پیام خراسان
10 رقابت فراموش‌نشدنی جام‌‌های جهانی
چهارشنبه 23 خرداد 1397 - 00:58:11
ایسنا - ورزشی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - گرچه هریک از دیدارهای جام جهانی فوتبال، زیبایی و خاطره‌سازی خاص خود را داشته‌اند اما برخی از آنها با اتفاقاتی خاص و البته عجیب همراه بوده‌است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ورلدساکر، گرچه همواره تمامی رقابت‌های جام جهانی زیبایی و حساسیت خاص خود را داشته‌اند، اما برخی رقابت‌ها به شکلی خاص در اذهان فوتبال‌دوستان جهان باقی‌مانده است. از دیدارهایی که بعضا نتایجی همراه با شگفتی داشته تا جدال دو تیم بزرگ، با اتفاقی خاص.
در این گزارش با 10 نمونه از برترین رقابت‌های تاریخ جام جهانی از نظر گل‌های شگفت‌انگیز و رویدادهای جالب آشنا خواهیم شد.
1950
برزیل1 اروگوئه 2
قوانین صعود و امتیازدهی در بین چهار گروه مقدماتی در جام جهانی سال 1950 با قوانین امروزی تفاوت چشمگیری داشت.
در این دوره از رقابت‌ها، تیم ملی برزیل با گذشت از دو تیم سوئد و اسپانیا با نتیجه 7-1 و 6-1 مدعی قهرمانی در جام جهانی بود. بازیکنان و مربی تیم قبل از آخرین بازی با اروگوئه به صراحت از پیروزی در جام سخن می‌گفتند و روزنامه‌های محلی فارغ از انگیزه اروگوئه در بازی نهایی، همواره از پیروزی زودهنگام برزیل صحبت می‌کردند.

این رقابت برای اولین‌بار با رکورد 200 هزار تماشاگر ماندگار شد و صدای تماشاگران، رقابتی مملو از هیجان را رقم زد، تیم ملی برزیل با گل فریکا پیروزی زودهنگام را جشن گرفت، اما اروگوئه در مدت زمان اندکی دو گل را وارد دروازه حریف کرد تا در نهایت این شکست باعث سرازیر شدن اشک از چشمان پله ستاره برزیل شد.
1966
انگلستان 4 آلمان غربی 2
جام جهانی 1966 حتی قبل از شروع رقابت‌ها پرشور و پرهیجان بود، چرا که در آن زمان جام دزدیده شده بود و برای اولین‌بار نسخه کپی آن ساخته شد، تا اینکه در نهایت نمونه اصلی آن توسط یک سگ در فضای سبز شناسایی شد!
این رقابت‌ها که به میزبانی انگلستان برگزار شد، در نهایت با نتیجه مطبوع این کشور به پایان رسید. قهرمانی بریتانیایی‌ها البته خالی از حاشیه نبود و اتفاقاتی در آن رقم خورد که باعث شد بعد از گذشت بیش از 50 سال از آن جدال، هنوز هم علامت سوال بزرگی در خصوص درستی تصمیم داور مسابقه وجود داشته‌باشد.

در دقیقه 101 ضربه جف هارست، مستقیم به زیر دیرک افقی دروازه برخورد کرد و به سمت خط دروازه روانه شد، داور کنار پس از تایید عبور توپ از خط باعث پیشی گرفتن انگلیس از آلمان غربی با نتیجه 3 بر 2 شد.
پس از گل برتری انگلیس، بازیکنان آلمان از هر فرصتی برای جبران استفاده کردند اما حملات احساسی در نهایت با گل مجدد جف هارست، پیروزی مردان جزیره با نتیجه 4-2 قطعی شد.
هرچند این اولین و آخرین قهرمانی انگلیس در ادوار جام جهانی بوده اما همین یک برد بزرگ مقابل آلمان، آن هم پس از جنگ‌های جهانی سبب شده تا همچنان طرف پیروز بگوید: «ما دو جنگ جهانی و یک جام جهانی را از آلمان برده‌ایم.»
1970
برزیل1 انگلستان صفر
اعتماد به نفس بازیکنان تیم ملی برزیل در این دوره با حضور ستاره‌هایی همچون پله، جاریژینو، ریولینو و کارلوس آلبرتو بسیار فراتر از انتظار بود و مردان جزیره نیز به خوبی می‌دانستند که نمی‌‌توان به آسانی از سد دفاعی نارنجی پوشان برزیلی عبور کرد.
در نهایت آنچه که این رقابت را متمایز ساخت، عملکرد جالب توجه دو ستاره انگلیسی یعنی گوردون بانکز و بابی مور بود. ستاره تیم ملی انگلیس با عملکرد جالب توجهش که به "نجات" معروف شد، توانست حملات پله، ستاره سرشناس برزیل را فراتر از دیوار دفاعی شناسایی و خنثی کند و حلقه گلرهای معروف جام جهانی را در هم بشکند.

