پیام خراسان
تجارت سياه ورزشي ادامه دارد / رواج مصرف مواد مخدر و داروهاي نيروزا در برخي باشگاه‌هاي ورزشي
سه شنبه 17 مرداد 1396 - 10:14:08 AM
فارس
خراسان انلاين- اين روزها تجارت کثيفي در برخي باشگاه‌‌هاي بدنسازي مشهد رواج پيدا کرده است. تجارتي که متاسفانه ورزشکاران را با تبليغات عجيب و غريب و دروغين به سمتي سوق مي‌دهند که براي داشتن بدني ورزيده حاضر هستند هر ترکيبي را با عنوان آمپول‌، پودر، قرص‌هاي تقويتي و افزايش‌‌دهنده حجم عضلات استفاده‌کنند بي آنکه اين ورزشکاران باخبر باشند که در دام چه افرادي و بعد از آن چه مشکل بزرگي گرفتار مي‌شوند.
"قرص و آمپول دارم. يکسري پودر جديد هم رسيده که بايد به صورت محلول استفاده کني. بدنت رو طي چند هفته طوري رو فرم مياره که خودت هم نمي‌توني بشناسي خودت رو.غير از اين‌ها يک ماده ديگه هم دارم که خيلي سريع‌تر از همه اينها و عوارض خيلي کمتر مي‌تونه وزنت رو کاهش بده. مصرفش هم سخت نيست و تو ماشين هم مي‌توني بدون اينکه کسي متوجه بشه از اون مصرف کني. نه بويي داره و نه رنگ فقط هزينه اون کمي بالاتر است!"
اينها حرف‌هايي بودند که يک به اصطلاح مربي بدنساز در يکي از باشگاه‌هاي پرورش اندام در مناطق بالاي شهر مشهد، وقتي براي اطلاع از  دوره‌هاي کاهش وزن و بدنسازي، به او مراجعه کردم مي‌گفت. مربي که ادعا مي‌کرد اين داروها و مواد شايد در خود باشگاه موجود نباشد اما راه فروشش قطعا در باشگاه‌هاي ورزشي است!
بانوان در خطر جدي‌تر  
اين در شرايطي است که مسئولين ورزشي استان همواره بر مبارزه با خريد و فروش و توزيع داروهاي نيروزا و البته مواد مخدر در باشگاه تاکيد مي‌کنند اما آن چيزي که در برخي از باشگاه‌هاي ورزشي به ويژه بدنسازي رخ مي‌دهد فراتر از اين حرف‌ها است. اين در شرايطي است که بر خلاف تصورات، اين روزها مصرف اين مواد و داروها نه تنها در باشگاه‌هاي مخصوص آقايان بلکه در باشگاه‌هاي ورزشي بانوان نيز رواج بيشتري پيدا کرده است و بانواني که از اضافه وزن رنج مي‌برند و قصد دارند تا سريعتر به تناسب اندام برسند از جمله مشتري‌هاي اين مواد و دارها هستند.همه اين‌ها در حالي است که توزيع داروهاي نيروزا اغلب در باشگاه‌هاي فاقد مجوز فعاليت انجام مي‌شود اما به دليل نبود ابزار قانوني قدرتمند توان مقابله با اين باشگاه‌ها چندان وجود ندارد.
از موا مخدر تا ترکيبات نيروزا
هروئين، مورفين، کوکائين، شيشه و کراک ترکيبات مخدري هستند که به راحتي در کوتاه‌‌ترين زمان ورزشکاران به دامش مي‌‌افتند و ديگر راهي براي برگشت ندارند. اگر سري به برخي از باشگاه‌هاي بزرگ ورزشي در مناطق بالاي شهر مشهد بزنيد و البته کمي هم کنجکاو باشيد خيلي راحت سروکارتان با اين فروشندگان مي‌افتد.
 اين ديگر يک درد ناشي از بي‌اطلاعي است که بيشتر در ورزشکاران تازه وارد ديده مي‌شود. افراد تازه واردي که نمي‌توانند زير فشار بيش از حد و غير اصولي تمرينات دوام بياورند به توصيه مربيان غير تخصصي خود تصميم مي‌گيرند مواد و ترکيباتي نيروزا مصرف کنند که انرژي‌‌شان هنگام تمرين صد چندان شود، غافل از اين که اين ترکيبات و مواد عوارض بسيار خطرناکي دارند.
