پیام خراسان
سرمايه گذاري 66 هزار ميليارد ريالي در بخش معادن کشور
چهارشنبه 4 مرداد 1396 - 8:43:50 AM
ايرنا
خراسان انلاين- وجيه الله جعفري در جريان بازديد از کارخانه فروکروم جغتاي افزود: 80 درصد اين سرمايه گذاري توسط بخش خصوصي و 20 درصد توسط شرکت تهيه و توليد مواد معدني و ايميدرو انجام مي شود. برنامه ريزي شد امسال 20 هزار ميليارد ريال از اين حجم سرمايه گذاري با همراهي بخش خصوصي در معادن صورت گيرد.
وي به تلاش دولت دهم براي واگذاري شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران به بخش خصوصي اشاره و بيان کرد: اما دولت يازدهم با واگذاري اين شرکت به عنوان يکي از بازوهاي توانمند وزارت صنعت، معدن و تجارت و ايميدرو مخالفت کرد تا زمينه براي حضور سرمايه گذاران در بخش معدن و توسعه فعاليتهاي معدني در کشور فراهم شود.
مديرعامل شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران ادامه داد: با تلاشهاي صورت گرفته در طول فعاليت دولت تدبير و اميد بالغ بر 400 ميليون تن زغالسنگ، 9 تن طلا و 350 ميليون تن آهن به ظرفيت معادن کشور اضافه شد.
وي گفت: در سالهاي اخير در مجموع 19 گزارش عمليات اکتشاف و 21 پروانه اکتشاف معدن در سطح کشور صادر شده که با جذب سرمايه گذاران زمينه براي ايجاد کارخانه هاي جديد فراهم مي شود.
جعفري افزود: تنها در سال 1393 بيش از 80 هزار متر حفاري به منظور اکتشاف معادن در سطح کشور انجام شد که اين رکورد در طول مدت زمان فعاليت شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران کم سابقه است. امسال نيز طرحهاي حفاري به منظور اکتشاف برخي معادن در سطح کشور انجام مي شود.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي نيز در جريان اين بازديد با اشاره به ضرورت جلوگيري از خام فروشي مواد معدني گفت: خام فروشي مواد معدني تنها باعث خروج سرمايه مي شود و هيچ ارزش افزوده اي براي کشور ندارد.
رمضانعلي سبحاني فر افزود: نشستهاي مختلفي با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و اعضاء کميسيون صنايع و معادن در زمينه جلوگيري از خام فروشي مواد معدني برگزار شد که از نتايج آن تدوين بسته هاي تشويقي براي جذب سرمايه گذاران جهت توسعه کارخانه هاي فرآوري مواد معدني است.
وي با بيان اينکه تعرفه گذاري روي مواد معدني نيز از خروج مواد خام از کشور جلوگيري مي کند گفت: فروکروم از جمله مواد معدني است که فرآوري آن مي تواند داراي ارزش افزوده مناسبي باشد اما به دليل اينکه خام فروشي اين ماده معدني به راحتي انجام مي شو، کمتر به موضوع فرآوري توجه شده است.
سبحاني فر افزود: کارخانه فروکروم جغتاي در زمينه فرآوري اين ماده معدني فعاليت دارد. اين مجموعه با يک سوم ظرفيت در حال فعاليت است و اين مساله توجه بيشتر مسئولان را براي افزايش ظرفيت توليد اين واحد صنعتي مي طلبد.

* توليد سالانه هشت هزار تن فروکروم
مديرعامل کارخانه فروکروم جغتاي نيز گفت: با تلاشهاي صورت گرفته و حمايتهاي دولت ظرفيت توليد فروکروم اين مجموعه صنعتي از چهار هزار تن به هشت هزار تن افزايش يافت.
محمدرضا پيرحسينلو ظرفيت توليد سالانه کارخانه را 20 هزار تن فروکروم ذکر و بيان کرد: برنامه ريزي شد تا امسال ظرفيت توليد کارخانه از هشت هزار تن به 15 هزار تن افزايش يابد.
وي افزود: پارسال هفت هزار تن از محصول توليدي اين کارخانه صادر شد که تاثير بسزايي در افزايش ارزش افزوده اين مجتمع صنعتي داشت.
فعاليتها براي تاسيس کارخانه فروکروم جغتاي سال 1376 آغاز و اين کارخانه سال 1384 به بهره برداري رسيد.
فروکروم پرکربن در فولادسازي به منظور افزودن عنصر کروم به فولاد آلياژي مصرف مي شود. فروکروم پرکربن در صنايع ريخته گري و فولادهاي آلياژي سخت و مقاوم در برابر حرارت و ضدزنگ و همچنين در صنايع آبکاري، عمليات حرارتي و تيغه هاي برش کاربرد دارد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/7437/سرمايه-گذاري-66-هزار-ميليارد-ريالي-در-بخش-معادن-کشور
بستن   چاپ