دومین لحظه جالب این رقابت، تکل زیبای مور بر روی جریژینو بود که باعث شد اولین گل برزیل به تاخیر افتاده و آنها را از اجرای بیشتر نقشه‌های حمله عاجز کند.
با استمرار خط حمله برزیل، دفاع قهرمانانه انگلیسی‌ها در دفاع از دروازه به نتیجه نرسید و با تک گل جریژینو در دقیقه 59 پیروزی برزیل رقم خورد و این تیم در نهایت با پیروزی 4 بر یک، ایتالیا را در رقابت فینال به حاشیه راند و جام را برای سومین بار تصاحب کرد.
1970
ایتالیا4 آلمان غربی3
تیم ملی ایتالیا برای رسیدن به فینال، یکی از بهترین بازی‌های تاریخ جام جهانی معروف به " بازی قرن" را رقم زد تا با انگیزه کامل به سمت تصاحب جام گام بردارد.
در این بازی لاجوردی‌پوشان با گل زودهنگام دقیقه 8 عملا برنده بازی محسوب می‌شدند، اما گل وقت اضافه ستاره آلمانی، نتیجه را به تساوی کشاند و هر دو تیم برای رقابت در وقت اضافه آماده شدند.

ستاره آلمان، فرانس بکن‌بائر که در نیمه نخست شانه خود را هم دررفته می‌دید، مجبور به ماندن در زمین شد تا دو تعویض دیگر به موقع انجام شود. در وقت اضافه این بازی و در طول 13 دقیقه یعنی بین دقیقه 98 تا 111، در کمال شگفتی 5 گل رد و بدل شد و ایتالیا بار دیگر برای حضور در بازی فینال جام جهانی آماده شد. فینالی که البته عاقبت شیرینی نداشت.
1982
ایتالیا3 برزیل 2
در جریان بازی‌های سال 1982 تیم ملی برزیل به علت ارائه بازی روان و فوق‌العاده به عنوان تیم برتر مسابقات انتخاب شد.

در این بازی با وجود اینکه در طول بازی بیشتر شاهد حضور تیم برزیل در زمین ایتالیا بودیم، اما شانس زدن گل بیشتر از برزیل ساقط شد و ایتالیا با اختلاف تنها یک گل برنده این رقابت شد. دفاع ناب ایتالیا به اندازه‌ای قوی و قدرتمند بود که همه فراموش کنند این تیم در فاز هجومی ضعیف‌تر از یک تیم قهرمان است.
1982
آلمان غربی 3 فرانسه 3، ( پیروزی 5 بر 4 آلمان در ضربات پنالتی)
رقابت نیمه نهایی بین دو تیم آلمان غربی و فرانسه یکی از چالش برانگیز ترین بازی‌های جام جهانی 1982 را رقم زد.
در این رقابت با وجود مصدومیت جدی و خروج کارل هینز، ستاره تیم ملی آلمان، گل زودهنگام این تیم در دقیقه 17 رقم خورد و گل دقیقه 90 فرانسه بازی را به وقت اضافه کشاند.
جنجالی‌ترین لحظه این بازی در دقیقه 60 اتفاق افتاد، درست در زمانی که پاتریک باتیسون پاس هم تیمی‌اش را به خوبی مهار کرد ولی هرگز متوجه حضور دروازه بان در پشت سرش نشد.

ضربه دست دروازه‌بان پس از برخورد به سر وی منجر به بیهوشی او شد و دو عدد از دندان‌هایش شکست و مهره‌ها و دنده‌های وی به شدت آسیب دیدند. دروازه بان هیچگونه اخطار و کارتی دریافت نکرد و پس از خروج باتیسون بازی ادامه یافت.
در زمان اضافی چهار گل برای هر دو طرف رد و بدل شد و دو تیم مجبور به زدن ضربات پنالتی شدند. ضربات پنالتی سرانجام باعث پیروزی 5 بر 4 آلمان شد.
1986
آرژانتین 2 انگلستان1
اگر در مورد مهارت‌های فوق‌العاده مارادونا چیزی نمی‌دانید، باید هرچه زودتر بازی تاریخی انگلیس و آرژانتین را چند بار تماشا کنید. در این مسابقه ستاره اسبق تیم ملی آرژانتین دو موقعیت خاطره‌انگیز در تاریخ جام جهانی فوتبال را تنها در بازه زمانی چهار دقیقه خلق کرد.
اولین موقعیت استثنائی که مارادونا خلق کرد در خاطره تمام فوتبال دوستان به گل " دستان خدا" معروف شد. در این مسابقه مارادونا پس از چند اشتباه موفق شد تا دروازه پیتر شیلتون را باز کند، وی با کسب یک موقعیت استثنائی موفق شد تا با کمک دست توپ را وارد دروازه کند و در عین حال داور نیز امتیاز این گل را پذیرفت.

