پیام خراسان
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو مطرح کرد:
مراکز آموزش‌های تخصصی وزارت نیرو فرصتی برای جذب کارآموزان خارجی
چهارشنبه 13 تير 1397 - 19:14:47
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو گفت: یکی از اهداف ما برای ایجاد قطب‌های آموزش‌های تخصصی صنعت برق و آب و انرژی‌های تجدیدپذیر و ارتقای سطح این آموزش‌ها در سطح کشور این است که بتوانیم کارآموز و دانشجوی خارجی جذب کنیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، علی‌اکبر مهاجری امروز 13 تیرماه در آیین افتتاح اولین قطب تخصصی آموزش‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در موسسه آموزش عالی علمی کاربردی صنعت آب و برق مشهد، اظهار کرد: وزارت نیرو یک مؤسسه بزرگی را در سطح ملی دارد که در هفت استان کشور مجتمع‌های بزرگ و در حدود 20 استان واحدهای آموزشی مختلف دارد. در تمام این واحدها امکان آموزش تجدید پذیر وجود دارد اما وقتی می‌خواهیم آموزش تجدیدپذیر را در سطح بالاتر و تخصصی‌تر ارائه دهیم باید واحدی از واحدها را بیشتر تجهیز می کردیم بر این اساس واحد آموزش خراسان این مسئولیت را بر عهده گرفته و امروز سایت تخصصی این آموزش‌ها در این مجمموعه افتتاح خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هدف ما ایجاد مراکز تخصصی است که بتوانند در سطح بین‌المللی فعالیت کند و کشورهای منطقه را به سمت خود جذب کنند، ادامه داد: در این مجموعه‌های آموزشی، آموزش‌هایی که در صنعت آب و برق نیاز است که شاید بالغ بر 2000 دوره آموزشی باشند، آموزش داده می‌شود. از این 2000 عنوان 27 عنوان مربوط به آموزش‌های تجدیدپذیر است. متوسط دوره‌ها هم حدود 22 ساعت است.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: بنای ما این است که قطب‌های آموزش تخصصی را آن‌طور که هیأت امنا مؤسسه تصویب کرده تا پایان سال جاری به 10 مورد برسانیم. در حال حاضر حدود 6 قطب آموزشی داریم. همچنین حدود 2 قطب آموزشی هم آماده افتتاح هستند.
وی با اشاره به وجود قطب‌های آموزشی در موضوعات مدیریت انرژی، تولید برق حرارتی، مدیریت و... در برخی شهرهای کشور، گفت: مجتمع‌ها دارند در تخصص‌های مورد نیاز فعال می‌شوند. مثلا در موضوع آب و فاضلاب در اصفهان شکل گرفته است.
مهاجری در خصوص اهدف شکل‌گیری این مجتمع‌ها عنوان کرد: اولین هدف این است که آموزش‌های تخصصی حول آن مساله شکل بگیرد و بتوانیم آموزش‌های سطح بالاتری را ارائه دهیم. یک معنای آموزش‌های سطح بالاتر ارائه دادن، این است که بتوانیم کارآموز و دانشجوی خارجی جذب کنیم. زیرا ما در کل منطقه در تولید برق و مدیریت آب و فاضلاب وضعیت بسیار خوبی داریم . راه پیشبرد این تکنولوژی از طریق آموزش و تحقیقات است که با ایجاد این مراکز تخصصی انتظار می‌رود این امکان فراهم شود.
وی افزود: درحال حاضر حدود 600 نفر در سال‌های گذشته از کشورهای منطقه همچون افغانستان، عراق، تاجیکستان و... در مجموعه آموزش‌های وزارت نیرو بوده‌اند.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو در خصوص بازار کار دانشجویان اظهار کرد: بخشی از افرادی که در مراکز ما آموزش می‌بینند جذب بازار هستند و برای افزایش مهارت در کار خود به سمت آموزش می‌آیند اما در آموزش‌های تجدیدپذیر باتوجه به اینکه بخش خصوصی دارد وارد کار می شود، بخشی از افرادی که می‌خواهند در این حوزه فعال شوند باید مهارت‌های اولیه که از سرمایه‌گذاری تا تعمیر و نگهداری و... را شامل می‌شود، داشته باشند. 
مهاجری با اشاره به اینکه میزان انرژی‌های تجدیدپذیر در سطح کشور خیلی بالا نیست، گفت: به ازای هر ده کیلووات که تقریبا 50 میلیون تومان هرینه می برد یک نفر می‌تواند اشتغالی داشته باشد که حداقل درآمد را داشته باشد. 
وی خاطرنشان کرد: اگر مردم بدانند با 50 میلیون تومان سرمایه گذاری صاحب شغل خوب می‌شوند چرا بابد برای سکه صف بکشند. ایران دارای ظرفیت های بسیاری در زمینه انرژی خورشیدی و بادی است لذا باید این فرصت را قدربدانیم مجتمع های علمی و پژوهشی وزارت نیرو در سراسر کشور برای انجام چنین حرکتی آماده هستند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/71679/مراکز-آموزش‌های-تخصصی-وزارت-نیرو-فرصتی-برای-جذب-کارآموزان-خارجی
بستن   چاپ