پیام خراسان
/چند توصیه و هشدار برای داوطلبان در انتخاب رشته کنکور/
شهرت دانشگاه نباید معیاری برای انتخاب یک رشته باشد/ والدین از اجبار به داوطلبان بپرهیزند
پنجشنبه 11 مرداد 1397 - 14:07:03
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - یک مشاور تحصیلی توصیه‌ها و هشدارهای لازم برای داوطلبان در انتخاب رشته کنکور را تشریح کرد. 
رقیه ارجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص انتخاب‌رشته داوطلبان کنکور اظهارکرد: به نظر من هر رشته‌ای ممکن است بازارکار داشته و یا نداشته باشد و این موضوع به انتخاب رشته خود فرد بستگی دارد. رشته انتخابی حتما بایستی براساس معیار مهم علاقه باشد تا فرد بتواند در پایان تحصیل خود علاوه بر دانشجوی علمی، از مهارت کافی نیز برخوردار باشد.
وی ادامه داد: نام و شهرت دانشگاه به هیچ عنوان نباید معیاری برای انتخاب یک رشته باشد، بلکه داوطلب باید رشته‌ای را برگزیند که به آن علاقه دارد تا بتواند در آن رشته و زمینه موفق باشد چراکه اگر علاقه‌ای در کار نباشد داوطلب آسیب خواهد دید.
این مشاور تحصیلی، علاقه، توانایی، فعال بودن در دانشگاه و سعی در مهارت آموزی را ازعوامل موفقیت داوطلبان برای ورود به دانشگاه برای کار و آینده‌شان دانست و عنوان کرد: مدرک، مهارت و توانایی به تنهایی نمی‌توانند تضمین کننده آینده شغلی دانشجو باشد بلکه این دو مورد لازم و ملزوم یکدیگر هستند و همراه یکدیگر می‌توانند آینده شغلی دانشجو و فارغ التحصیل را تا حدودی تضمین کنند.
ارجی با تاکید براینکه مدرک ومهارت باید به موازات هم حرکت کنند و زمانی که دانشجو فارغ التحصیل شد، باید در هر دو مورد مهارت آموخته‌ باشد، اضافه کرد: برای مثال دانشجو نباید تنها دروس خود را با نمرات بالا و معدل عالی گذرانده باشد ویا تنها به دنبال مهارت‌آموزی رفته اما سطح علمی خوبی ندارد.
وی گفت: تحصیل در دانشگاه‌های خارج از شهر خود داوطلب بستگی به شرایط داوطلب و روحیات او دارد. برای مثال دانشجویی رشته خاصی را مشخص می‌کند و می‌خواهد آن را در هر دانشگاهی که امکان دارد، بخواند، اما فردی دیگر رشته‌هایی را برای خود مشخص کرده و می‌خواهد آن‌ها را تنها در چند شهر و دانشگاه محدود بخواند.
مشاور تحصیلی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: توانایی داوطلب در زندگی خوابگاهی، دوری از شهر و خانواده، مسئولیت‌پذیر بودن، باور داشتن به اینکه داوطلب مهارت‌های اجتماعی و زندگی فردی را به خوبی فراگرفته و شرایط مالی و عاطفی از جمله مسائلی است که برای تحصیل در سایر شهرها و زندگی در خوابگاه‌ها پیش روی داوطلبان ورود به دانشگاه است. 
ارجی خاطرنشان کرد: تمام این موارد باید با توجه به روحیات و شرایط داوطلب در انتخاب‌رشته لحاظ شود. علاقه، بازار کار و درآمد رشته از عوامل دیگر و مهم در انتخاب‌رشته است. 
وی در خصوص نقش والدین و کانون خانواده عنوان کرد: یکی از معضلات در انتخاب، اجبار والدین به داوطلبان برای گزینش رشته‌ها است. بهتراست والدین اجازه ‌دهند داوطلبان با توجه به علایق و تواناییپ خودشان رشته‌ها را انتخاب کنند. نقش خانواده تنها حمایت مالی و عاطفی و همراهی با داوطلب باشد و سعی کنند تنها به صورت هم‌فکری، مشورت و پیشنهاد به داوطلب رشته‌ها را اعلام کنند و در حد اجبار و اصرار نباشد و یا اینکه چون فلانی، فلان رشته را خوانده فرزند خودشان هم باید آن رشته را بخواند.
مشاور تحصیلی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: موفقیت یک شخص در یک رشته ملاکی براین نیست که اگر فرزند ما هم این رشته را در دانشگاه بخواند حتما موفق می‌شود و داوطلبان باید با توجه به توانایی‌های خودشان مقایسه شوند و نه با دیگران. 
ارجی بیان کرد: دانشگاه در فاکتورهای بعدی انتخاب‌رشته مهم است اما نباید تنها به این موضوع ختم شود زیرا تحصیل در رشته‌‌ای که موردعلاقه داوطلب نیست حتی اگر در بهترین دانشگاه هم باشد، سودی ندارد؛ چراکه معیار بسیار مهم‌تری به نام علاقه به آن رشته ارجحیت دارد.
وی اظهار کرد: با اعلام نتایج کنکور تعداد کثیری از داوطلبان نتیجه دلخواه خود را کسب نکرده‌اند و در این ایام نقش خانواده‌ها در دلداری دادن و حفظ آرامش روانی آنان بسیار اهمیت دارد.
مشاور تحصیلی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: قطعا تمام داوطلبان تمام تلاش خود را در کنکور به کار گرفته‌اند و فشار روانی و روحی بسیار زیادی را تحمل می‌کنند و برای از بین بردن این فشار ممکن است اتفاقات غیرمنطقی از جانب داوطلبان رخ دهد و والدین نباید وارد چالش با آن‌ها شوند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/81217/شهرت-دانشگاه-نباید-معیاری-برای-انتخاب-یک-رشته-باشد--والدین-از-اجبار-به-داوطلبان-بپرهیزند
بستن   چاپ