پیام خراسان
براي نخستين بار در کشور؛
آغاز پروازهاي ژئوفيزيک هوايي به روش الکترو مغناطيس در خراسان رضوي
سه شنبه 17 مرداد 1396 - 8:59:32 PM
استانداري مشهد
خراسان آنلاين - پروازهاي ژئوفيزيک هوايي به روش الکترو مغناطيس براي نخستين بار در کشور با فرمان وزير صنعت، معدن و تجارت در ارتفاعات هزار مسجد استان خراسان رضوي آغاز شد.
پروازهاي ژئوفيزيک هوايي به روش الکترو مغناطيس روز سه شنبه براي نخستين بار در کشور با فرمان وزير صنعت، معدن و تجارت در ارتفاعات هزار مسجد استان خراسان رضوي آغاز شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي استانداري خراسان رضوي، فرمان آغاز اين پروازها را وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني کشور از طريق ويدئو کنفرانس صادر کرد.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در اين مراسم گفت: اين پرواز در راستاي مطالعات زمين شناسي و پتانسيل يابي منابع آب کارستي از مبدا سايت پروازي شهر جديد گلبهار با پرواز يک فروند بالگرد مجهز به تجهيزات فني سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني کشور انجام شد.
محمد تقي کره اي افزود: پروازهاي ژئوفيزيک هوايي به روش الکترو مغناطيس طي 2 ماه انجام مي شود تا با پردازش و تحليل اطلاعات دريافتي، اطلاعات گسترده اي در شناخت، کنترل و بهره برداري از منابع آب کارستي در ارتفاعات هزار مسجد براي تامين آب شرب مشهد در اختيار وزارت نيرو و ساير سازمان هاي ذيربط قرار گيرد.
وي اظهار کرد: اين رخداد با اهميت براي اولين بار در کشور و با استفاده از تکنولوژي روز دنيا انجام مي شود.
وي گفت: سازمان زمين شناسي با انجام پروازهاي ژئوفيزيک هوايي براي شناخت منابع معدني، وارد حوزه شناخت زمين شناسي لايه هاي آبدار زمين شده است که انتظار مي رود نتايج مثبت مطالعات آب بتواند به حل بحران کم آبي کمک کند.
مدير کل زمين شناسي و اکتشافات معدني شمال شرق کشور نيز در اين مراسم گفت: مساحت منطقه پروازي در ارتفاعات هزار مسجد حدود سه هزار کيلومتر مربع است که با استفاده از توان فني کارشناسان سازمان زمين شناسي نتايج اين مطالعات پردازش و تحليل شده و در راستاي رفع تنش آبي شهر مشهد مورد استفاده قرار مي گيرد.
جعفر طاهري افزود: در اصطلاح فني کارست به معني پديده خوردگي و انحلال در سنگهاي کربناته آهکي و دولوميتي است که حاصل پديده انحلال يا درز و شکاف دار شدن مي باشد و اين خاصيت باعث مي‌ شود سنگ بتواند آب‌ هاي فراوان در خود نگهدارد و ميزان ذخيره سازي سنگ ‌ها براي نگهداري آب افزايش يابد.
وي اظهار کرد: ايران پس از کشورهاي آمريکا، چين و ترکيه بيشترين ميزان کارست را دارد و مي توان گفت حدود 11 درصد سطح کشور را سازندهاي کارستي تشکيل داده اند.
وي گفت: سازندهاي کارستي با توجه به اينکه بيشتر در ارتفاعات قرار دارند از دسترسي انسان به دور است و به همين دليل اغلب فاقد آلودگي است.
مدير کل زمين شناسي و اکتشافات معدني شمال شرق کشور افزود: آب شرب 23 درصد جمعيت جهان از منابع کارست تامين مي شود و 50 درصد از ذخاير هيدروکربوري (نفت و گاز) جهان در سازندهاي کارستيک قرار دارند.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/7698/آغاز-پروازهاي-ژئوفيزيک-هوايي-به-روش-الکترو-مغناطيس-در-خراسان-رضوي
بستن   چاپ