پیام خراسان
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان:
دولت برای مقابله با تحریم‌ها بدون‌برنامه نباشد
سه شنبه 16 مرداد 1397 - 19:51:40
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: آنچه بیشتر موجب نگرانی می‌شود بلاتکلیفی و بی‌برنامگی دولت و حاکمیت در مواجه با تحریم‌ها است که نباید اینگونه باشد.
محمود سیادت در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص آغاز دور اول تحریم ‌ها، اظهار کرد: تحریم‌‎ها یک اقدام ظالمانه علیه دولت و مردم ایران است که در دو بخش اجرا می‌شود، بخش اول آن از روز گذشته آغاز شده و بخش دوم آن عمدتا به معاملات نفتی ارتباط خواهد داشت.
وی افزود: آمریکا برنامه دارد که بتواند در صورت امکان مانع خروج و صادرات نفت ایران شود و در مرحله بعد بتواند در صورت صادرات، انتقال وجه ناشی از آن را که به داخل ایران باز می‌گردد، از بین ببرد.
سیادت با بیان اینکه با وجود این تحریم‌ها شرایط سخت خواهد بود، عنوان کرد: ترامپ صراحتا اعلام کرد که این تحریم، شدیدترین تحریم دنیا خواهد بود. مردم از این نظر نگران هستند و این امر طبیعی است، ما ارتباط گسترده‌ای با دنیا داریم و در سال اخیر حجم واردات و نیاز به کالای خارجی افزایش پیدا کرده که طبیعتا با افزایش نرخ ارز، کالاهای مورد نیاز مردم نیز گران می‌شود و مردم حس می‌کنند که روزبه روز توان خرید آن‌ها در حال کاهش است.
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: آنچه که بیشتر موجب نگرانی می‌شود بلاتکلیفی و بی‌برنامگی دولت و حاکمیت در مواجه با این تحریم‌ها است، اگر حاکمیت می‌تواند با تحریم‌ها و قدرت ترامپ تقابل کند، انتظار مردم این است که مسئولان با تفکر و مدیریت شرایط بتوانند ارز موجود در مملکت را به همین شکل در جهات منافع عموم مردم مصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم در چهار ماه سال 97 و انتهای سال قبل این پیام را از حاکمیت دریافت نکردند، تصریح کرد: مردم یک نوع بهم ریختگی و سوءاستفاده‌های حاشیه‌ای را ملاحظه کردند که بر روان مردم تاثیر داشت.
سیادت ادامه داد: مردم گرانی و کمبود را در بسیاری از کالاها حس می‌کنند و شاهد این هستند که میلیاردها دلار از سرمایه‌های ملی و صندوق دولت توسط افراد خاصی به یغما می‌رود و هیچ نظارتی اعمال نمی‌شود و آقازادگان و کسانی که به ارز و رانت دولتی دسترسی دارند، دهن‌کجی بدی را به مردم نشان می‌دهند و اعتراضات مردم در این زمینه به حق است.
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان بیان کرد: اگر به هر دلیل بنا به به ایستادگی است، اولین انتظار از دولتمردان این است که شبانه‌روزی کار کنند تا بتوانند بهترین تصمیمات را به موقع بگیرند و در جهت شفاف‌سازی اقدامات خود را به مردم نشان دهند تا مردم متوجه آن شوند. اما اقدامات چند روز گذشته عکس آن را نشان داد و مردم حق دارند که واکنش نشان می‌دهند.
وی در پاسخ به اینکه آیا ایران به مذاکره با آمریکا تمایل نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: لازم است بدانیم که این مذاکرات در چه فضایی و با چه پیش‌شرط‌هایی انجام می گردد و این گفت‌وگو انجام می‌شود و فضا را تغییر می‌دهد، مهم‌ترین چیزی که مردم به دنبال آن هستند این است که با تصمیمات غلط و سوءاستفاده، شرایط را به گونه‌ای رقم نزنیم که در شرایط نابرابر مذاکره کرده و از خواسته‌های مردم عقب‌نشینی کنیم.
سیادت گفت: طبیعتا زمانی که تحریم شکل می‌گیرد، تلاش می‌شود که اثرگذاری آن افزایش پیدا کند و مانع از انتقال پول، خرید و فروش طلا و برگشت پول به مقصد ایران می‌شوند و بخش‌هایی که در حقیقت در اقتصاد اثر اساسی دارند را کنترل می‌کنند تا مردم و حکومت ما را تحت فشار قرار دهند.
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه آمریکا تلاش می‌کند تا از ورود ارز به چرخه اقتصادی جلوگیری کند، عنوان کرد: آنان در تلاش‌اند تا کمپانی‌های بزرگی که مانند پژو فعال هستند را تحت‌تاثیر قرار دهند که بین ما و آمریکا یک نفر از انتخاب کنند که مسلما آمریکا را انتخاب می کنند.
وی اضافه کرد: همچنین شرکت‌های بزرگ دیگر وظیفه بیمه کشتی‌های ایرانی را انجام نخواهند داد و طبیعتا کشتی کمی به سمت بنادر ما حرکت خواهد کرد، در نتیجه انتقال کالای خارجی به داخل و فروش تکنولوژی به ایران محدود می‌شود و قطعاتی مانند هواپیما نیز تاثیرگذار خواهد بود. این اقدامات آمریکا ما را دچار مشکل می‌کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/85275/دولت-برای-مقابله-با-تحریم‌ها-بدون‌برنامه-نباشد
بستن   چاپ