پیام خراسان
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي:
کاري که در کشف رود صورت گرفت يک الگوي ملي است
9 تير 1396 - 05:40:22 ب.ظ
استانداري مشهد
خراسان آنلاين - با حضور رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، استاندار خراسان رضوي و معاونان وي، برخي از اعضاي شوراي تامين و مديران دستگاه هاي اجرايي، جلسه ي بررسي مشکلات حاشيه شهر مشهد مقدس برگزار شد. با حضور رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، استاندار خراسان رضوي و معاونان وي، برخي از اعضاي شوراي تامين و مديران دستگاه هاي اجرايي، جلسه ي بررسي مشکلات حاشيه شهر مشهد مقدس برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي استانداري خراسان رضوي، ، علاءالدين بروجردي در اين جلسه و بازديد از حاشيه شهر مشهد مقدس با قدرداني از اقدامات انجام شده در اين پهنه ها، اظهار کرد: اضافه بر اين نکته که کار انجام شده در اين نقطه بسيار عظيم بوده، نکته مهم‌تري وجود دارد که چرا در 38 سال گذشته اينقدر به اين مسئله بي‌توجه بوديم و در بسياري ديگر از نقاط کشور بي‌توجه هستيم.
وي ادامه داد: کشور به لحاظ منابع آبي بسيار محدود بوده و جزء کشورهاي کم‌آب دنيا هستيم و بحران داريم و بحران آب عملا وارد مقوله امنيتي شده است و ما ناگزير شديم در کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي کميته امنيت آب را تشکيل دهيم، با اين وجود در بسياري از رودخانه‌هاي کشور فاضلاب وارد آب مي‌شود و آب سالم را از بين مي‌برد.
بروجردي افزود: در شرايطي که براي استفاده شرب و صنعتي که تنها 10 درصد مصرف کشور را تشکيل مي‌دهد دچار مشکل هستيم عملا به دست خود ما و بي‌توجهي‌هاي ما و عدم اجراي قانون، منابع آبي کشور دارد از بين مي‌رود.
وي با بيان اينکه کاري که در کشف رود صورت گرفت يک الگوي ملي است، تصريح کرد: اين کار بسيار ارزشمند و حائز اهميت است، کار بسيار مهمي است و ما از همه مسئولان خراسان رضوي که با يک اجماع منطقي و اصولي اين کار را صورت دادند بسيار خرسنديم.
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه مقاومت از سوي اهالي در هنگام ساماندهي اين مناطق يک امر طبيعي است، خاطرنشان کرد: مردم اين مناطق افرادي هستند که براي کسب درآمد و ادامه زندگيشان در اين مناطق سکونت مي‌کنند، اما اين کج‌راهه است و هم به خودشان ضرر مي‌زنند، هم به مردم ضرر مي‌زنند و هم مشکلات فراواني درست مي‌کنند.
وي با اشاره به ضرورت اجراي کار مشابه در ساير نقاط کشور، عنوان کرد: در بسياري از استان‌هاي کشور وضعيت مشابهي در رودخانه‌ها وجود دارد و عملا سيستم تصفيه فاضلاب بسيار ضعيف است، همانطور که پسماندها تصفيه نمي‌شود و همه اين‌ها به طرف جايي که با سلامت مردم ارتباط مستقيمي دارد سرازير مي‌شوند.
بروجردي گفت: توجه به زندگي افرادي که به هر حال آمدند و اين ساخت و سازهاي غير اصولي را انجام دادند نيز حائز اهميت است که مديريت اين افراد در حال انجام است و بيشتر مشکلاتشان حل شده که قابل توجه است.
وي اضافه کرد: با توجه به اهميت جايگاه والاي مشهد به عنوان پايتخت معنوي جمهوري اسلامي ايران اميدوارم بتوانيم ظرف پنج تا 10 سال آينده معضل حاشيه نشيني را در همه ابعاد مديريت کنيم و بتوانيم مشهد عزيز و مقدسمان را که در سطح ملي براي همه ملت اهميت دارد به بهترين شکل تحويل آيندگان دهيم.
علي رضا رشيديان استاندار خراسان رضوي نيز با اشاره به اينکه کارهاي‌ زيادي در حاشيه شهر بايد انجام شود بر لزوم تامين بودجه و اصلاحات ساختاري جهت ساماندهي هرچه بهتر اين مناطق تاکيد کرد.

