پیام خراسان
با حضور رئيس و برخي از اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي؛
مباحث امنيتي و موضوعات حاشيه نشيني مشهد مقدس بررسي شد
9 تير 1396 - 01:15:12 ق.ظ
استانداري مشهد
خراسان آنلاين - نشست مشترک کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با شوراي تامين خراسان رضوي برگزار شد. نشست مشترک کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با شوراي تامين خراسان رضوي برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي استانداري خراسان رضوي، علاء الدين بروجردي در اين جلسه اظهار داشت: کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در چارچوب وظيفه ي نظارتي خود هر چند مدت يک بار، سفرهاي استاني را با اولويت استان هاي مرزي در برنامه ي کاري خود داشته و دارد.
وي با بيان اين که در دور جديد از سفرهاي استاني توفيق حاصل شد تا با تعدادي از اعضاي کميسيون به مشهد مقدس سفر کنيم؛ افزود: نخستين اقدام اين کميسيون برگزاري شوراي تامين است که در آن مجموعه ي مسائل امنيتي استان بررسي مي شود.
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: بررسي موضوعات امنيتي در مشهد مقدس به دليل جايگاه والاي آن در جهان اسلام و کشور به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام، از اهميت ويژه اي برخوردار است.
بروجردي ادامه داد: يکي از چالش هايي که مدت هاست گريبانگير اين کلانشهر مذهبي شده؛ حاشيه نشيني است که براي اشراف و اطلاع کامل از مشکلات موجود در اين پهنه ها، بازديد ميداني صورت خواهد گرفت.
وي تاکيد کرد: تلاش ما بر اين است که کاستي هاي احتمالي در حوزه هاي امنيتي و موضوعات مرتبط با حاشيه نشيني را احصا کرده و براي حل آن ها برنامه ريزي و اقدام مناسب، انجام دهيم.
بروجردي در پايان با اشاره به چالش کمبود منابع آب، گفت: آب نقشي محوري در کشور دارد و توجه به آن بايد در دستور کار قرار گيرد.
علي رضا رشيديان استاندار خراسان رضوي و رئيس شوراي تأمين استان نيز ضمن تقدير از دستگاه هاي امنيتي، اطلاعاتي، نظامي و انتظامي براي استقرار امنيت پايدار، گفت: در خصوص انسداد مرز، اصلاح قوانين و افزايش اعتبارات امنيتي، متناسب با حجم ظرفيت امنيتي استان از رئيس و اعضاء کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي خواستار کمک و مساعدت ويژه هستيم.
وي افزود: ارتقاء ساختار نيروي انساني و چارت سازماني دستگاه هاي انتظامي و امنيتي، افزايش تجهيزات به ويژه تجهيزات مدرن الکترونيکي، انسداد الکترونيکي مرزها و توجه به طرح هاي اقتصادي با رويکرد امنيت پايدار در مرز از مواردي است که بايد مورد توجه مجلس قرار گيرد.
استاندار خراسان رضوي خاطر نشان کرد: توجه به حريم رضوي و ارتقاء ساختار امنيتي آن، نگاه به حاشيه شهر مشهد با رويکرد استقرار امنيت پايدار، اصلاح برخي قوانين و مجازات ها در حوزه امنيت نيز از ديگر مواردي است که نياز به توجه ويژه دارد.
رشيديان در پايان گفت: شوراي تأمين استان از طريق برگزاري نشست باتمامي دستگاه هاي عضوشوراي تأمين استان، نيازمندي ها و پيشنهادات آنها را دريافت و ضمن جمع بندي براي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ارسال نمايد.
سيد جواد حسيني دبير شوراي تأمين استان خراسان رضوي هم اين استان را داراي موقعيت ويژه خصوصاً با نگاه ظرفيت ساز و حساسيت آفرين امنيتي دانست و گفت: جمعيت اين خطه از چند جهت داراي ويژگي هاي خاص مي باشد، 8 درصد جمعيت کشور را دارا است و با تراکم 51 نفر در کيلومتر مربع بالاتر از ميانگين کشوري قرار دارد.
وي افزود: توزيع نامتوازن جغرافيايي به گونه اي که 51درصد جمعيت استان در شهرستان مشهد، 20 درصد در 4 شهر بزرگ و 29 درصد در 23 شهرستان ديگر از ويژگي هاي خاص جمعيتي استان است.
حسيني تصريح کرد:توزيع نامتوازن اجتماعي يک ميليون و صد هزار نفر در 13 شهرستان و 25 بخش محروم و ترکيب موزائيکي و پيچيده جمعيتي به دليل نرخ بالاي مهاجرپذيري مشهد از ديگر ويژگي هاي جمعيتي استان است.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي در ادامه گفت: وجود 27 ميليون زائر سالانه، 320 هزار تبعه خارجي ، 834 کيلومتر مرز مشترک با دو کشور افغانستان و ترکمنستان به گونه اي که 14درصد مرز خشکي و 9درصد کل مرز کشور به اين استان تعلق داد از موارد ويژه جمعيتي استان مي باشد.
وي افزود: وجود بيش از يک ميليون و دويست هزار نفر حاشيه نشين در 66 هسته و 8 پهنه استان نيز از نکات قابل توجه است و 40 تا 80 درصد جرائم مشهد در حاشيه به وقوع مي پيوندد.
حسيني در ادامه گفت: وجود نمايندگي ها و کنسولگريهاي متعدد در مشهد ، مراکز متعددي حياتي و داراي رده حفاظتي، آمد و شد مسئولين تراز اول کشور و بين المللي داراي رده هاي حفاظتي و نشست هاي مختلف ملي و بين المللي از طرف ديگر شرايط خاصي را براي استان و مشهد بوجود آورده است.
وي افزود: با توجه به ظرفيت هاي مشهد مقدس و پايگاه منور رضوي و فعاليت نيروهاي اطلاعاتي و امنيتي و انتظامي خوشبختانه استاني امن را شاهد هستيم اما در عين حال هم اعتبارات امنيتي و هم اصلاح برخي از قوانين امنيت ساز و نيز دريافت برخي مجوزها در حوزه امنيت به پايداري بيشتر امنيت استان کمک خواهد کرد که از اعضاء کميسيون تقاضاي رسيدگي به اين مقدمات را داريم.
دکتر فلاحت پيشه عضو کميسيون نيز گفت: طرح هاي توسعه اي و عمراني که توجيه امنيتي دارند به ويژه در نقاط مرزي و نيز پروژه هاي اقتصادي برون مرزي جوار مرز به منظور امنيت پايدار از اهميت ويژه اي برخوردار است و بايد مورد توجه قرار گيرد.
کواکبيان نماينده مردم تهران بر نقش محوري نگاه تقريبي در استان خراسان رضوي نسبت به برادران اهل تسنن تاکيد کرده و گفت :همگرايي مثال زدني برادران اهل تسنن با نظام و رهبري به عنوان يک فرصت بي بديل بايد مورد توجه قرار گيرد.
چناراني نماينده مردم نيشابور در اين جلسه با تاکيد بر ظرفيت هاي مهم شهرستان نيشابور افزود: نيشابور داراي ظرفيت هاي عظيمي است که توجه به آنها از بعد امنيتي مي تواند به امنيت سازي در استان خراسان رضوي خراسان کمک شاياني نمايد.
شايان ذکر است؛ در اين جلسه دکتر برزگر و مهندس جمالي ديگر نمايندگان عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي نيز به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.















http://www.khorasan-online.ir/fa/News/6946/مباحث-امنيتي-و-موضوعات-حاشيه-نشيني-مشهد-مقدس-بررسي-شد
بستن   چاپ