پیام خراسان
ساخت دستگاه سنجش فعاليت خواب توسط پژوهشگران مشهد
يکشنبه 25 تير 1396 - 8:59:05 AM
ايرنا
خراسان انلاين- دستگاه مزبور با شماره 91783 توسط دکتر `مهناز اميني` و دکتر `هادي شهرکي` از اعضاي هيات علمي اين دانشگاه ساخته شده است.
دکتر اميني در اين باره گفت: به وسيله اين دستگاه مي توان اختلالات ريتم `سيرکادين` را تشخيص داد و الگوي خواب و بيداري را مشخص نموده و آن را اصلاح نمود.
وي با بيان اينکه نمونه خارجي اين دستگاه با هزينه بيش از چهار هزار دلار خريداري مي شود، افزود: دستگاه مزبور با هزينه حدود 20 ميليون ريال ساخته شده است.
وي اظهار کرد: خواب بخش مهمي از زندگي ما را تشکيل مي دهد و اينکه چه ميزان از شبانه روز را در خواب يا بيداري مي گذرانيم، توسط ريتم سيرکادين تعيين مي شود.
اميني گفت: ريتم سيرکادين تعيين کننده اصلي ساعت خواب و احساس خواب آلودگي يا بيدار شدن و برخاستن از بستر است.
وي ادامه داد: عوامل ديگري همچون ميزان نور محيط، سفر در طول جغرافيايي و ساعت کار نيز بر ساعت خواب تاثير مي گذارند و به طور مثال اگر در شرايطي قرار بگيريم که نور محيط را درک نکنيم، هر روز کمي ديرتر از روز قبل بيدار مي شويم.
وي افزود: از سوي ديگر قرار گرفتن در معرض نور زياد در ساعات عصر و شب نيز تاثير نامناسب روي احساس نياز به خواب دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار کرد: به چند روش شامل پرسشنامه، تکميل لاگ و استفاده از `اکتي گراف` مي توان اختلالات ريتم سيرکادين را بررسي نمود.
وي گفت: در روش `اکتي گراف` به کمک حسگرهاي دقيق که درون يک دستگاه در ابعاد ساعت مچي طراحي شده و با باتري هايي با عمر طولاني کار مي کنند، سيکل خواب و بيداري فرد در مدت يک تا دو هفته سنجيده مي شود و اين روش غيرتهاجمي، ارزان و سبک بوده و تداخلي با زندگي فرد ايجاد نمي کند.
دانشگاه علوم پزشکي مشهد به عنوان قطب پزشکي شرق کشور داراي هشت هزار دانشجو و بيش از 17 هزار کارمند بهداشتي و درماني است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/7223/ساخت-دستگاه-سنجش-فعاليت-خواب-توسط-پژوهشگران-مشهد
بستن   چاپ