پیام خراسان
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد:
بازارکار رشته‌های مهندسی در ایران تابع شرایط کلان اقتصادی است
چهارشنبه 17 مرداد 1397 - 11:24:02
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بازارکار رشته‌های مهندسی در ایران تابع شرایط کلان اقتصادی است و در صورتی که شرایط رشد اقتصادی فراهم باشد، برای همه فارغ التحصیلان دانشگاه‌های معتبر کشور کار وجود دارد.
دکتر حبیب رجبی مشهدی در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، پیرامون رشته‌ها مهندسی اظهار کرد: در تعریف رشته مهندسی مفهوم خلق ثروت و ارزش آفرینی نهفته است. در رشته مهندسی با استفاده از مواد طبیعی و استخدام قوانین طبیعت و به کمک روش‌های ریاضی محصولات و خدماتی در جهت رفع نیازها و رفاه بشر ارائه می شود. بنابراین می‌توان گفت تمامی رشته‌های مهندسی به طورذاتی کاربردی هستند.
وی افزود: بازارکار رشته‌های مهندسی در ایران تابع شرایط کلان اقتصادی است و در صورتی که شرایط رشد اقتصادی فراهم باشد، برای همه فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر کشور کار وجود دارد؛ در این شرایط به هرحال برخی از رشته ها مانند مهندسی عمران پتانسیل بیشتری برای کار در داخل دارند و از سوی دیگر با دیجیتالی شدن اقتصاد و روند رو به گسترش اتوماسیون و هوشمند سازی سیستم‌ها، فضای کاری در ایران و جهان برای رشته های مهندسی کامپیوتر به طور خاص برق و مکانیک نیز بسیار مساعد است.
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مهد عنوان کرد: به دلیل عدم ثبات و نوسانات اقتصادی در ایران مهندسی عمران در برهه‌ای از زمان دارای بازار کار و درآمد مطلوبی بود، اما اکنون بیشتر مهندسی کامپیوتر طرفدار دارد زیرا دنیا به سمت تکنولوژی حرکت می‌کند. رشته‌های برق و کامپیوتر در دنیای امروز طرفدار بیشتری دارد هرچندکه رشته مهندسی مکانیک هم تقریبا همیشه بازار کار خوبی داشته ‌است. 
رجبی با اشاره به اینکه معمولا در دانشگاه‌های دولتی اکثر فارغ التحصیلان بیکار نمی‌مانند. تصریح کرد: دانشجویی که به معنای واقعی دانشجو باشد پس از فارغ التحصیلی بیکار نمی‌مانند. علاوه بر رشته فوق، رشته‌هایی مثل مهندسی مواد و متالورژی و پلیمر بسیار رشته‌های کاربردی و خوبی هستند اما وقتی شرایط کشور عوض می‌شود طبیعتا شرایط بازارکار و آینده‌شغلی رشته‌ها نیز تقییر می‌یابد. 
وی بیان کرد: مشخصه رشته‌های مهندسی، این است که برخی از آن‌ها قابلیت کارکردن فردی را دارند و برخی دیگر نیز دانشجو نیازمند فعالیت در یک سازمان یا شرکت است. حرف ما به دانشجویان این است که شما باید بروید و خودتان شرکت درست کنید، کارآفرینی کنید، کارمند کسی نشوید، شغلی ایجاد کنید و چند نفر دیگر را هم وارد این کار کنید.
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: سیاست دولت در حال حاضر این است که بخش‌های مختلف را خصوصی‌سازی کند و اگر دانشجویان به فکر شرکت زدن و کارآفرینی باشند برای تمام رشته‌های مهندسی بازارکار وجود دارد. 
رجبی تاکید کرد: نیروی انسانی علاقه‌مند به رشته‌های مختلف تحت تاثیر شرایطی است که این تعادل و توازن را به هم می‌زند و نتیجه این برهم خوردن این تعادل، حجم کثیری از داوطلبان علوم تجربی هستند. معتقد هستیم که باید دانش‌آموزان خوب و با استعداد کشور در تمام زمینه‌ها و رشته‌ها تحصیل کنند نه اینکه تعداد داوطلبان یک رشته از سایر رشته‌ها تفاوت فاحشی داشته‌ باشد.
وی خاطرنشان کرد: ایران به خاطر شرایط نامطلوبی که اکنون برای رشته‌های علوم انسانی وجود دارد بسیار متضرر شده است، زیرا اغلب داوطلبان کنکور آشنایی زیادی با آن ندارند. رشته‌هایی نظیر حقوق، روانشناسی، اقتصاد و مدیریت و ... رشته‌های بسیار مهم و خوبی هستند.
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در حال حاضر تب رشته‌های پزشکی بالاگرفته که این موضوع مربوط به نظام درآمدی و بازارکار است که باید تعادل و توازن بین تمام رشته و با توجه به نیاز کشور برقرار شود. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/85358/بازارکار-رشته‌های-مهندسی-در-ایران-تابع-شرایط-کلان-اقتصادی-است
بستن   چاپ