دومین موقعیت استثنائی مارادونا در این مسابقه درست چهار دقیقه بعد با عنوان " گل قرن" ثبت شد. مارادونا برای خلق این موقعیت استثنائی از سد دفاعی پنج نفره انگلیس گذشت و پس از جا گذاشتن دروازه بان، توپ را راهی دروازه کرد.
اگرچه در این مسابقه گری لینکر توانست یکبار دروازه آرژانتین را باز کند اما این شکست باعث شد که انگلیس شانس صعود را برای همیشه از دست بدهد.
2002
ترکیه 1 سنگال 0
شاگردان سنال گونش در جام جهانی 2002 شروعی خوب داشتند و در مقابل برزیل گرچه با تک گل حسن شاش پیش افتادند، اما زرنگی ریوالدو سبب شد تا این تیم 10 نفره شود و شاگردان اسکولاری با 2 گل عقب ماندگی خود را جبران کنند. در ادامه تساوی دلسردکننده مقابل کاستاریکا امید یاران هاکان شوکور را کمتر از قبل کرد تا همه نگاه‌ها به دیدار با چین باشد. ترکیه چین را شکست داد و در آن سو برزیل هم بین هم‌گروهی‌هایش فرق نگذاشت و از سد کاستاریکا هم گذشت.
بعد از آن ترکیه از سد ژاپن، یکی از دو میزبان جام جهانی با تک گل امیت داوالا گذشت تا رقیب سنگالی شود که در مرحله گروهی دست به کاری بزرگ زد و فرانسه را حذف کرد. جدال متسو و گونش در پایان 90 دقیقه با نتیجه بدون گل به قانون گل طلایی رفت.

شاید وقتی اسکار ریوز بر سوت پایان 90 دقیقه مصاف دمید، کسی فکر نمی‌کرد در حضور بازیکنانی مثل الحاجی دیوف، هنری کامارا، حسن شاش، امره بلوزلوغلو و حتی باشتورک، این ایلهام منسیز باشد که بتواند گره بازی را باز کند.
ضربه هوشمندانه منسیز سبب شد تا ترکیه شگفتی جام را کامل کند و برای اولین بار بین 4 تیم برتر جهان قرار گیرد.
2006
ایتالیا 2 آلمان 0
کمتر کسی فکرش را هم می‌کرد که آلمان میزبان با یورگن کلینزمن نتواند طلسم شکست‌ناپذیری ایتالیا را بشکند، اما شاگردان مارچلو لیپی که با استفاده از قرعه‌ای مناسب به راحتی به جمع 4 تیم برتر جهان رسیده‌بودند، نمی‌خواستند به این راحتی پا پس بکشند.
وست‌فالن میزبان دیدار آلمان و ایتالیا بود، دیداری که در 90 دقیقه به نتیجه‌ای بهتر از تساوی بدون گل نرسید تا همه چیز به وقت اضافه کشیده شود.
دیوید اودونکور، اولیور نویویل و باستین شواین‌اشتایگر برای آلمان و گیلاردینو، یاکویینتا و دل‌پیرو برای ایتالیا به میدان رفتند. اتفاقی که البته ثابت کرد تفکرات لیپی برای تیمش مثمرثمرتر از حریف است.

ایتالیا در نهایت در دقیقه 119 با گل فابیو گروسو پیش افتاد، زمان به ثمر رسیدن این گل آنقدر بد و برای آلمان‌ها دردناک بود که پشت سر این گل، دل‌پیروی تازه‌نفس تیر خلاص را بر پیکره ینس لمان وارد کند.
2010
اروگوئه 1 غنا 1، (پیروزی 4 بر 2 اروگوئه در ضربات پنالتی)
درخشش تیم ملی غنا در جام جهانی 2010 برای همه کارشناسان فوتبال شگفت انگیز بود چرا که تاکنون هیچ تیم آفریقایی به این مرحله صعود نکرده بود.
در جریان این بازی یکی از بازیکنان غنا موفق شد تا از فاصله 36 متری دروازه حریف را باز کند و دیگو فورلان نیز توانست در دقیقه 55 یک ضربه آزاد استثنائی را به گل تبدیل کند.
با کشیده شدن بازی به وقت اضافه و ضربات پنالتی، وضعیت هر دو تیم به موقعیت بحرانی بدل گشت، چرا که یکی از بازیکنان تیم ملی غنا با هدف گرفتن تیرک افقی یک شانس برد را از دست داد.

در نهایت ضربات پنالتی به نفع تیم ملی اروگوئه به پایان رسید و نمایندگان قاره سیاه با ناامیدی زمین را ترک کردند.
اما نقطه اوج این مسابقه در هنگام ضربات پنالتی نبود، فشار همه جانبه در دقیقه 120+1 جواب داد و شوت سرکش آساموآ ژیان در حال ورود به دروازه بود که لوییز سوارز فداکارانه توپ را از روی خط با دست بیرون کشید تا علاوه بر دریافت کارت قرمز از داور مسابقه، شانسی مجدد به تیمش هدیه کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/65213/10-رقابت-فراموش‌نشدنی-جام‌‌های-جهانی
بستن   چاپ