وي با تاکيد بر اين که اجماع همه قوا و همکاري همه دستگاه‎ها و نهادها موجب ساماندهي کشف رود و حاشيه شهر مشهد شد، اظهار کرد: در اين حوزه کار شده است، اما هنوز کارهاي بسياري در حوزه‌هاي اقتصادي، اجتماعي، کالبدي، عمراني، امنيتي و فرهنگي بايد انجام شود.
استاندار خراسان رضوي ادامه داد: در حال حاضر بزرگ‌ترين خواسته‌هايي که ما از کميسيون امنيت ملي مجلس داريم، اصلاح ساختار و آيين‌نامه‌ها و تامين بودجه مورد نياز براي اين کار عظيمي است که بايد در اينجا صورت بگيرد.
رشيديان افزود: مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي کشورهاي اسلامي و پايتخت معنوي جمهوري اسلامي پيشاني و منظري از مجموع کشور است که هرساله بيش از دو ميليون زائر خارجي و 25 ميليون زائر داخلي به آن سفر کرده که اين مجموعه بايد متناسب با اين ساختار بهسازي و مناسب‌سازي شود.
وي تصريح کرد: مسئله پيرامون و مرکز که در شهرهاي بزرگ کشور شکل گرفته مناسب با روح عدالت محوري نظام جمهوري اسلامي نيست و اميدواريم با اصلاح ساختار و تامين بودجه‌هاي مناسب و اصلاح آيين‌نامه‌ها بتوانيم وظايف خودمان را نسبت به مردم بهتر انجام دهيم.
استاندار خراسان رضوي همچنين با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه تصفيه فاضلاب در شهر مشهد، اظهار کرد: ما با توجه به اينکه کشوري هستيم که مشکل بحران آب داريم يکي از مطالبي که از ابتدا در دستور کار بود، افزايش ظرفيت تصفيه فاضلاب در شهر مشهد بود که بسيار زياد بوده و توليد پساب در زمان اوج به 600 هزار مترمکعب در روز هم مي‌رسد.
وي افزود: پيش از آغاز به کار دولت يازدهم تنها 100 هزار متر مکعب در روز تصفيه فاضلاب در شهر مشهد داشتيم، در سال گذشته اين عدد به 243 هزار متر مکعب افزايش پيدا کرد و در حال حاضر نيز تصفيه خانه‌اي به حجم 140 هزار متر مکعب در حال احداث است همچنين پروژه‌هاي ديگري نيز در دست احداث قرار دارد.
رشيديان با بيان اينکه امکان استفاده از پساب‌هاي تصفيه شده وجود دارد، تصريح کرد: پساب‌هاي تصفيه شده در تصفيه‌خانه‌ها با توجه به اينکه از سيستم‌هاي جديد استفاده مي‌کنيم، آبي نيست که براي صنعت و نباتات مضر باشد و مشکلي براي مصرف در حوزه کشاورزي و صنعت ندارد و برخي سختگيري‌هاي بيش از حد درست نيست.
وي با اشاره به توسعه شبکه جمع‌آوري فاضلاب در حاشيه شهر، خاطرنشان کرد: با تکميل پروژه، شبکه جمع‌آوري فاضلاب در حاشيه شهر مشهد به 400 کيلومتر خواهد رسيد در حالي که در قبل فاضلاب‌ها جمع‌آوري نمي‌شد و اين امر موجب بروز سالک و بيماري‌هاي پوستي در مردم آن مناطق مي‌شد که اميدواريم با توسعه شبکه جمع‌آوري فاضلاب و تصفيه آن بتوانيم مشکلات و بيماري‌هايي که مردم اين مناطق را آزار مي‌دهد را از بين ببريم.
استاندار خراسان رضوي عنوان کرد: همچنين در حوزه آب پاک هم طرح نبي اکرم به منظور تصفيه آب چاه‌ها اجرا شد که شبکه چاه ها را ابتدا به تصويه خانه‌ها منتقل کرد که با ترکيب آن با آب سد دوستي آب را با کيفيت به مردم ارائه کرديم.









http://www.khorasan-online.ir/fa/News/6950/کاري-که-در-کشف-رود-صورت-گرفت-يک-الگوي-ملي-است
بستن   چاپ