ممانعت از رشد باشگاه‌هاي غير مجاز
بدنسازي از ديرباز مورد توجه جوانان بوده و هست و به واقع در تمامي رشته‌هاي ورزشي نمي‌‌شود منکر اهميت آن شد و همه ورزشکاران بر اين عقيده هستند که اين رشته ورزشي پايه و اساس همه ورزش‌ها به شمار مي‌رود.
 حتي اين رشته ورزشي در تمام دنيا آن قدر پيشرفت کرده که امروز کاملا علمي دنبال مي‌شود و استادان برجسته آن حتي در کشور ما کم نيستند. اما اين‌ که چرا امروز در معدود باشگاه‌‌هاي بدنسازي جوانان را به استفاده از ترکيبات نيروزا و البته مواد مخدر ترغيب مي‌‌کنند پديده‌‌اي است که بايد هر چه سريع‌‌تر با آن مبارزه کرد و از رشد قارچ‌‌گونه اين بي ‌فرهنگي ممانعت به عمل آورد.
 عوارضي که بر بدن بانوان دارد
همانطور که اشاره شد، مدتي است که مواد مخدر و ترکيبات نيروزا در سالن‌‌هاي آيروبيک و تناسب‌اندام خانم‌‌ها نيز مشاهده مي‌شود و با عناويني دروغين اعم از شکل‌دهنده بدن، کاهنده و سوزاننده چربي‌هاي اضافي و غيره در اختيار آنها قرار مي‌گيرد غافل از آن ‌که همگي ترکيباتي محرک و مخدر هستند که در مدت کوتاهي علاوه بر معتاد کردن ورزشکار عوارض ديگري همچون رشد موهاي زائد در کل بدن، کلفت شدن صدا، تحليل شديد سينه‌ها، سرکوب شديد شيرسازي، پوست چرب و پيدايش آکنه‌‌هاي شديد در پوست صورت براي شان به همراه دارند.
  تبليغات دروغين و تباهي
ورزشکاران هميشه در تکاپوي يافتن راهي هستند که بتوانند برتري در رقابت‌هاي ورزشي به دست آورند، اما عده‌اي از آنان به دليل وجود برخي محدوديت‌هاي جسمي و زماني به اشتباه در مسيري نادرست قرار مي‌گيرند و فرآورده‌هاي دارويي را براي کسب موفقيت بر مي‌گزينند.

مسيري که با تبليغات سودجويان و به خاطر توجه زياد ورزشکاران به بهبود شکل ظاهري بدن خود، نتيجه‌اي جز شيوع اختلالات تغذيه‌اي و عادت به مصرف داروهاي نيروزا، دستاورد ديگري به ارمغان ندارد.
اين ورزشکاران که برخي بي‌اطلاع از عوارض ناشي از داروهاي نيروزا هستند، بي‌اختيار در نتيجه تبليغات زياد به مصرف مواد نيروزا روي مي‌آورند که علاوه بر تباه آينده ورزشي و سلامت جسمي و رواني خود، سطح عملکرد فعاليت ورزشي خود نيز کاهش مي‌دهند.
به گفته بسياري از متخصصان، استفاده خودسرانه از فرآورده‌هاي قاچاق و بدون مجوز داروهاي نيروزا در رشته‌هاي ورزشي ميان جوانان افزايش يافته و موجب ابتلا به انواع اختلالات جسمي و رواني براي مصرف‌کننده آن شده است.
علاوه بر آن در موارد متعدد نيز گزارش‌هايي از مرگ‌هاي ناگهاني ورزشکاران در اثر مصرف اين داروها منتشر شده است.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/7676/تجارت-سياه-ورزشي-ادامه-دارد---رواج-مصرف-مواد-مخدر-و-داروهاي-نيروزا-در-برخي-باشگاه‌هاي-ورزشي
بستن   چاپ