پیام خراسان
«سّر صریر» روایتگر دین و عرفان در آیینه خوشنویسی
دوشنبه 25 تير 1397 - 13:25:27
پیام خراسان - نمایشگاه خوشنویسی «سّر صریر» با بیش از 50 اثر با مضامین قرآنی، اهل بیت، اشعار شاعران و حکیمان ایرانی و ... آغاز به کار کرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان؛ نمایشگاه «سّر صریر» با محوریت آثار هنری خوشنویسی با موضوع دینی و عرفانی، از آثار هادی سیدخانی و شاگردانش، عصر روز گذشته، 24 تیرماه با حضور این هنرمند و دوستداران فرهنگ و هنر گشایش یافت.
هادی سیدخانی در خصوص انگیزه کار هنری برای قرآن و امام رضا(ع) ابراز کرد: من خوشنویسی را مدیون امام رضا هستم و خیلی از موفقیت هایی که در خوشنویسی داشته‌ام، محبت های امام رضا بوده است؛ به همین خاطر احساس وظیفه می‌کنم و سعی می‌کنم تمام کارهای در رابطه با ایشان و اهل بیت باشد تا توانسته باشم ذره‌ای خدمت کنم.
وفتی کلام امام رضا(ع) را می‌نویسم، گویا خود امام رضا(ع) در کنارم من را به کاری نیک امر می‌کند، اضافه کرد: وقتی کلامی را می‌نویسم چه احادیث اهل بیت باشد و چه بزرگان ادب و هنر ایران، حکمت به تدریج همنشین و قرین انسان می‌شود؛ بنابراین خوشنویسی مضامین دینی و حکمت آمیز می‌تواند چنین اثر مستفیم و زیبایی در رشد انسان داشته باشد.
سیدخانی خوشنویسی را هنری قدسی دانست و بیان کرد: ما اعتقاد داریم اصل و ریشه خط به امیر مؤمنان باز می‌گردد و حضرت خودشان مبدع خط بودند و شاگردشان ابوالاسود دوئلی را راهنمایی می‌کردند که چطور بنویسند هرچند روایت‌های دیگری نیز وجود دارد؛ بنابراین خط از منبعی مقدس سرچشمه گرفته است.
وی در همین راستا اضافه کرد: علاوه بر اینکه خود هنر سفارش شده پیامبر و اهل بیت است، شاید بتوان گفت قدسی‌ترین هنری که مسلمانان و ایرانیان در حال حاضر در اختیار دارند، هنر خوشنویسی است.
این هنرمند پیشکسوت با بیان این مطلب که افرادی که عرق مذهبی داشته باشند، به هنر خوشنویسی علاقه بیشتری دارند، اضافه کرد: چراکه خوشنویسی فضای سالمی دارد و انسان دائم با جمله‌های حکمت آمیز قرآن و احادیث سروکار دارد؛ همین ارتباط برای خوشنویس، تأثیرهای روحی و مثبت بسیاری به همراه دارد.
سیدخانی با بیان این مطلب که خوشنویسی و ارتباط برقرارکردن با آن رزق هرکسی نمی‌شود، توضیح داد: بدون تعارف کسانی که به دنبال معنویت نیستند، توفیق خوشنویسی پیدا نمی‌کنند؛ هنرهای دیگر سمعی و بصری هستند و جاذبه اولیه‌شان زیاد است اما خوشنویسی زبان ندارد، بلکه زبانش همان ارتباطی است که وقتی به آن نگاه می‌کنیم با ما حرف می‌زند؛ این ارتباط مستلزم حال درونی سالم است که بتوانیم از آن لذت ببریم و آرام آرام جذب آن شویم.
وی در همین راستا اضافه کرد: بنابراین کسانی که درون سالمی نداشته باشند، نمی‌توانند از خوشنویسی لذت ببرند و با آن ارتباط برقرار کنند؛ بنابراین آماده کردن درون، مقدمه برقراری ارتباط با خوشنویسی و لذت بردن از هنر خط است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/73204/«سّر-صریر»-روایتگر-دین-و-عرفان-در-آیینه-خوشنویسی
بستن   چاپ