پیام خراسان
تبدیل اتلاف حرارتی به الکتریسیته با مبدل سیلیکونی
سه شنبه 19 تير 1397 - 14:07:06
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - محققان آزمایشگاه ملی سندیا در کالیفرنیا برای اولین‌بار موفق به ساخت یک تراشه سیلیکونی شدند که انرژی تلف شده به شکل گرما را به جریان برق مستقیم تبدیل می‌کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس دیلی، در دنیای فیزیک، تبدیل انرژی الکتریکی به گرما یک عمل ساده است. معمولا این فرایند در بیشتر وسایل خانگی از قبیل توستر، سرخ‌کن و قهوه‌ساز استفاده می‌شود، اما معکوس کردن این فرایند، یعنی تبدیل اقتصادی گرما به برق تاکنون محقق نشده است.
دکتر پائول دیوس، فیزیکدان و محقق ارشد این مطالعه گفت: در این روش نوین برای اولین‌بار یک روش کارآمد برای بازیافت گرما و تبدیل آن به برق مستقیم معرفی شد. مثلا موتور خودروهای درون‌سوز گرمای بسیار زیادی تولید می‌کند که این گرما در حالت طبیعی تلف می‌شود، در حالی‌که با این فناوری می‌توان گرمای اضافی را در جهت افزایش بهره‌وری خودرو به برق تبدیل کرد.
وی در ادامه افزود: این فناوری موسوم به ژنراتور ترموالکتریک رادیوایزوتوپ یا RTGs است که نوع پیشرفته‌تر آن برای تامین انرژی حسگرهای فضایی در شرایط حداقل نور خورشید مناسب است.
مهمترین مزیت این فناوری، استفاده از عناصر فراوان مثل آلومینیوم، سیلیکون و دی اکسید سیلیکون یا شیشه در ساخت آن است که با یک روش پیچیده با هم ترکیب می‌شوند.
این دستگاه کوچک تقریبا پنج سانتیمتر طول دارد که در قسمت نوک مجهز به گیرنده‌های آلومینیومی با قطر 20 برابر کمتر از موی انسان است.
تولید برق در این دستگاه به دنبال نوسان با سرعت 50 میلیارد بار در ثانیه اتفاق می‌افتد. این نوسان الکترون‌ها را به جلو وعقب می‌راند و در نهایت تحت تاثیر اثر rectification یا یکسو سازی جریان برق مستقیم به وجود می‌آید.
این دستگاه فاقد هرگونه بخش محرک است، بنابراین عمر آن نامحدود بوده و بهترین ابزار برای تبدیل حرارت اضافی به برق است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/72354/تبدیل-اتلاف-حرارتی-به-الکتریسیته-با-مبدل-سیلیکونی
بستن   چاپ