پیام خراسان
روایت رونقی که با باز شدن قفل بازار ایجاد می‌شود
چهارشنبه 6 تیر 1397 - 10:21:35 AM
ایسنا
خراسان آنلاین -
فروش محصولات مشاغل خانگی بی تردید یکی راه‌های موفقیت کسب و کارهای خانگی است، موفقیتی که نه تنها به فرد بلکه به جامعه نیز کمک بسزایی می‌کند.
  امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می‌شوند که از جمله مزایای آن، کاهش رفت‌آمدهای شهری، افزایش همبستگی میان اعضای خانواده و از همه مهم‌تر اشتغالزایی تعداد بسیاری از افراد است.
کسب و کار خانگی یکی از زمینه‌های افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و از جمله راهکارهای مناسب برای توسعه اشتغال های خرد و متوسط به ویژه برای بیکارانی است که دارای مهارت کافی در انجام برخی از کارها هستند اما به دلیل بازار نامناسب اشتغال نمی توانند جذب بازار شوند.
طرح الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی برعهده جهاددانشگاهی قرار گرفته که خراسان‌جنوبی به عنوان یکی از هشت استانی است که این طرح به صورت پایلوت در آن اجرا می‌شود و در این طرح مشاغل خانگی پس از شناسایی، از نظر پایداری ارزیابی شده و سپس اتصال به بازار آن صورت می‌گیرد.
پای صحبت با یکی از پشتیبانان این طرح نشستیم. پشتیبانی که به عنوان کمک کننده برای صاحبان مشاغل خانگی در حوزه فروش محصولات آنان فعالیت می‌کند.
راه‌اندازی سایتی برای گسترش بازار فروش محصولات خانگی
سمانه ضابطی‌نیا، مدیر سایت فروش محصولات در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: این سایت حدود یک سال پیش کار خود را رسما آغاز کرد.
وی افزود: پیدانکردن اجناس مورد نظر در مغازه‌ها، نداشتن وقت برای پیدا کردن جنس مورد نظر و عدم تمایل برای خرید از سایت‌های خارج از استان از دلایل راه‌اندازی سایت بود.

مدیر این سایت فروش با بیان اینکه به علت این مشکلات، تصمیم گرفتم یک فروشگاه اینترنتی برای استان و شهر خود راه‌اندازی کنم، تصریح کرد: متاسفانه این سایت در خراسان‌جنوبی مشتری زیادی نداشته و بیشتر از شهرهایی مانند تهران، اصفهان و خارج از استان مشتری داشت.
ضابطی‌نیا با بیان اینکه بنابراین تصمیم بر این شد که فروش خود را برای تمام کشور بگذاریم، افزود: در این سایت، محصولاتی مانند لوازم آرایشی، بهداشتی، لوازم‌التحریر و اسباب بازی را به فروش می‌رسانیم اما قصد داریم فروش خود را از نظر تنوع محصولات گسترده‌تر کنیم.
تضمین استانداردهای محصولات مشاغل خانگی
وی با اشاره به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: این طرح در موضوع گسترش بازار بسیار کمک کننده خواهد بود چرا که افرادی وجود دارند که فعالیت‌هایی در خانه انجام می‌دهند و مشتری‌های محلی خود را دارند اما بازار فروش گسترده‌ای ندارند و این طرح به بازاریابی محصولات آنان کمک خواهد کرد.
مدیر این سایت فروش بیان کرد: با کمک طرح ملی توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی، استاندارهای محصولات مشاغل خانگی تضمین خواهد شد و افرادی که سایت فروش دارند می‌توانند این محصولات را برای جامعه محلی به فروش برسانند.

توسعه اقتصادی جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی با اجرای طرح مشاغل خانگی
مجتبی ابراهیمی، مدیر طرح ملی الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی جهاددانشگاهی در خراسان جنوبی نیز گفت: طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در قالب قراردادی در مهرماه سال 96 بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی برای کمک به حل مشکل توسعه مشاغل خانگی در کشور به امضا رسید.
وی افزود: در قالب این طرح، جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد تسهیلگر برای سازماندهی اتصال به بازار تولیدات مشاغل خانگی در کشور انتخاب شده است.
مدیر طرح ملی الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی جهاددانشگاهی در خراسان جنوبی بیان کرد: توجه به مشاغل خانگی از یک سو رشد و توسعه اقتصادی جامعه را به دنبال خواهد داشت و از سوی دیگر موجبات کاهش آسیب‌های اجتماعی را نیز فراهم می‌کند چراکه افراد خانواده در کنار یکدیگر و ضمن توجه به مسائل زندگی شخصی و مراقبت از فرزندان در تامین معیشت خانواده، ایفای نقش می‌کنند.
ابراهیمی اظهار کرد: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی تحت نظارت وزارت کار در کشور(به عنوان کارفرما)، نقش تسهیلگر خود را در سه مرحله و در 8 استان کشور به صورت پایلوت و در قالب یک طرح ملی ایفا می‌کند.
وی ادامه داد: مرحله اول، شناسایی مزیت‌های منطقه‌ای در حوزه مشاغل خانگی در خراسان‌جنوبی به عنوان یکی از استان‌های پایلوت طرح است که با توجه به معیارهای دسترسی به منابع اولیه، وجود بازار بالقوه و بالفعل، وجود نیروی کار و وجود شرایط شبکه سازی، به انجام رسید و 43رسته شغلی مزیت دار در 11 شهرستان استان استخراج شد.
مدیر طرح ملی الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی جهاددانشگاهی در خراسان جنوبی اظهار کرد: در مرحله دوم متقاضیان راه اندازی این مشاغل خانگی پس از پایش اولیه و انجام ارزیابی و سطح بندی صورت گرفته از سوی جهاد دانشگاهی، آموزش‌ها و دوره‌های رایگان در خصوص شناخت بازار و قوانین و مقررات مرتبط و همچنین آموزش‌های تکمیلی و تخصصی مورد نیاز را حسب ضرورت دریافت خواهند کرد.
ابراهیمی یادآور شد: در مرحله سوم و نهایی این طرح، با توجه به اینکه مشکل اصلی این قبیل کسب و کارها در کشور است، اتصال به بازار است، مهم‌ترین مقوله و شاخص‌ترین مرحله این طرح که موضوع اتصال به بازار تولیدات مشاغل خانگی در استان‌ها است، پیگیری می‌شود.
بدون شک مشاغل خانگی یکی از راه‌های برون رفت از معضل بیکاری است که می‌توان با کمک به توسعه بازار محصولات این مشاغل در این راه قدم برداشت، راهی که قطعا برای نسل‌های آینده نیز مفید و تاثیرگذار خواهد بود.
 


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/69780/روایت-رونقی-که-با-باز-شدن-قفل-بازار-ایجاد-می‌شود
بستن   چاپ