پیام خراسان
دکتر حسيني:
خانواده مخزن و انبار عاطفي، اجتماعي و اقتصادي جامعه است
16 تير 1396 - 04:46:35 ب.ظ
استانداري مشهد
خراسان آنلاين - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي در برنامه راديويي راه و بيراه با موضوع بررسي آسيب هاي اجتماعي و با محوريت ازدواج و طلاق حضور يافت و به پرسش هاي مجري برنامه پاسخ گفت. معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي در برنامه راديويي راه و بيراه با موضوع بررسي آسيب هاي اجتماعي و با محوريت ازدواج و طلاق حضور يافت و به پرسش هاي مجري برنامه پاسخ گفت.
به گزارش اداره کل روابط عمومي استانداري خراسان رضوي، سيد جواد حسيني در اين برنامه گفت: خانواده مخزن و انبار عاطفي، اجتماعي و اقتصادي جامعه است.
وي افزود: يکي از بنيان هاي جامعه سالم خانواده سالم هست لذا در همه جوامع تلاش مي شود استراتژي هايي پيرامون خانواده پياده شود که منجر به سالم سازي خانواده ها شود.
حسيني تصريح کرد: استراتژي 18 گانه ابلاغي مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) پيرامون خانه و خانواده بايد مبناي عمل مسئولين قرار گيرد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي خانواده را جعبه سياه جامعه دانست و افزود: اگر مي خواهيم ببينيم در جامعه چه مي گذرد بايد ديد در خانواده چه مي گذرد.
وي خانواده ها را به سه دسته خانواده هاي پرآشوب،خاموش و متعادل تقسيم کرده و افزود. روابط بين زوجين افقي يا عمودي است اگر رابطه افقي بين زن و مرد حاکم باشد، خودخواهي، منيت و پرخاشگري غالب اين خانواده مي شود و با خانواده اي پرآشوب مواجه مي شويم.
حسيني افزود: اگر ارتباط زوجين در خانواده بسيار کم بوده و يا پرحرارت نباشد با خانواده خاموش و منزوي مواجه هستيم.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي تصريح کرد: سومين الگو، خانواده سالم است که زن و مرد با هم ارتباط صميمي دارند و گفتگو مي کنند و درک مشترک دارند در واقع فضاي خانه مثل گلخانه اي مي شود که حتي گل پلاسيده هم در آن رشد مي کنند و اساس ازدواج تشکيل اين چنين خانواده اي است.
وي گفت: خانواده با نقطه مقدس ازدواج شکل مي گيرد و استمرار مي يابد و اگر مي خواهيم خانواده آسيبي نبيند بايد ازدواج سالمي را رقم بزنيم.
حسيني افزود: اگر ازدواج تکميلي باشد و زوجين مکمل يکديگر باشند بنياد خانواده هم استحکام مي يابد و اگر ازدواج از نوع فرسايشي باشد بنياد خانواده ضعيف خواهد شد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي با اشاره به وقوع طلاق در برخي خانواده ها گفت: براي اينکه ازدواج ها منجر به طلاق نشود بايد ازدواج مناسب يا تکميلي صورت گيرد که در اين نوع ازدواج چند بعد را بايد دختر و پسر رعايت کنند.
وي افزود: اولين بُعد آن بُعد زيستي است که به سن ازدواج و اختلاف سني مربوط مي شود به عنوان مثال وقتي در مورد سن ازدواج صحبت مي کنيم بهترين دوره هاي سن به لحاظ روان شناختي و هم تجارب بين 18 تا 28 سال است و اختلاف سني نيز بهتر است بين دو تا ده سال به نفع مردان باشد.
حسيني تصريح کرد: دومين بعد ازدواج تکميلي بهره هوشي و خصوصيات خلقي است که بايد مورد توجه قرار گيرد
معاون استاندار در ادامه گفت: سومين بعد ازدواج مناسب بعد روان شناختي است، عده اي معتقدند که زوجين بايد دقيقا شبيه هم باشند و نظريه زوج تساوي گرا شکل گرفت بعدها ديدند وقتي هر دو شبيه هم باشند زندگي شان به تعارض مي رسد.
