پیام خراسان
کشف بین اختلال پرخوری و تجربه تروما
سه شنبه 19 تير 1397 - 13:32:56
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - مطالعات اخیر محققان نشان داد که بین بیماری‌های مربوط به کنترل اشتها و تجربه انواع تروما رابطه‌ای منطقی وجود دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از سایکولوژی تودی، اختلال در اشتها معمولا با مشاهده رفتارهای غیرطبیعی در غذا خوردن و عادت‌های غیر مرسوم مشخص می‌شوند. محققان تاکنون موفق به کشف سه نوع اختلال در اشتها یا تغذیه شده‌اند.
اولین نوع اختلال تغذیه با عنوان بی‌اشتهایی عصبی شناخته می‌شود. این بیماری یک اختلال روانی در غذا خوردن است که در آن بیمار از خوردن غذا به میزان کافی و با وجود گرسنگی امتناع می‌ورزد. این روند که معمولاً با آغاز و زیاده‌روی در یک رژیم غذایی آغاز می‌شود به دلیل کاهش شدید وزن ممکن است به مخاطرات مرگباری منتهی شود.
معمولا بیماران با وجود رسیدن به وزن مطلوب از غذا خوردن امتناع می‌کنند و این پرهیز غذایی تا جایی پیش می‌رود که بدن آنها با بحران کمبود انرژی، وزن و مواد مغذی مواجه می‌شود.
دومین اختلال عصبی موثر در تغذیه موسوم به پرخوری عصبی است.در این بیماری فرد ابتدا مقدار زیادی غذا می‌خورد و سپس با ایجاد استفراغ عمدی یا مصرف ملین می‌کوشد از افزایش وزن خود جلوگیری کند. شیوع این بیماری در زنان جوان بیشتر است.
سومین اختلال عصبی شناخته شده، غذا خوردن افراطی است که تنها تفاوت آن با پرخوری عصبی، عدم توجه به پیامدهای منفی پرخوری و رفتارهای خاص برای کم کردن عوارض منفی غذای اضافی بر سلامت بدن است.
مطالعات طولانی‌مدت روانشناسان ثابت کرد که مشکل اصلی و مشترک سه سندرم پرخوری معرفی شده، افزایش و کاهش شدید و خطرناک وزن است و مشکل ثانویه این بیماری‌ها تجربه ضربات روحی و روانی منجر به تروما است.
محققان در ادامه، وضعیت روحی و روانی 182 زن 12 تا 22 ساله را که در طول سال‌های 2012 تا 2014 برای درمان سندرم پرخوری به بیمارستان مراجعه کرده بودند در چند مرحله بررسی کردند. نتیجه بررسی اولیه اطلاعات نشان داد که بیش از یک سوم این زنان در طول بیماری خود حداقل یک حادثه تروماتیک را تجربه کرده‌اند.
این حوادث تروماتیک بیشتر از نوع آزار و اذیت جنسی، حوادث رانندگی و تروما در مراحل درمان بیماری است.
توصیه روانشناسان به افراد مبتلا به هر یک از سندروم‌های پرخوری این است که بدون قضاوت وضعیت خود و ناتوانی در کنترل اشتها به یک روانپزشک مراجعه کنند تا در اولین گام نوع سندروم شناسایی شود، سپس در مراحل بعدی پزشک تشخیص می‌دهد که چگونه با این بیماری پنهان مقابله کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/72340/کشف--بین-اختلال-پرخوری-و-تجربه-تروما
بستن   چاپ