پیام خراسان
چرخ تولید در بیرجند همچنان لنگ می زند/حمایت ها از شعار تا عمل
چهارشنبه 27 تیر 1397 - 11:06:53 AM
مهر
پیام خراسان - بیرجند- اگرچه بارها در جلسات مسئولان خراسان جنوبی ملزم به خرید تولیدات داخلی استان شده اند اما در عمل هنوز حمایتی در این زمینه انجام نمی شود.

 این روزها صحبت کردن پیرامون قصه دنباله دار خشکسالی در خراسان جنوبی، تراژدی دردناک در کشور بوده که پایانش به محرومیت ها و رنج های زیادی ختم شده است.
مشکلات مردم خراسان جنوبی برای کسی تازگی ندارد چراکه تاریخ این استان گواه بر این است که کلاف پر پیچ و خم گرفتاری ها از سال ها پیش بر پیکره شهرستان هایش پیچیده و روز به روز گره کور می خورد چراکه قوانین مشکل گشا بر خود ندیده و روز به روز دست اندازی ها برای ترمیم زخم های استان بیشتر می شود.
بر کسی پوشیده نیست که تولید و سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعتی و گردشگری می تواند نسخه شفابخش خراسان جنوبی باشد این در حالی است که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی زیر چترحمایتی مسئولان جایی ندارند و بارش مشکلات ریسک به سرمایه گذاری را از آن ها گرفته است.
رنج دغدغه هایی مانند مالیات، ارزش افزوده، نبود سرمایه در گردش و برخی از قوانین فراگیر از مدت ها پیش گریبانگیر تولیدکنندگان شده و جای بسی تامل و تفکر دارد.
برخی خبرنگارن خراسان جنوبی باری دگیر پای درد دل فعالان اقتصادی نشستند تا موفقیت هایشان را بیان کرده و مشکلاتشان را در بیان کنند به این امید که مشکل گشایی شود. اگرچه نمی توان از بسیاری از موفقیت های این تولیدکننگان چشم پوشی کرد اما نباید واقعیت های تلخ جامعه را هم نادیده گرفت.

تولیدات استان حمایت نمی شود
مسئول فنی کارخانه محصولات ساختمانی در جمع خبرنگاران بیان کرد: این کارخانه از سال 89 فعالیت های خود را آغاز کرده است.
فورگی نژاد با بیان اینکه در این کارخانه با استفاده از دانش فنی از قطعات پلیمری موزائیک، کاشی، سنگ فرش و دیوار آماده درست می شود، افزود: در حال حاضر 15 نیرو به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به بازار فروش محصولات تولیدی بیان کرد: در داخل استان از تولیدات حمایت چندانی نمی شود و بیشتر محصولات را به دیگر استان ها صادر می کنیم.
فورگی نژاد بیان کرد: محصولات تولیدی این کارخانه سنگین بوده و قیمت حمل نیز دو برابر قیمت محصول می شود بنابراین نمی توان هزینه ها را متقبل شویم.
وی تهیه سیمان را از دیگر مشکلات این واحد تولیدی دانست و افزود: سیمان را نمی توانیم به طور مستقیم از کارخانه خریداری کنیم و عاملان فروش نیز بر قیمت اولیه آن می افزایند.
فورگی نژاد با اشاره به نوسات در بازار ساختمان و ارز بیان کرد: این شرایط کسب و کار کارخانه را کساد کرده بود.
خام فروشی سنگ، تاولی بر جان استان
مدیرتولید یک کارخانه فراوری سنگ در بیرجند هم در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: این کارخانه از سال 84 فرآوری سنگ های معدنی را انجام می دهد.
علیرضا محمدی ادامه داد: سنگ های مورد نیاز این کارخانه از شهرستان های طبس، درمیان، قاین، نهبندان و سربیشه تامین می شود.
وی خام فروشی سنگ را یکی از مشکلات پیش رو دانست و گفت: به دلیل نوسانات قیمتی و بالارفتن ارز، معدن داران سنگ ها را به صورت خام به دیگر کشورها صادر می کنند.
محمدی ارزش افزوده را از دیگر مشکلات پیش رو عنوان کرد و گفت: قانون ارزش افزوده در برخی از نقاط کشور اجرایی نمی شود اما در خراسان جنوبی اجرا می شود.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی پایلوت اجرای قوانین وضع شده است.