وي افزود: نظريه ديگر نظريه زوج تکميلي بود که شکل گرفت که زوجين شبيه به هم نباشند و مکمل يکديگر باشند ولي دانش و تجربه نشان داده که زوجين بايد تلفيقي از دو خصوصيت باشند مثل درون گرا و برون گرا.
حسيني بعد ديگر ازدواج مناسب را بعد اجتماعي دانست و گفت: دختر و پسري که ازدواج مي کنند طبيعتا بايد ملاک هاي نزديک به هم داشته باشند. تحقيقات نشان داده که هرچقدر در تحصيلات مردها از خانم ها بالاتر باشد زندگي موفق تري شکل مي گيرد، البته به اين معنا نيست که حتما اينگونه باشد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي افزود: در گرايشات ديني و سياسي نيز اگر زوجين به يکديگر نزديک تر باشند ازدواج موفق تري شکل مي گيرد.
وي تصريح کرد: رعايت مشخصه هاي زيستي اجتماعي و رواني مي تواند انسان ها را به سمت ازدواج موفق سوق دهد و اميدواريم جوانان با رعايت ملاک هاي زيستي و اجتماعي ازدواجي تکميلي را بنا کرده و از طلاق دور شوند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي طلاق را مغضوب ترين حلال خداوند دانست و گفت: طلاق حرام نيست ولي مغضوب ترين است که بين بد و بدتر اتفاق مي افتد اما همانجا که چاره اي نيست هم بد است.
وي افزود: خانواده مخزن و انبار عاطفي، اجتماعي و اقتصادي جامعه است و متاسفانه اين منابع و ذخاير اجتماعي و عاطفي و اقتصادي که اساس ساختن يک شخصيت سالم و جامعه سالم است در اثر طلاق به انفجار کشيده مي شود.
حسيني يکي از علت هاي اصلي طلاق را انتظار نقش دانست و افزود: در ازدواج دو طرف آرمان هايي داشته و اهداف هايي را جستجو مي کنند و با اين پيش فرض ازدواج شکل مي گيرد.
وي افزود: گاهي اوقات در ادامه زندگي دو اتفاق براساس نظريه انتظار نقش اتفاق مي افتد، اتفاق اول آن است که طرفين انتظارات يکديگر را برآورده نمي کنند بعنوان مثال يکي از طرفيت شخصيت ديگري دارد و يا اخلاق متفاوت غير قابل انتظار و اين موضوع تفاهم را آسيب زده ومنجر به طلاق مي شود.
حسيني تصريح کرد: اتفاق دوم اينکه زوجين انتظارات يکديگر را برآورده مي کنند اما بر اثر تحولاتي که در زندگي شکل مي گيرد انتظارات جديدي از زوجين شکل مي گيرد و زوجين گمان مي کنند نمي توانند به انتظارات جديد پاسخ دهند و اين موضوع به چالش منجر مي شود.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي ازدواج را ادغام من و تو در هم دانست و افزود: خداوند خلقت را متفاوت آفريده است و اولين نکته اي که بايد مدنظر زوجين باشد اين است که تمام تلاش خودرا کرده تا به عنصري به نام سازگاري دست پيدا کنند.
وي سازگاري را داراي دو وجه مثبت و منفي دانست و گفت: سازگاري مثبت اين است که شما اخلاقي داريد و من با شما شريک هستم شما تلاش مي کنيد من را مثل خودتان کنيد اين مي شود سازگاري مثبت. يک موقع هست من غيرقابل تغيير هستم شما سعي مي کنيد خودتان را با من وفق دهيد
وي افزود: توصيه به زوج ها اين است که انتظارات طرف مقابل را درک کنند و سعي کنند به او نزديک شوند.
حسيني در پايان افزود : رتبه طلاق در استان از يک در سال هاي گذشته به هشت در سال 96 کاهش پيدا کرده است که ايجاد شغل، آموزش مهارت هاي زندگي و هماهنگي بين بخشي بين زنجيره ازدواج تا طلاق از دلايل کاهش طلاق در استان مي باشد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/7022/خانواده-مخزن-و-انبار-عاطفي،-اجتماعي-و-اقتصادي-جامعه-است
بستن   چاپ