پیام خراسان
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی مطرح کرد؛
لزوم تلفیق نشاط جوانی و تجربه دیرینه در بازدهی مساجد
شنبه 20 مرداد 1397 - 11:14:17 AM
ایسنا
پیام خراسان - رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی گفت: در بازدهی مساجد، تلفیق نشاط و شور جوانی در کنار تجربه دیرینه افراد مسن‌تر اهمیت دارد.
  حجت‌الاسلام‌والسلمین محمد وفایی،  به مناسبت روز خبرنگار، پیرامون موضوع بازدهی مساجد اظهار کرد: اگر یک مسجد بخواهد بازدهی خاص خود را که اسلام از آن توقع دارد، برای نمازگزار و مخاطبین داشته باشد، لازمه آن، تلفیق نشاط و شور جوانی در کنار تجربه دیرینه افراد مسن‌تر و جوان‌های قدیمی‌تر است و اگر این اتفاق رخ دهد، شاهد وقوع رویداد خوبی هستیم.
وی افزود: از آن جا که حیطه مسئولیت و ماموریت ما امور مساجد بوده و مساجد دارای ارکانی چون هیات امنا، بسیج، کانون، امام جماعتی که عنوان مدیر مسجد را دارد، بنابراین ارکان مساجد، همه باید خود را خدمت‌گزار بدانند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اضافه کرد: مسجد مناسب‌ترین مکان و پرسابقه‌ترین جایی است که در تاریخ اسلام و مکاتب و مذاهب، وسیله علقه بین خدا، دین خدا و مردم بوده و معارف دینی از صدر اسلام و نیز در دیگر مکاتب، در چنین جاهایی برای مردم و جامعه تبیین می‌شده است و یکی از مسائلی که می‌تواند بسیار موثر باشد، خبرگزاری‌ها و اطلاع‌رسانی‌های به‌جا و به موقع در نشر معارف دینی، در شرایط و زمان خود است.
وفایی ضمن اشاره به وجود مجموعه‌ای متشکل از قشر جوان در خبرگزاری بیان کرد: اسلام و قرآن برای قشر جوان، جایگاه و شان خاصی قائل شده است و بنده نیز در مرکز رسیدگی به امور مساجد، به اعتبار سوابق و تجربیات گذشته، واقفم که شما نقش بسیار حساس و موثری دارید. لذا در مرکز فعلی خود نیز تلاش می‌کنیم که قشر جوان ما بیشتر دست‌اندرکار مسائل و نشر معارف باشند و به مجموعه ارکان مساجد اضافه شوند تا نقش موثرتری را در این رابطه داشته باشند.
وی پیرامون جایگاه خبرنگاری در تاریخ بیان کرد: اعتقاد ما بر این است یکی از مواردی که در پایه‌گذاری تاریخ و انتقال آن به نسل آینده حائز اهمیت بوده، خبرگزاری‌ها و خبرنگاری‌ها، مکتوبات و شفاهیات طول تاریخ است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطرنشان کرد: از آن‌جا که علقه‌های دینی ما بر سایر علقه‌ها برتری دارد، نشر معارف و مسائل قرآنی می‌تواند در این که جامعه و ملت هویت دینی خود را در سایه این نشر صورت دهد که اساس آن می‌تواند به وسیله کار خبرنگار صورت می گیرد.
وفایی در پاسخ به سوالی پیرامون نقش مساجد در ورود به حوزه حل مسائل اجتماعی عنوان کرد: برداشت ما از مساجد تراز و الگوی اسلامی، جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ دینی و اسلامی دارد. همچنین برخی مساجد، فاصله زیادی با رسیدن به یک مسجد تراز اسلامی، تراز انقلاب و جامعه اسلامی دارند. 
وی تصریح کرد: از طرفی، تلاش ما بر این است تا رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری را در این مسئله مد نظر قرار دهیم و اگر بخواهیم به سمت مسجد تراز اسلامی گام برداریم، باید پیام‌هایی که مقام معظم رهبری در اجلاس‌های سالانه نماز مطرح کرده‌اند، رصد و فهرست کنیم. بنابراین، تلاش مرکز رسیدگی به امور مساجد و کارگزاران مساجد بر این است که به این تراز برسیم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان در پاسخ به سوالی پیرامون استفاده‌های نابجا از برخی امکانات مسجد در مصارف دیگر و نحوه نظارت بر هیات امنای مساجد گفت: در مواردی ممکن است سوء استفاده صورت گیرد که دو علت دارد؛ یکی بی اطلاعی از مسائل شرعی و قانونی است و دیگر این که ممکن است فرد خاصی در یک مسجد، به دنبال سوء استفاده از یک وضعیت رایگان یا ارزان باشد که یکی از اقدامات ما در مرکز رسیدگی به مساجد در اجلاس‌های گوناگون با ائمه جماعت، هیات امنا، بسیج و خدام مساجد، این است که مقیدیم چه به صورت اطلاع‌رسانی و چه به صورت گشتی، آن‌ها را توجیه کرده و بر این مسئله نظارت کنیم.
وفایی خاطرنشان کرد: زیبنده مسجد، نمازگزار و نیروهای دینی نیست مالی شبهه‌دار را وارد این مسئله کنند؛ لذا نظارت‌های لازم صورت می‌گیرد و ان‌شاء‌الله آن را ادامه خواهیم داد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/86848/لزوم-تلفیق-نشاط-جوانی-و-تجربه-دیرینه-در-بازدهی-مساجد
بستن   چاپ