وی با اشاره به رکود صنعت ساختمان، اظهار کرد: ظرفیت اسمی این کارخانه 100 هزار متر مربع بوده ولی 30 هزار متر مربع تولید داریم.
به دلیل نوسانات قیمتی و بالارفتن ارز، معدن داران سنگ ها را به صورت خام به دیگر کشورها صادر می کنند محمدی با بیان اینکه 30 نفر در این کارخانه مشغول به کار هستند، افزود: به دنبال توسعه کارخانه هستیم تا بتوانیم با ظرفیت بالاتری کار کنیم.
وی با بیان اینکه مسئولان داخلی استان از تولیدات داخلی حمایتی ندارند، اظهار کرد: بیشتر تولیدات را به کشورهای همسایه صادر می کنیم.
سرمایه درگردش نداریم
مدیرداخلی یکی دیگر از واحدهای تولیدی بیرجند هم بیان کرد: این کارخانه از سال 88 آغاز به کار کرده و در حال حاضر 30 نفر نیرو دارد.
فهمیه مطلبی پور با بیان اینکه در گام ولیه ظرفیت تولید این کارخانه سالیانه 800 تن بوده است، اظهار کرد: در حال حاضر یک سوم این ظرفیت تولید داریم.
وی با اشاره به بازار فروش محصولات تولیدی بیان کرد: اکثر محصولات به سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، بندر انزلی، ارومیه و زاهدان صادر می شود.
مطلبی پور نبود سرمایه در گردش را یکی از مشکلات پیش رو دانست و افزود: برای توسعه کارخانه نیازمند یک میلیارد تومان تسهیلات هستیم.
وی ادامه داد: در صورت تامین این میزان تسهیلات ظروف آلومینیوم را هم برای اولین بار در کشور تولید خواهیم کرد.

توقف پروژه های راه و شهرسازی کاهش تولید قیر را رقم زد
مدیربازرگانی شرکت تولیدی قیر در استان هم بیان کرد: این کارخانه از سال 88 فعالیت خود را آغاز کرده است.
تنها در حرف می گویند از تولید داخل حمایت می کنیم، در عمل نمی توانند کاری کنند چون بودجه های عمرانی بسیار پایین آمده است سهیلی ادامه داد: ظرفیت تولید این کارخانه سالانه قریب به 200 هزار تن است که در حال حاضر 30 درصد آن تولید می شود.
وی تعطیل شدن پروژه های راه و شهرسازی را یکی از عوامل کاهش تولید قیر دانست و گفت: تنها در حرف می گویند از تولید داخل حمایت می کنیم، در عمل نمی توانند کاری کنند چون بودجه های عمرانی بسیار پایین آمده است.
مدیر بازرگانی این واحد تولیدی اضافه کرد: به همین دلیل از ابتدای سال تمام تمرکز خود را بر روی صادرات محصول به کشورهای افغانستان، پاکستان و ترکمنستان گذاشته ایم.
سهیلی با گلایه از این که برخی ادارات، تولید کننده را همچون دزدی می بینند که بودجه مملکت را دزدیده است ، تصریح کرد: با این حال کنار آمده ایم اما نوسانات ارز و سیاست گذاری های نادرست سد راه می شوند .
الزام دستگاه های دولتی استان به خرید کالای داخلی
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی هم بیان کرد: نبود بازار فروش یکی از مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی استان است.
عباس جرجانی افزود: بنا بر تاکید استانداری، تمام دستگاه ها باید از تولیدات داخلی خریداری کنند تا به رونق واحدها منجر شود.
سال هاست که رهبرفرزانه انقلاب با استفاده از شعار سال جاری تلاش کرده اند تا حمایت از تولید داخلی را در بین مردم و مسئولان نهادینه کنند. شاید وقت ان رسیده که مسئولان خراسان جنوبی با خرید کالاهای داخلی استان نه تنها در لبیک گویی به فرمان رهبری گامی موثر بردارند، بلکه در خط اول جبهه جنگ اقتصادی دشمن قرار گیرند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/73479/چرخ-تولید-در-بیرجند-همچنان-لنگ-می-زند-حمایت-ها-از-شعار-تا-عمل
بستن   چاپ