها و اقیانوس، مرگ یا زندگی؟
سال 2003 آب؛ کمبود آن دو میلیارد نفر را می‌کشد
سال 2002 : فرصتی برای زمین
سال 2001: اتصال با شبکه جهانی حیات
دکتر هارش وردهان وزیر محیط زیست هند گفت: این کشور میزبان کشورها در روز جهانی محیط زیست در سال 2018 است، چون فلسفه و شیوه زندگی هندی ریشه در مفهوم همزیستی با طبیعت دارد.
وی افزود: اگر روزانه هریک از ما یک عمل سبز انجام دهیم مسئولیت اجتماعی خود در برابر محیط زیست را انجام داده‌ایم و به این ترتیب روزانه در این سیاره میلیون‌ها کار سبز انجام خواهد شد و ما متعهد به ساختن سیاره زمین به عنوان یک مکان پاکیزه و سبز هستیم .
دولت هند متعهد به سازماندهی و ترویج جشن‌های روز جهانی محیط زیست امسال از طریق مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و رویدادهای جذاب است که منافع و مشارکت مردم هند را در بر می‌گیرد. از جمله فعالیت‌های هند در این زمینه پاکسازی مناطق عمومی، جنگل‌ها و سواحل هند است.
اریک سولهایم معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد اظهار کرد: این کشور در زمینه مقابله با تغییرات آب‌وهوایی و تغییر عادات در اقتصاد کم کربن روش‌هایی را ارائه کرده و در این مسیر پیشرو بوده است. اکنون نیز به تقویت فعالیت‌های بیشتر برای مقابله با آلودگی‌های پلاستیکی کمک خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: آلودگی پلاستیکی بسیار خطرناک بوده و در مواد غذایی و آب مصرفی نفوذ می‌کند و سواحل و اقیانوس‌ها را نیز از بین می برد. در حال حاضر هند باید برای نجات اقیانوس‌ها و سیاره زمین تلاش کند.
هند پیشرو در زمینه بازیافت نیز هست و بالاترین میزان بازیافت در جهان را دارد. بازیافت نقش مهمی در مبارزه با آلودگی پلاستیکی دارد و با میزبانی روز جهانی محیط زیست در 2018 پیشرو بودن خود را در مورد مشکلی با اهمیت جهانی ثابت خواهد کرد.
از سال 1972 تاکنون این روز به سکویی برای رسیدن به اهداف عمومی تبدیل شده است.
حقایقی در مورد آلودگی پلاستیک
هر ساله تا پنج تریلیون کیسه پلاستیکی در جهان استفاده می‌شود.
هر ساله حداقل 13 میلیون تن پلاستیک در اقیانوس‌ها رها می‌شوند که معادل یک کامیون زباله در هر دقیقه است.
تولید پلاستیک در دهه گذشته بیش از تمام قرن‌های گذشته بوده است.
50 درصد از پلاستیک‌ها یکبار مصرف هستند.
در هر دقیقه یک میلیون بطری پلاستیکی در کل جهان خریداری می‌شود.
10 درصد پلاستیک‌ها از زباله‌هایی است که ما تولید می‌کنیم.
منابع:
www.worldenvironmentday.global
www.iaspaper.net
www.unenvironment.org
www.awarenessdays.com
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/63422/5-ژوئن،-روز-جهانی-محیط-زیست
بستن   چاپ